Košarka

Kvalitet evroligaša presudio u finalu

foto: KK Sutjeska

Sutjeska je u finalnom meču Kupa Crne Gore pružila dobar otpor košarkašima Budućnosti, a turnir u Podgorici može biti dobar podstrek za završni dio sezone. Nikšićani su u polufinalnom duelu protiv Lovćena, nakon velikog minusa uspjeli dapreokrenu rezultat i slave, pa je upravo borbeni karakter, prema riječima Zorana Glomazića, trenera Sutjeske, glavna odlika ove ekipe.

“U skraćenom rosteru smo odigrali polufinalnu i finalnu utakmicu, a prvo u susretu protiv Lovćena smo pružili maksimum. Nije smo se predavali kada smo bili u deficitu 12 i 15 poena, ali smo takva ekipa, ako igramo dobru odbranu ide nam šut i postižemo lake. poene. Upravo poslije dobre odbrane nam se sve to otvorilo, pa smo preko Vukovića i Pavlićevića uglavnom nadoknadili minus. Na kraju smo došli do pobjede, a u finalni meč smo ušli gotovo kompletno istrošeni. Protiv Budućnosti smo imali dogovor da u napadu igramo mirno, znali smo da su apsolutni favoriti. Dok smo imali koncentraciju da sprovedemo naš plan u finalu, miran napad i opreznost u odbrani, para rili smo, ipak, kvalitet je presudio”, kazao je Zoran Glomazić, trener Sutjeske.

On smatra da je u finalnom susretu meč prelomljen kada je Budućnost prešla na brži napad, pa su kažnjeni sa nekoliko otvorenih šuteva. Takođe, povrede Spasojevića i Pavlićevića tokom susreta su uticale da otpor bude nešto jači.

Pauzu u svim takmičenjima će iskoristiti da se odmore i saniraju povrede ključnih igrača, pa se Glomazić nada uspjehu do kraja ABA 2 lige i u domaćem prvenstvu.

“Od početka sezone Raičković i Vujović pokrivaju poziciju pet, iako smo u startu ostali bez centra. Da smo imali malo više sreće bili bismo u prva četiri tima već sada, ali ima nade da u naredna tri kola ostvarimo taj rezultat. Igraćemo rasterećeno, a moraćemo da budemo i spremni za crnogorsku ligu, gdje ćemo morati da budemo među četiri ekipe kako bi i naredne sezone igrali u ABA 2 ligi”, zaključio je Zoran Glomazić, trener Sutjeske.

Send this to a friend