Ostali sportovi

U velikom klubu sve je moguće

Budućnost Capital Plaža je odnedavno jača za tehničara Aldina Okovića. Mladi igrač, sa iskustvom i ogromnim talentom dogovorio je dvogodišnju saradnju sa podgoričkim klubom.

Prijepoljac će na poziciji tehničara zamij eniti Borisa Vlahovića. U klubu su zadovoljni pojačanjem, a razlozi zbog kojih je srpski odbojkaš stigao u Budućnost su sljedeći:

“Budućnost je veliki klub. Želio sam promjenu, volim izazove, volim da se borim za trofeje, što me je, uz nastup u Evropi, najviše privuklo. Čuo sam da se u Podgorici kvalitetno radi, uslovi su dobri za napredak, što je osnovni cilj dolaska u Budućnost”, kazao je Oković, koji je počeo karijeru u rodnom Prijepolju, u OK FAP, nastupao je za Novi Pazar, bio je član Spartaka iz Ljiga.

Želi da pomogne mladoj podgoričkoj ekipi. Ne bježi od izazova.

“Samim tim što dolazim kao pojačanje, cilj mije da prikažem što bolje partije. Pozicija sama po sebi nosi veliku odgovornost. Nadam se da će me zdravlje posužiti, naravno i sreća, te da ću sa mojim klubom uspjeti da osvojim neki trofej. Znam daje konkurencija jaka. Budva se vratila, ne znam kakvu će ekipu napraviti, Jedinstvo je angažovalo Radovića i Medenicu, čak će pokušati da napravi najbolju ekipu i odbrani oba domaća trofeja. Predstoji nam borba i veliki rad, nadam se da ćemo osvojiti barem jedan trofej”.

U Evropi Budućnost nije imala sreće kaže Prijepoljac. Ali…

“Nijesmo imali sreće, igraćemo sa rumunskim šampionom. Treba odmjeriti snage, nikad se ne treba predavati. Siguran sa da ćemo odigrati maksimalno, što da ne, možda dođemo do iznenađenja”.

Voli da trenira, kod kuće održava formu, sprema se za početak priprema.

“Naučio sam da u sportu nema švercovanja i posustajanja. Samo je rad važan”.

U kontaktu je sa Lukom Šuljagićem, Prijepoljcem koji nastupa za crnogorski odbojkaški nacionalni tim. Smatra da Crna Gora u kvalifikacijama može do šampionata Evrope.

“Pričao sam sa Lukom. Ne znam kakve su ostale ekipe, ali po imenima Crnogorci bi trebalo da prođu na EP”.

Send this to a friend