Ostali sportovi

Kik bokseri žele svjetsku medalju

Cilj kik boks reprezentacije Crne Gore na seniorskom Svjetskom prvenstvu (SP) u Budimpešti biće medalja, saopšteno je iz Kik boks saveza.

Šampionat se održava od 7. do 11. novembra.

Crnu Goru će predstavljati pet takmičara – Anastazija Petrović (lou kik, do 57), Remzija Dacić (lou kik, do 71), Dejvid Kajević (lou kik, do 75), Marko Nikolić (K1, do 75) i Miroslav Vujović (K1, preko 91).

Selektor Goran Radonjić kazao je da će u Budimpešti nastupiti mlada, ali i dovoljno iskusna ekipa.

On je naglasio da bi bio zadovoljan medaljom i da bi ona opravdala sav rad i trud.

Radonjić je saopštio da će u Budipešti biti nikada jača konkurencija, ali da crnogorski kik bokseri imaju kvalitet i da se od svakog od njih može očekivati medalja.

“Prije dvije godine na SP u Beogradu, Dacić i Kajević osvojili su bronze, a do polufinala trebale su im po tri pobjede. Povrede su ih onemogućile da se bore za finale. Povreda koljena sprječila je Mensura Murića, koji je bio bronzani na prošlogodišnjem EP u Mariboru, da nastupi u Budimpešti. To je hendikep, jer smo i od njega mogli očekivati značajan rezultat”, rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

On je kazao da su svi takmičari spremni i da jedva čekaju start šampionata.

Predsjednik Kik boks saveza, Ivan Strugar kazao je da je za tu asocijaciju šampinat u Budimpešti glavno takmičenje u ovoj godini.

“Sve smo podredili tom takmičenju. Nadam se da ćemo i u Budimpešti nastaviti trend osvajanja medalja. Očekuje nas paklena konkurencija i u svakoj kategoriji između 20 i 30 boraca. Možemo biti optimisti, jer smo sve ono što je bilo potrebno da se uradi da bi bili spremni uradili i nadam se da će to biti dovoljno da se dođe do medalje”, rekao je Strugar.

On je naglasio da je subota posljednji dan za prijavu i mjerenje takmičara, a da će borbe početi u utorak.

Prema riječima trenera Predraga Lekića, Crna Gora je država sa ne toliko velikom bazom kik boksera, ali kvalitetom vrijednim borbe za medalju.

“Nadam se da imamo kvalitet i da ćemo osvojiti medalju i u Budimpešti. Imamo tradiciju u kik boks, naši borci godinama su ostvarivali sjajne rezultate”, rekao je Lekić.

On je istakao da su se pakleno pripremali tri mjeseca i da su završnicu odradili u Beogradu.

“Imali smo odlične uslove u Beogradu, dobre sparing partnere. Na žalost takmičar od koga smo očekivali da ponovi uspjeh iz Slovenije, Mensur Murić, se povrijedio. Optimisti smo i nadam se medalji”, kazao je Lekić.

Jedina takmičarka u reprezentaciji, Anastazija Petrović u ime ekipe reprezentativnih kolega obećala je da će svi dati maksimum i da vjeruje da će se neko od njih domoći medalje.

“Izuzetno smo spremni, dio priprema u Beogradu svima je podigao samopouzdanje i pokazao da sa svima možemo da pariramo. Očekujemo od svih da damo maksimum i vjerujem da će bar jedna medalja doći u Crnu Goru”,kazala je Petrović.

Povratnik u reprezentaciju, Marko Nikolić kazao je da spreman putuje u Budimpeštu i da vjeruje da može osvojiti medalju.

„Drago mi je da sam, poslije dvije godine, ponovo u reprezentaciji. Iskusniji sam, trenirao sam naporno i nadam se da mogu medalje“, kazao je Nikolić.

Send this to a friend