Društvo

Stomačni virus hara u vrtiću

Arhivska fotografija

Vrtić „Suncokrili” u Bloku pet u Podgorici, Javne predškolske ustanove „Ljubica Popović”, obavijestio je preko vaspitača roditelje da se u jednom broju vrtićkih grupa proširio stomačni virus i da su se djeca lančano razboljela, zbog čega ih upozoravaju da mališane koji imaju simptome tog oboljenja ne šalju u vrtić, piše Dan.

U dopisu koji su roditelji dobili ističe se da veliki broj djece ima simptome stomačnog virusa, dijareju, povraćanje i blagu temperaturu.

Prema podacima uprave JPU „Ljubica Popović”, u svim grupama te ustanove trenutno je 38 odsto upisane djece.

“Poštovani roditelji, u našoj grupi je evidentno prisutan stomačni virus. Djeca su se lančano, u kratkom periodu, razboljela i većina je zadobila simptome karakteristične za ovaj virus, povraćanje, dijareju i blagu temperaturu. Zato vam se obraćamo i molimo da djecu ne dovodite u kolektiv do potpunog ozdravljenja ili u slučaju da primijetite bilo kakvu promjenu na vašem djetetu, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa i što bržeg ozdravljenja vaše i naše djece. Po ozdravljenju i povratku u kolektiv potrebna vam je potvrda od pedijatra da dijete može u vrtić. Podrška i pozdrav svoj našoj djeci i vama, dragi roditelji, i brz oporavak”, navodi se u poruci koju su vaspitači uputili roditeljima.

Direktorica vrtića Slavića Luburić juče se nije javljala na pozive iz redakcije „Dana”.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
AleksandraobjasnjenjeMilica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aleksandra
Gost
Aleksandra

Sve pohvale za organizaciju rada i vaspitno obrazovno djelovanje u ovom vrticu.
Do ove godine dvoje moje djece je islo u ovaj vrtic.
Sve pohvale za zaposlene i rukovodstvo.

objasnjenje
Gost
objasnjenje

Nas niko nije obavijestio a idemo u taj vrtic?!

Milica
Gost
Milica

Slavica Luburic je od vrtica napravila bajku,svaka cast za tu zenu,uvjek spremna da primi roditelje I poprica sa njima…zaista,svaka cast.a djecici brz oporavak

Send this to a friend