Politika

Lukovac: Smjena ambasadora politički revanšizam

Lukovac

Smjena ambasadora, bez ukaza predsjednika države, presedan je u diplomatskoj praksi, kazao je za TVCG nekadašnji šef crnogorske diplomatije Branko Lukovac.

Lukovac poručuje da je u pitanju politički revanšizam.

“Nema sumnje da predsjednik Crne Gore nije, sasvim opravdano, prihvatio odluku Ministarstva vanjskih poslova i Vlade Crne Gore da se opozove ambasador Vlahović jer uvjerljivih razloga nijesu mogli dati. Prvo, ambasador Vlahović je bio ministar vanjskih poslova u vrijeme pripreme davao značajan doprinos međunarodnoj podršci takvom opredjeljenju Crne Gore. Drugo, on je bio ambasador Crne Gore u SAD, na jednom od politički i diplomatski najsloženijih mjesta. Po svim ocjenama, uspješno je obavio tu misiju”, navodi Lukovac.

Ističe da se, na mjestu ambasadora pri Svetoj stolici, cijela javnost se mogla uvjeriti u priznanja koja je dobio Vlahović od pape i najviših zvaničnika.

“Ministarstvo i Vlada, bez saglasnosti predsjednika, odlučili su da koriste grubu silu, kršeći ustav i sve norme koje regulišu ovu oblast, pokazujući da za njih ne postoji vladavina prava, već da ih vodi sirovi revanšizam. To će bez sumnje biti veliki udarac ugledu Crne Gore, ne samo kod Svete stilice, već i kod mnogih drugih partnera u inostranstvu. Težak udarac našem napredovanju prema Evropskoj uniji i integracijama gdje je vladavina prava jedan od ključnih kriterijuma i standarda koje Crne Gora mora ispuniti. Ostaje da javnost Crne Gore prosudi koliko još može tolerisati veliku štetu koje ovakve mjere aktuelne Vlade čine Crnoj Gori, da bi joj okrenuli leđa i poslali je tamo odakle su došli”, zaključio je Lukovac.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zdravko
Gost
Zdravko

Neka mi neko navede samo jedan primjer u svijetu da je negdje nova vlast ostavila ambasadore, ministre itd iz stare vlasti

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

nevedi primjer đe se u svijetu krši ustav da bi se udovoljilo izdajničkoj grupaciji (df-u)?
te ustavne odredbe o nadležnostima vlade i predśednika nijesu od juče, sve to ne izglasano 2008.

Drago
Gost
Drago

Šteta za Crnu Goru što ovako kvalitetnog,dostojanstvenog i državotvornog kadra ima malo kao gsp.Lutovca.

Eva
Gost
Eva

Crna Gora sve crnija od kad dođoše Apostoli svi trče kako Vučić kaže

Dolina BogovaTa
Gost
Dolina BogovaTa

Taman tako i malo si reka …

RADOJKA
Gost
RADOJKA

Papa Vatikan i sveta stolica???????

Ivan
Gost
Ivan

Kada dođe nova nomenklatura političara smenjuje se stara, to je normalnost a ne revanšizam.
Ono što nije normalno je da neko ne poštuje odluke vlade i hoće pošto poto da ostane na funkciji.

Milan
Gost
Milan

A ne no da ih ostave da rede za dps i dalje😂😂😂

Haos diplomatij
Gost
Haos diplomatij

Oni rade za državu a ne za DPS. Vlahović nije nikad bio član DPS-a. Nažalost, tzv eksperti u šarlatanskoj vladi su ostrašćeni i ponašaju se kao slon u staklari.

ŠKRIPAR
Gost
ŠKRIPAR

Branko Lukovac… Crnogorac i domoljub!!!

Send this to a friend