Ekonomija

Barska plovidba: Portugalska firma otkazala aranžman za liniju Bar-Brindizi

Portugalska kompanija Tnitsea Shipping jednostrano je otkazala aranžman o uspostavljanju ferry linije Bar – Brindizi, sa putničkim brodom lonion star, saopšteno je iz Barske plovidbe.

Aranžman je, kako je saopšteno, bio zaključen u maju.

“Po tom aranžmanu, Barska plovidba je trebalo da bude generalni agent u luci Bar, za vremenski period od kraja juna do početka septembra”, navodi se u saopštenju.

Iz kompanije su rekli da Barska plovidba intenzivno preuzima radnje i aktivnosti, na pronalaženju rješenja za organizaciju ferry linije, sa kojom bi se povezala luka Bar sa Italijom, prenosi Bar info.

“Kako bi se u budućnosti preduprijedile slične situacije, naša kompanija očekuje od države Crne Gore, kao većinskog vlasnika, da na redovnoj Skupštini akcionara, sazvanoj za 27. jun, usvoji predloženu Odluku o davanju saglasnosti za nabavku ro-ro/putničkog broda”, istakli su iz te kompanije.

Barska plovidba putem oficijelnog sajta www.montenegrolines.net i sredstava javnog informisanja obavjestiće javnost o svim budućim dešavanjima vezanim za realizaciju ferry linije sa Italijom.

Podsjećamo, pomorsku liniju Bar–Bari – Bar prethodnih šest sezona je povezivao putnički brod ,,Dubrovnik”, hrvatske kompanije Jadrolinija. Ovaj brod je izgrađen 1979. Godine.

Međutim saradnja nije nastavljena ove godine, zato što je Jadrolinija prodala ,,Dubrovnik”, pa nije imala brod koji bi ponudila za ovu liniju. Barska plovidba je ostala bez svog feribota u decembru 2016. godine.

Feribot ,,Sveti Stefan 2” , koji je bio u vlasništvu Barske plovidbe bio je izgrađen 1973. Godine, a u decembru 2016. godine vratio se sa posljednjeg putovanja na liniji Bar –Bari-Bar. Na gatu pet bio je usidren šest mjeseci, jer mu je ukinita klasa.

Prodat je za 1,25 miliona dolara, odnosno 265 dolara po toni i 20. maja 2017. godine isporučen rezalištu Aliaga u Turskoj. Brodska linija sa Italijom uspostavljena je 1965. godine, otkada je Crna Gora redovnom pomorskom linijom svih 12 mjeseci bila povezana sa Evropom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sds
Gost
Sds

Feribot ogromni prodali za 1,6 miliona a trajekt mali kupili za 60 miliona. Pa kraljevi.

DjeDo
Gost
DjeDo

Jednostavno otkazala. Sve je jednostavno kako niko to ne shvata

Bolji Život DDD
Gost
Bolji Život DDD

Treba uvesti brod Bar Bari i Bar Ankona .

Maxim
Gost
Maxim

Ima brodova po 10 miliona, ali ruka pravde ce ih kupiti za 40, bar 53 godine stare

Loading...
Gost
Loading...

To ce litijasima iz Br zavrsit njihov brt srbin abazovic.

CT MNE
Gost
CT MNE

Putujem svake sedmice brodom Drac Bari odnosno Bari Drac…godinama već…linija Bar Brindisi promašaj stoljeća…avionska linija Frankfurt Rijeka Crnojevica eto to je to…kakvi Brindisi glibavi

Mićo
Gost
Mićo

Tu treba drzava da se pokaze i kupi brod savremen a ne da ide posle 3-4 godinje na rezanje. Ta linija za Bari je vrata Bara a i Cg. Ne mora sve biti profitabilno. Jednostavno moras to da imaš.

Pero
Gost
Pero

Da…kao Montenegro Airlines…..pa su ga rastrgli vukovi.

Baranin
Gost
Baranin

A ko bi putovao za Brindizi? Ta linija nije nikad ni postojala, ni iz Albanije , ni iz Hrvatske, sto znaci da bi bila promašaj.

Maki
Gost
Maki

I sta sad ??? Niko opet nije kriv

Petar
Gost
Petar

Nije sta Maki nego sto mi kazemo u stokavskom

Send this to a friend