Društvo

Queer Montenegro: Markoviću, nećemo tolerisati mržnju

Organizacija Queer Montenegro podnosi danas prijavu protiv advokata Velibora Markovića, povodom niza ponovljenih direktnih prijetnji novinarki dnevnog lista “Vijesti” Damiri Kalač, kao i lezbejkama, gejevima, biseksualnim i trans osobama koje je pisao na Fejsbuku.

Prijavu podnose zajedno sa organizacijama Juventas, Spektra, Stana i Montenegro prajdom.

“Advokat Velibor Marković je u objavama na društvenoj mreži Facebook, između ostalog, napisao da će slomiti kičmu svakoj LGBT osobi koja se bude pred njim ljubila, a novinarki Kalač da će joj “zavrnuti šiju”.

Mi, LGBT osobe iz Crne Gore poručujemo advokatru Markoviću, ali i svim ostalim osobama koje šire mržnju i netrpeljivost, te vrše i direktno i indirektno podstiču druge da vrše nasilje prema nama, da ćemo nastaviti sa ponosom da se ljubimo sa osobama koje volimo – tamo đe mi to poželimo i kad mi to poželimo”, kazali su iz Queer Montenegra.

Dodaju kako sa ponosom, ispravljene kičme i podignute glave nastavljaju da se suprotstavljaju homofobiji, transfobiji, nasilju i diskriminaciji.

“Sa ponosom ćemo nastaviti da volimo koga god mi izaberemo i da pokazujemo tu ljubav tamo đe mi hoćemo i kad mi hoćemo. Ljubav ne može i ne ugrožava nikoga. Ljubav uvijek pobjeđuje!”, kazali su oni.

Markoviću, ali i, kako su rekli, svim ostalim ljudima sličnim njemu, poručili su da neće tolerisati mržnju, poređenje sa različitim devijacijama, pokušaje zastrašivanja i uskraćivanja njihovih osnovnih ljudskih prava.

“Zahtijevamo od nadležnih organa da adekvatno i u skladu sa zakonom procesuiraju ovaj slučaj i time zaštite naša osnovna, zakonom zagarantovana ljudska prava.

Pozdravljamo napore novinarke „Vijesti“ Damire Kalač da se na demokratski i civilizovan način izbori sa negativnim stavovima i napadima na LGBTIQ osobe”, zaključuju u saopštenju.

7

avatar
1000
5
2
0
 
7
ooooCrnogorkagaraUvijek ugroženiGaeta
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
oooo
Gost
oooo

Samo se vi sto vise oglasavajte jer tako samo iritirate narod. Niko vam ne brani da se “volite” izmedju sebe ali u CG na javnim mjestima ce te malo pricekat. Uostalom ne vidim nikakvu prijetnju u izjavi ovog advokata pa ne znam cemu sve ovo osim da samo nalazite razlog kako bi se oglasili. Prijetnja nije nikome direktno upucena koliko… Više »

gara
Gost
gara

Treba da se jave sad sve NVO koje su ta da se zna zašto su se baš sada oglasile

Gaeta
Gost
Gaeta

Prećeraste.Sve vam se popušta ili oćete da isprovocirati građane.Bojim se da ovakvim stvarima vi izazivate samo veću mržnju i odbojnost.Koliko god da se donese zakona to ne može naćerati građane da vas vole i poštuju.Imamo mnogo prečih stvari vidite li što nam napravi ovaj kasting od korone.Od čega ćemo živjeti to treba da vas brine

Lav
Gost
Lav

Bravo za LGBT prijatelje!

Hurem
Gost
Hurem

Pokazivanje ljubavi je kod normalog naroda u cetiri zida,tada nemam problem sa tim ali po ulica e to je stvarno bolesno pa nek se ljuti ko god hoce.

Uvijek ugroženi
Gost
Uvijek ugroženi

Možda ti više voliš da se umjesto ljubavi po ulicama pokazuje mržnja? Prema LGBT osobama, prema sopstvenoj državi, prema mobilijaru u parkovima, ….

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Nijesi me razumio ja jasam za ljubav ali….i tu postoje neke granice.Gledala sam ih ispred skupstine e to ne podrzavam ponasali su se kao da su u gej klubovima a ne na javnoj povrsini.Ta vrsta ljubavi u cetiri zida kao svi drugi

I

Send this to a friend