Društvo

Cetinjski Dom zdravlja uveo SOS liniju za koronavirus

Foto: Cetinjski list

Koordinacioni tim za praćenje pojave korona virusa koji je nedavno oformljen na Cetinju objavio je telefonske brojeve koje pacijenti Doma zdravlja treba da pozovu ukoliko imaju simptome respiratorne infekcije ili sumnjaju da su zaraženi.

Ti brojevi su 231-379 i 231-326, saopšteno je iz Doma zdravlja.

Pozivom treba da se jave i građani koji dolaze iz Italije, Kine i područja koja su pogođena koronavirusom radi prijave simptoma.

Kako je kazala epidemiološkinja Milena Popović Samardžić, uvedeni su i brojevi telefona nadležnih epidemioloških službi za Cetinje putem kojih se građani takođe mogu javiti u slučaju sumnje na virus – 067505549 , 067044841 (Viber), 020419819 i posebna linija za Kovid-19 020412858. Građani se mogu obratiti i putem mail-a [email protected]

Podsjetimo, gostujući u programu Radio Cetinja Popović Samardžić je apelovala na građane Cetinja da treba da ostanu kući ukoliko posumnjaju da su zaraženi, te da se odmah telefonom jave izabranom ljekaru, koji će im dati instrukcije, a sve u cilju sprječavanja širenja virusa.

“Ukoliko je neko razvio simptome respiratorne infekcije (otežano disanje, gušenje, kašalj, visoka temperatura) neka najprije ostvari kontakt sa izabranim doktorom ili Domom zdravlja putem telefona i prati instrukcije. Ukoliko dođe do razvijanja teškog stanja, molim pacijente da zdravstvenu ustanovu kontaktiraju telefonom, koja će nakon toga organizovati prevoz pacijenta u bolnicu. Dakle, ukoliko pacijenti iz panike sami krenu da dolaze u Dom zdravlja postoji mogućnost da se zaraze i oni koji su zdravi”, poručila je Popović Samardžić.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
VJERA NEVJERAAoh-meneMirjana A.R.BlagojeDovla
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
VJERA NEVJERA
Gost
VJERA NEVJERA

Kakav idiotizam nijedan zaražen a oni da se dodvore farmacetsjom lobiju poltronizmu u crnoj gori nikad kraja

Aoh-mene
Gost
Aoh-mene

Korona moze li 100 za 150 brat moj?

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Čuš “SOS linija za korona virus” – ‘oće li se virus na nju javiti ako dođe? Valjda je SOS linija za pacijente koji posumnjaju da imajuu taj virus a ne za korona virus hahahahaha… E, pa šou, stvarno!

Blagoje
Gost
Blagoje

A na cetinje ni korona virus ne ulazi,nego na kruzni bjezi glavom bez obzira u nepoznatom pravcu…

Dovla
Gost
Dovla

E neka ste! Vazda ste bili prvi u CG. Prvi ste primili Italijane, prvi napravili fabriku čokolade, prvi ćete dočekati i virus! E viva!

Send this to a friend