Ekonomija

CBCG i Elektrotehnički fakultet potpisali Memorandum o realizaciji zajedničkih aktivnosti

Mujović i Žugić

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić i dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Saša Mujović potpisali su danas Memorandum o realizaciji zajedničkih aktivnosti, sa ciljem intenziviranja saradnje CBCG i ove visokoškolske ustanove u oblasti razvoja novih tehnologija na finansijskom tržištu.

“CBCG i Elektrotehnički fakultet će u narednom periodu, shodno Memorandumu, bliže sarađivati u pravcu podsticanja istraživanja i kreiranja programa i projekata za razvoj fintech-a u oblasti bankarskih i platnih usluga, kao i na planu finansijske edukacije u oblasti fintech-a. Takođe će ove dvije institucije zajednički raditi na promociji platformi za razvoj novih tehnologija na finansijskom tržištu”, saopšteno je iz CBCG.

Žugić je prilikom potpisivanja Memoranduma naglasio da CBCG, podržavajući razvoj fintech-a u oblasti bankarskih i platnih usluga, nastoji da doprinese unapređenju finansijskog tržišta u Crnoj Gori.

Guverner je dodao da Elektrotehnički fakultet vidi kao važnog partnera u ostvarenju tog cilja, te da stručni kadar ove ustanove svojim znanjem i iskustvom može dati veliki doprinos bržoj i uspješnijoj digitalizaciji i modernizaciji bankarskog sektora.

Mujović je izrazio zadovoljstvo zbog buduće saradnje, posebno zbog činjenice da je „Centralna banka Crne Gore izuzetno moderna institucija koja prati savremene trendove, a čiji menadžment i zaposleni prepoznaju značaj nauke za prosperitet društva u cjelini“.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gaeta
Gost
Gaeta

I ove banke vise od pola radnika treba racerat’ a ne sa njima memorandume potpisivat’!

Send this to a friend