Košarka Ubjedljive pobjede

Škole Štampar Makarije i Dragiša Ivanović dominirale u Bemax ligi

Poslije nešto više od šest mjeseci i čak 178 utakmica završena je šesta sezona Podgorica Bemax lige osnovnih škola u košarci za dječake i djevojčice, koja je okupila 38 ekipa u obje konkurencije, tako da je kroz takmičenje prošlo oko 600 učesnika.

U spektakularnom ambijentu ,,Bemax arene”, kakav bi pozavidjeli i mnogi seniorski timovi, pred oko 500 veoma bučnih navijača, odigrana su posljednja četiri meča, koja su dala odgovore ko je najbolji u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Kod dječaka šampionski pehar osvojila je ekipa OŠ ,,Štampar Makarije”, koja je bez poraza stigla do trofeja, a totalnu dominaciju zaokružila je sjajnim izdanjem u finalnom duelu protiv OŠ ,,Radojica Perović” 80:56. Pehar za treće mjesto u muškoj konkurenciji pripao je OŠ ,,Sutjeska”, koja je nakon prave drame i produžetka savladala OŠ ,,Savo Pejanović” 62:61.

“Izuzetno sam srećan i ponosan na moje učenike koji su zasluženo stigli do trofeja. Pokazali smo da imamo zaista dobru ekipu, ali čestitam mladi kolegi Nenadu Živkoviću i njegovom timu iz OŠ ,,Radojica Perović” na izuzetno fer i korektnom odnosu. Smatram da je ovo liga, koja bi po organizaciji, uslovima i posjeti, trebala da bude za primjer čak i u seniorskoj konkurenciji. Drago mi je da se pokazalo da ima zaista talentovane djece, koja su budućnost crnogorske košarke, a veliku zahvalnost dugujem organizatoru na čelu sa Zoranom Vujičićem,” kazao je profesor Jugoslav Raičković, čija je ekipa dominatno stigla do trofeja.

Kod djevojčica titulu je, nakon godinu pauze, ponovo osvojila OŠ ,,Dragiša Ivanović”, koja je bila ubjeljiva protiv OŠ ,,Pavle Rovinski” 50:28, dok je nakon prave drame i produžetka treće mjesto pripalo OŠ ,,Sutjeska”, koja je bila bolja od OŠ ,,Mahmut Lekić” 32:30.

“Sve čestitke prije svega na organizaciji i želji da se dodatno promoviše školski sport, koji se ovom ligom definitivno digao viši nivo. Prezadovoljan sam osvojenom titulom, s obzirom da prvi put vodim tim u ovom takmičenju. Tokom sezone koja je trajala duže od šest mjeseci imali smo problema sa povredama, ali na kraju mislim da smo zasluženo slavili, iako je put do titule bio težak. Što se tiče finala veći dio meča smo kontrolisali rezultat i na kraju zasluženo slavili. Čestitam učenicama na sjajnom rezultatu i nadam se nastavku takmičenja iduće sezone”, rekao je profesor OŠ ,,Dragiša Ivanović” Stefan Tomović.

Kod djevojčica MVP titulu zaslužila je Ksenija Nišavić, koja je u finalnom duelu postigla čak 32 poena, dok je priznanje za najboljeg strijelca pripalo Mariji Sekulović (OŠ ,,Pavle Rovinski”) sa 146 poena. Kod dječaka oba priznja otišla su u ruke Filipa Rabrenovića, koji je u finalu postigao 20, a ukupno čak 161 poen.

Send this to a friend