Tenis Povratak prije očekivanog

Đoković na terenu i prije Olimpijskih igara

foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Novak Đoković bi na teren mogao da se vrati i prije Olimpijskih igara u Parizu, prenosi L’Ekip.

Poznati francuski sportski dnevnik ističe da srpski teniser planira da zaigra u Njemačkoj, prije povratka u glavni grad Francuske, gdje je operisao meniskus prije dva dana.

“Ako bi Novak danas stao na desnu nogu, trebalo bi mu najmanje tri nedjelje postoperativnog oporavka. Naravno, ovdje govorimo o izuzetnom sportisti koji je sposoban da igra više od tri meča povređen na maksimalnoj dozi ljekova protiv bolova, u situaciji kada bi običan smrtnik jedva mogao da hoda. Ali ideja da se vrati na šljaci u Hamburgu od 15. do 21. jula sa Olimpijskim igrama od 27. jula u planu deluje razumnija”, piše “L’Ekip”.

Teško je očekivati da prije toga zaigra na Vimbldonu.

“Vimbldonska trava nije najmanje teška podloga za zglobove 37-godišnjeg veterana. Rodžer Federer može da posvjedoči o ovome, pošto je on definitivno poklekao ispred Huberta Hurkača u čevrtfinalu u Londonu 2021. godine, što mu je bio posljednji meč u karijeri. Đoković zna da je bolji od bilo koga, a iako sanja osmu krunu na jednom od najljepših terena na svijetu, sigurno nije spreman da rizikuje i upropasti svoje šanse da osvoji olimpijsko zlato. Jedinu titulu koja mu nedostaje u nevjerovatnoj karijeri”, dodaje se u tekstu.

Đoković se povrijedio u meču osmine finala Rolan Garosa protiv Fransiska Serundola.

Send this to a friend