Društvo

Još jedna presuda protiv Bratić; Bardić: Pravda kuca na vrata osionim i bahatim epizodistima

Stanislava Tanja Bardić/ Foto: SD

Presudom Višeg suda u Podgorici potvrđena je odluka Osnovnog suda u Baru kojom je utvrđeno da moja smjena sa mjesta direktorice JPU “Vukosava Ivanović – Mašanović“ u Baru nije utemeljena ni djelićem, ni u pravu ni u pravdi, saopštila je potpredsjednica Foruma žena SDCG i članica Predsjedništva OO SD Bar, Stanislava Tanja Bardić.

“Osjećam obavezu, prije svega zbog koleginica i kolega sa kojima sam sarađivala dok sam bila na čelu ove prestižne ustanove, svoje profesionalne biografije, javnosti u Baru i Crnoj Gori, da istaknem par činjenica”, navela je ona.

Ovom presudom, po riječima Bardić, konačno je dokazano da “sam svoj posao, kao i mnoge moje kolege, radila časno, pošteno, savjesno iskreno”.

“U svom radu vodila sam se profesionalnim uzusima,cijeneći prije svega rad i trud svojih saradnika, koje sam doživljavala kao svoje partnere u jednom zahtjevnom i veoma odgovornom radnom procesu”, naglasila je Bardić.

Neprocjenjiv je osjećaj, kaže ona, kada znate da ste “svojim vaspitanjem, kulturom, ponašanjem, radnom i profesionalnom etikom zaslužili da koračate uzdignutog čela”.

“Kada možete svoje sugađane pogledati u oči. To je privilegija koju, nažalost,epizodisti opskurnog karaktera u liku bivše Ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta, Vesne Bratić, neće doživjeti”, dodala je.

Sila jeste, smatra Bardić, najčešće i skoro uvijek “prekomjerna i nepravedna”.

“Pa čak i kada je uvijena u nekoj zakonskoj formi. Ona tada govori najviše o slabosti karaktera onih koji je primjenjuju, jer ako je nacionalizam posljednje utočište hulja, primjena bilo koje forme sile je odlika frustrirane persone. Ponosna sam, kao građanka Crne Gore, da je ovom presudom dokazano da država Crna Gora kroz svoje institucije pokazuje nadmoć nad bahatim pojedincima, koji su, svjesno kršeći pravo, zapravo željeli urušiti državni poredak”, naglasila je Bardić.

Navodi da u osnovi svake države stoji pravda.

“Ako nema pravde, nema ni države.  Uzalud su se radovali svi oni koji su svojim nasilnim aktima, naslonjeni na svoje nacionalističkim mrakom zatrovane i ograničene umove, upregli da okaljaju časne ljude, zarad političkih poena. Jer pravda jeste spora, ali je dostižna. I sve je ovo trenutak koji nestaje, samo je Crna Gora vječna”, zaključila je Bardić.

20

avatar
1000
18
2
0
 
20
KotorRadosav72DarijaCrni GrujoMarko CT
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Darija
Gost
Darija

A onaj Mandić kaže da je postao bolji, a na promocije mu Bratićka. ! Pa vi glasajte

Crni Grujo
Gost
Crni Grujo

Opa…iiiiidemo. Kad ce naslov: Bratickoj odedjen pritvor 30 dana?

Radosav72
Gost
Radosav72

I oduzimanje drzavljanstva i izgon iz Crne Gore

Marko CT
Gost
Marko CT

Ona je zadatak ispunila, uklonila je ljude koju su smetali litijaškoj ideji i ćao. Mi ćemo platiti tu rabotu, niko neće biti vraćen na posao a u stolice su zaśeli njeni i tu su da ostanu. Mission complete što bi stari rekli. Nije nimfa nimalo naivna. Pravo bi bilo da svi smojenjeni moraju biti vraćeni na posao. Za sad mislim… Više »

Kt60
Gost
Kt60

Ima li iko da kazni onu Braticku

Mili
Gost
Mili

Brzo će Bratićka u ćorku.Bolje jij je da se vrati u Bileću odakle je i došla

Tamara
Gost
Tamara

Svaka čast! Na žalost ONO drži govore umjesto da trune u zatvoru.

Ultraviolet
Gost
Ultraviolet

Sve je ovo odlično, ali ovo nažalost ćemo platiti mi građani, dok je eks ministarka DF-a još uvijek na slobodi. Po Zakonu bi trebala da bude pretjerana iz Crne Gore i kaznu da služi onamo odakle je izbjegla.

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Žena četnik Vesna Bratić je isključivo smjenjivala direktore koji nisu za DF dražin front I postavljala isključivo učesnike političkih protesta koje lažno.nazivaju litije I ljude bliske vjerskoj sekti zvanoj Srpska Crkva .

Kotor
Gost
Kotor

Nećemo o tome kako su ti direktoer došli do tih položaja. Mozak bi nas zabolio. Ovo što se Bratićkoj desilo, gdje ne možeš pravno uhljeba da makneš, je najvažniji događaj u modernoj CG istoriji i ključan momenat objašnjenja njenog (čitaj: crnogorskog) totalnog ekonomskog kolapsa. Prosto, više niko neće napraviti istu grešku kao Bratićka (uhljebu dati otkaz), nrgo će nastaviti ono… Više »

roki
Gost
roki

Bravo Tanja, pa uskoro i da zapevamo!

Cicka
Gost
Cicka

Bratićka se reklamira na DF-ovim promocijama i drži govore umjesto da ide u zatvor!!

Blažo
Gost
Blažo

Puna podrška Tanji,jedno divno i nadasve pošteno i vaspitano čeljade!

Trile
Gost
Trile

I šta je sa ovom bilećankom ,oštetila budžet CG zloupotebom položaja ,i ništa zatvor i izmirenje štete.Mnogo se ovo tužilaštvo pravi nevještim.

Slavica
Gost
Slavica

Tuzilastvo sto cekate Tanja bravo

Marija P.
Gost
Marija P.

A sto nam uradi Braticka, sram te bilo.U Spuz da je srece

Licina
Gost
Licina

Kako ide ona pjesma?..
Sprem te se spremte tralala..
sad cete da odgovaraa..

pomorac
Gost
pomorac

Bravo Tanja !!!

Fika
Gost
Fika

Hapsi, šta se čeka?!

Don Montenegrin
Gost
Don Montenegrin

U Spuz odmah!!!

Send this to a friend