Društvo

Smijenjena direktorica Centra za autizam

Centar za autizam, foto: CdM

Uprava Kliničkog centra Crne Gore je zbog učestalih žalbi roditelja na nedovoljan broj tretmana i stručnjaka u toj ustanovi smijenila direktoricu Centra za autizam Ognjen Rakočević, Nađu Ševaljević, i na njeno mjesto postavila dječjeg psihijatra Ivana Krgovića, piše Dan.

Prema saznanjima tog lista, Krgović je na toj funkciji od 26. novembra, a Zaštitnik ljudskih prava i sloboda je još prošle godine utvrdio da su roditelji nezadovoljni stručnim tertmanima koji traju po 15 minuta zbog nedostatka kadra, pošto stručnjaci iz regiona dolaze vikendom u tu ustanovu.

Ombudsman je ranije utvrdio da dječji psihijatari preglede obavljaju vikendom u ambulantama u prostorijama Centra.

“Usluge dječjih psihijatara su na ovaj način dostupne svoj djeci iz Crne Gore, a uput za pregled psihijatra može dati izabrani pedijatar. Angažovani profesionalci smatraju da su im uslovi za rad prilično otežani prostornom ograničenošću, a izrazili su zadovoljstvo tehničkom opremljenošću”, naveo je ombudsman.

7

avatar
1000
6
1
0
 
6
Delta sitySašaMama No1Basketaš 3 x3kotoranka
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Delta sity
Gost
Delta sity

To je davno trebalo uraditi.
Kako centar funkcionise to najbolje znaju crni roditelji

Saša
Gost
Saša

Problem je to što nema kadra. Neće ga biti ni sa novim direktorom. Smjena direktorice je samo maska, da se kao priča da je nešto urađeno

Mama No1
Gost
Mama No1

Ne trebalo nikom da ide tamo…. Ali tamo nece dobiti ni rjesenje ni uzrok problema…. Stvarno bi neko trebao da se pozabavi sa etikom rada tih ljudi…. Zalosno je da nose takvo ime kao ustanova a da probleme rjesavamo u Bg…. A to kosta i vremena…. Posla…. Porodice…. Dusevnog bola…. Pita li se iko kako je nama roditeljima…. Porodici…. Imamo… Više »

Mama No1
Gost
Mama No1

Kao da ce se nesto promijeniti…. Tamo nema kadra i samo ko nema rjesenje radi

Basketaš 3 x3
Gost
Basketaš 3 x3

Krgovići su poštena familija – sigurno će dati maksimum

Jelena
Gost
Jelena

Odlično, kad ne ide treba mijenjat i tražit nekoga ko će se više angažovat.

kotoranka
Gost
kotoranka

Tako je, ako nije sposobna i nece da radi treba je smijeniti.

Send this to a friend