Ostali sportovi

Budva domaćin Balkanskog prvenstva u ritmičkoj gimnastici

Foto: Gimnastički Savez Crne Gore

Balkansko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici, koje će okupiti velik broj takmičarki iz zemalja regiona, biće održano od 26. do 29. septembra u Budvi, najavljeno je iz Gimnastičkog saveza Crne Gore (GSCG).

Reprezentaciju Crne Gore predstavljaće Nina Dragović, u seniorskoj kategoriji, Anđela Vuković i Jana Šišević, u juniorskoj i Simona Sekulić, najmlađa među učesnicama, u pionirskoj konkurenciji.

Učešće na tom velikom prvenstvu, pored najboljih reprezentativki, uzeće i veliki broj gimnastičarki iz Crne Gore.

O organizaciji Prvenstva brinuće GSCG, uz pomoć tradicionalnih sportskih prijatelja – Ministarstva sporta i mladih, Crnogorskog olimpijskog komiteta i Opštine Budva.

Iz GSCG su rekli da očekuju znatno veći broj učesnika u odnosu na prošlu godinu, kada je došlo preko 250 persprktivnih gimnastičarki iz 13 zemalja.

Prvo Balkansko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici, nakon više od 20 godina, održano je u septembru 2023. u Budvi, koja je, tradicionalno, osnivač i pokretač ritmičke gimnastike u Crnoj Gori.

Država, odnosno GSCG, dobili su čast da budu domaćini prvog prvenstva, jednoglasnom odlukom članica Vijeća Balkanskih zemalja na sjednici održanoj u Budimpešti u martu 2023.

Predsjednica GSCG Vesna Radonić rekla je da su, nakon završetka prvog Balkanskog prvenstva, koje su Crna Gora i njen Savez, kao jedna od najmlađih zemalja članica, sa najslabijom gimnastičkom infrastrukturom, hrabro preuzeli organizaciju pomenutog prvenstva, uz ogromne višemjesečne napore.

Ona je naglasila da je put razvoja Crne Gore prema vrhu svjetske gimnastike bio „veoma trnovit“, dodajući da je posebno ponosna što je, na tom putu, od starta, pokazana velika istrajnost.

„Shvatajući, istovremeno svu težinu istog, na našu veliku radost, nakon višemjesečnih napora, uspjeli smo da prvo prvenstvo organizujemo i održimo na visokom nivou”, rekla je Radonjić.

Ona je dodala da su pred takmičenje dobili dobrosusjedsku pomoć predstavnika Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Azerbejdžana.

“Za organizaciju dobili smo velike pohvale od Svjetske i Evropske gimnastičke federacije. Zbog toga smo, naravno, opet i dobili priliku da, kao država, budemo domaćini ovako velikog i prestižnog takmičenja“, kazala je Radonić.

GSCG će, u susret Balkanskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici, u srijedu, u 19 sati, održati press konferencija u prostorijama k

Send this to a friend