Vaterpolo

Trofej opet na Škveru, Đurović: Odradili smo vrhunski posao

Krsto Vulović

Darko Đurović, najbolji pojedinac finalne vaterpolo utakmice Kupa Crne Gore, istakao je da su njegovi saigrači odradili vrhunske stvari nakon odmora, olakšali mu posao na golu i da je pehar zasluženo stigao na Škveru.

Jadran je nakon odmora nadigrao Primorac, sačuvao gol 16 i po minuta i serijom 5:0 slavio 10:6.

Đurović je upisao 13 odbrana, a Kotorani su meč završili sa 34 šuta i slabih 17,6 odsto uspješnosti…

“Malo slabije smo ušli u utakmicu. Dosta vremena nam je trebalo da nađemo ritam igre, a nakon odmora, na neku agresivnu njihovu igru, odgovorili smo odlično i konačno našli prave prilike u napadu. U odbrani smo bili, moglo bi se reći, kao do odmora, gdje je Primorac na individualne kvalitete postizao golove. U nastavku smo i to uspjeli da iskontrolišemo, što je bio cilj. Mislim da smo vrhunski odradili posao”, istakao je Đurović.

Jadran je prošle godine izgubio u finalu Kupa, u ovoj je sa psihološke strane napravio iskorak. Đurović priznaje da je bilo pomalo opravdanog straha, koji je nestao sa ulaskom u bazen.

“Primorac je kvalitetna ekipa, dobre partije je pokazao u Evropi, Regionalnoj ligi i na domaćem prvenstvu. Izgubili smo posljednju utakmicu pred finale, kao i prošle godine, kada smo izgubili i Kup. Postojao je mali strah da se isto ne ponovi, međutim, svaki pojedinac je vjerovao u pobjedu i željeli smo da pehar vratimo kući”.

Jadranu je malo falilo da ostane duže u Evropi, ali…

“Ostaje žal za posljednjom utakmicom sa Barselonom u Španiji. Mislim da su i sudije dosta uticale na ishod. Mi smo u ovoj polusezoni bili suočeni sa povredama, bilo je otežavajućih okolnosti, a tek smo se nedavno kompletirali. Vratio se Vučurović, prvi ljevak, koji nam puno znači za napad i odbranu. Nadam se da ćemo sada bolje da igramo i da ćemo naredne godine u Evropi duže ostati”.

Jadran igra „na juriš“, hrani se kontrama. I sa Primorcem, u prvoj četvrtini, dao je dva od četiri gola, iz omiljenog segmenta igre. Uspjeli su Novljani da nametnu svoj ritam, a snage im nije falilo.

“Ovakva igra traži maksimalnu fizičku spremu. I zahtjevno je igrati na ovaj način. Spremali smo se posljednjih 15 dana za finale, radili i trenirali dobro. Obratili smo pažnju na fizički dio što se i vidjelo u finalu. Čestitam momcima kako su iznijeli meč. Igrali smo kao ekipa i trudili se da razvijamo našu igru što jeste kontranapad. Nama ne odgovara poziciona igra Primorca, više volimo kontre, brzu igru, na mali broj golova. Iz jake odbrane gradili smo kontranapade i mislim da smo odigrali do savršenstva”, jasan je golman Jadrana.

Veliku pomoć u defanzivi, u šutevima Kotorana, imao je Đurović, od saigrača u smislu kada je god trebalo blok, dva bio bi na mjestu. Mada su i pripreme za finale bile obilne, precizne i očigledno plodne.

“Svako ima šut koji voli, ali u vodi se dosta stvari gleda, ide se na instinkt, osjećaj, a igrače često odaje položaj tijela. Često i pokret… Te neke sitnije stvari se prate, zato je fokus veoma važan. Lakše je braniti, kao što je bilo u finalu, kada su kod svakog šuta bila po dva bloka. Momci su odradili sve onako kako smo se dogovorili”, kazao je Đurović.

Send this to a friend