Društvo

Paketi sa hranom i sredstvima za dezinfekciju za 100 socijalno ugroženih porodica na Cetinju

Prijestonica je u saradnji sa kompanijom Martex i Organizacijom Crvenog krsta Cetinje danas podijelila pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sanitarno-dezinfekcionim sredstvima za 100 socijalno najugroženijih porodica.

Kako su naveli u Prijestonici, raspodjela paketa organizovana je prema spiskovima Crvenog krsta, a riječ je o akciji koja bi trebalo da bude nastavljena i narednih dana.

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan poručio je da je u ovim izazovnim vremenima veoma važno da ne zaboravimo one koji nemaju dovoljno, lošeg su materijalnog stanja, nemoćni i bolesni ili nemaju nikoga ko bi o njima brinuo.

“Ovo je tek prva isporuka paketa sa hranom i sanitarno-dezinfekcionim sredstvima. Nadamo se da ćemo u narednim danima zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama, poput Martex-a, i volonterima Crvenog krsta doći do svakoga kome je pomoć potrebna”, kazao je Kašćelan.

On je zahvalio i preduzećima Glosarij i DPC, kao i apoteci Vila, koji su pomogli Prijestonici da nabavi materijal za dezinfekciju, zaštitne maske i rukavice, kao i da štampa letke sa informacijama o preveniranju virusa korona i sa info telefonima Instituta za javno zdravlje koji su podijeljeni u paketima.

“Hvala našim Cetinjanima, koji gdje god da su, ne zaboravljaju svoj rodni grad i sugrađane”, rekao je Kašćelan.

Predstavnica Martex-a Marija Bracanović kazala je da joj je drago što može u ime te kompanije da uruči pakete sa najosnovnijim životnim namirnicama za građane u stanju socijalne potrebe.

“Martex je sa Crnogorskim klasterom kupila i dva respiratora za Bolnicu Danilo I. Naša poruka svim građanima je – ostanite doma“, rekla je ona.

Sekretar Organizacije Crvenog krsta Prijestonice Cetinje Božidar Drecun kazao je da su volonteri te organizacije od početka pandemije na terenu, te da obilaze starije sugrađane i nepokretne osobe.

“Svakodnevno je na terenu 20 volontera i osam gerentodomaćica koje brinu o 80 korisnika. Kroz odličnu saradnju sa lokalnom upravom, pokušavamo svima da izađemo u susret i da pomognemo. Koristim priliku da se zahvalim kompaniji Martex za pomoć koju nam pruža uvijek kada je neophodno”, rekao je Drecun.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Lela
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lela
Gost
Lela

Nosite li kvim sa zemlioradnickom penzijom od 50 evra

Send this to a friend