Košarka Mundobasket

Mihailović: Egipat moramo ozbiljno da shvatimo

foto: gbf.ge

Crnogorski košarkaši su odahnuli nakon prve utakmice i prve pobjede na Mundobasketu, ali sve ono dobro što su uradili protiv Meksika (91:71) sada moraju da potvrde.

U drugom kolu grupe D protivnik je Egipat (nedjelja od 10.45), najslabiji tim u grupi, ali oprez na Svjetskom prvenstvu mora da postoji.

“Odradili smo prvi korak. Pred nama je da odigramo kvalitetan meč sa Egiptom i plasiramo se u sljedeću fazu. Mislim da će biti lakše. Protiv Meksika smo bili u grču, pa smo probili led. Protiv Egipta očekujem bolju reakciju, sa više samopouzdanja, u boljem ritmu i da naravno slavimo”, rekao je Vladimir Mihailović.

Egipat je u prvom kolu lako izgubio od Litvanije (93:67), a naša selekcija bi drugim trijumfom na SP praktično otvorila vrata druge faze, koja je i postavljena kao glavni cilj pred početak takmičenja.

“Svaka ekipa koja se nađe na Svjetskom prvenstvu ima određeni kvalitet. Moramo maksimalno pristupiti. Pripremili smo se za njih, imaćemo još jedan sastanak. Siguran sam da ćemo znati sve o njima i da ćemo imati plan kako da ih napadnemo”, dodao je Mihailović.

Nakon meča sa Egiptom, “crvene” čeka i derbi sa Litvancima koji je zakazan za utorak od 14.30.

Send this to a friend