Muzika film i TV

Regina će vas novim spotom vratiti u sedamdesete

Sarajevska pop-rok grupa Regina nedavno je objavila spot za pjesmu “Ti si mi tu”. Pjesma se nalazi na njihovom aktuelnom albumu “2018”. Spot je sniman u Beogradu u stilu sedamdesetih godina prošlog vijeka.

“Publika je odredila da upravo ta pjesma zaslužuje ekranizaciju. Ono što mi je posebno drago jeste što se ukus publike poklopio s našim. Pjesma je ljubavna, ali je ispričana na malo drugačiji način”, kazao je član grupe Aleksandar Čović.

Spot je radila makedonska produkcija, a režiju je radio Antonio Pavlovski.

“Odlučili smo da snimamo spot u stilu sedamdesetih godina jer je ova pjesma drugačija u odnosu na naše ranije muzičke uratke pa je zbog toga zahtijevala i drugačiju ekranizaciju. Mi se volimo da se šalimo kada gledamo ovaj spot, naime, volimo da kažemo da je tarantinovski”, kazao je Čović.

Ova pjesma je za samo sedam dana prikupila više od stotinu hiljada pregleda, što je, kako kaže Čović, veliki uspjeh za grupu Regina.

“Za bendove koji imaju karijeru kao Regina, što ne podrazumijeva velike internet kampanje, rezultat je nevjerovatan. Sto hiljada pregleda za samo sedam dana. To nam se zaista nije ranije dešavalo”, istakao Čović.

Ono što je interesantno kada je riječ o bendu Regina jeste da su se članovi benda Aleksandar Čović i Davor Ebner aktivirali na društvenoj mreži Instagram pa se često mogu vidjeti i njihove objave iz privatnog života te fotografije iz prošlosti.

“Meni taj Instagram dođe kao razonoda i dobro zezanje. Daleko je to od ozbiljnog pristupa. Kada je riječ o mojoj upotrebi Instagrama, više bi pristajala ona parola: ‘Vidjela žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu'”, rekao je  Čović.

Send this to a friend