Društvo

Članovi SOBNOR-a i OBNOR-a položili vijence na Titov spomenik

Delegacije SOBNOR-a Crne Gore, OBNOR-a 1941-1945, vojnih penzionera Crne Gore i SK Jugoslavije-SK Crne Gore položili su danas cvijeće na spomenik Josipu Brozu Titu u Podgorici, povodom Dana mladosti.

Radojica Radojević, predsjednik SOBNOR-a kazao je da danas oni slijede Titovo grandiozno djelo.

“Danas smo tu da se poklonimo vrhovnom komandantu JNA, maršalu jugoslavije i narodnom heroju drugu Titu, borcu za slobodu, pravdu i ljudsko dostojanstvo i njemu u nezaborav na ovom mjestu položili smo cvijeće i odali dužnu počast”, dodao je on.

Prema njegovim riječima, danas živimo u vremenu kada pojedinci i grupe pokušavaju da negiraju lik i djelo druga Tita i time našu slavnu antifažističku prošlost.

“SOBNOR-a Crne Gore kao nastavljač njegovanja revolucionarnih tradicija i izvorne ideje naše slavne NOB-e kao i u ranijem periodu oštro će se suprostaviti svim onim snagama i pojedincima koji negiraju lik i djelo druga Tita a time i naš NOP, a veličaju poražene snage u drugom svetskom ratu i njihove vodje. Titovo ime ćemo pamtiti kao simbol jugoslovenskog socijalističkog samoupravljanja, nezavisnosti Jugoslavije, ljubavi i jedinstva svih nacionalnosti, a takodje i kao simbol politike nesvrstavanja. Više od 60 . godina borbenog iskustva druga Tita, predstavlja ga i kao nepokoljebljivog borca u medjunarodnom komunističkom pokretu i istaknutog branioca, nezavisnosti, suveriniteta i svetskog mira. Ostavio je dubok istorijski trag kao veliki revolucionar i borac za socijalizam”, poručio je Radojević.

3

avatar
1000
2
1
0
 
2
DUKLJAveki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DUKLJA
Gost
DUKLJA

BILO JE ČAST I PRIVILEGIJA,IMATI DOMOVINU KAKVA JE BILA JUGOSLAVIJA,BILA JE ČAST I PRIVILEGIJA IMATI TITA ZA PREDSJEDNIKA I VRHOVNOG KOMADANTA.SADA IMAM PRIVILEGIJU I ČAST DA KAO CRNOGORAC PO ROĐENJU I UBJEĐENJU IMAM DOMOVINU CRNU GORU.

veki
Gost
veki

penzioneri zemlje koje nema, znači li vam išta riječ NESVRSTANI

DUKLJA
Gost
DUKLJA

ŠTA JE ALBERT HTIO REĆI

Send this to a friend