Košarka Evrokup

Mijović: Važno je da se vratimo pobjedama poslije poraza u Turskoj

foto: KK Budućnost Voli

Trener Budućnosti Voli Petar Mijović, prihvata ulogu favorita u meču Evrokupa protiv Šljonska.

Nada se da bi nakon poraza u Turskoj prošle srijede njegov tim mogao da se vrati pobjedama u ovom takmičenju.

“Mislim da je jako važno da odgovorimo nakon prošlog kola gdje smo izgubili od Turk Telekoma, da se vratimo u pobjednički ritam i u Evrokupu. Vjerujem da smo protiv ekipe Šljonska favoriti ali će biti jako važno odgovoriti na određene zahtjeve u igri i koje treba postaviti u odnosu na protivničku ekipu. Mislim da agresivnost na njihovoj spoljnoj liniji i ideja da spoljnu liniji odvojimo od Parahovskog i Miletića može da bude ključna. Protiv Krke smo, kao i u nekim prethodnim utakmicama, pokazali slabost u nekim bazičnim stvarima kao što su odbrana od kontra napada i prevashodno zagrađivanje koša. Od bazičnih stvari nama dosta toga zavisi i očekujem da u narednom meču reagujemo bolje”, rekao je Mijović.

Želi i podršku sa tribina, koja je bila možda i ključna u preokretu na premijeri u ovom takmičenju.

“Nakon utakmice sa Krkom velika nam je želja da vidimo sličnu, približnu atmosferu u Morači kao protiv Lijetkabelisa u prvom kolu Evrokupa. S toga bih pozvao naše najvjernije navijače da dođu u što većem broju i pomognu nam da dođemo do pobjede”, zaključio je mladi trener.

Budućnost Voli će Šljonsk dočekati sjutra od 18 sati u “Morači”.

Karte će se prodavati danas od 12 do 18 i sjutra od 12 do početka meča na biletarnici Sportskog centra po cijeni od tri, pet i sedam eura.

Send this to a friend