Ekonomija

Đurović: Prijedlog budžeta za 2023.godinu oslonac ekonomskog razvoja i briga za građane

Goran Đurović

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović ocijenio je da je prijedlog budžeta za narednu godinu vrijedan 2.8 milijardi eura realan i održiv okvir, kako za očuvanje životnog standarda građana u vrijeme krize, tako i postizanja održivog ekonomskog rasta i finansijske stabilnosti države.

“Ono što je posebno važno je kapitalni budžet od 202 miliona eura za blizu 300 projekata, kojim su obuhvaćene sve crnogorske opštine i koji garantuje dalji ekonomski razvoj države.  Dodatno, za privredu i turizam za narednu godinu predviđeno je ukupno 7,3 miliona eura: za podršku privredi 6,2 miliona kroz unapređenje konkurentnosti preduzeća, industrije i zanatstva dok je za podsticajne mjere u oblasti turizma opredijeljen 1,1 milion eura. Sa druge strane, planiranim izdacima za socijalnu zaštitu od 785 miliona eura pokazujemo brigu o najranjivijim kategorijama društva“, kazao je Đurović.

On je podsjetio da su u oblasti socijalne zaštite planirana dodatna sredstva od 45 miliona eura, dominantno za dječije dodatke ali i naknade za novorođenu djecu, kako bi se unaprijedio životni standard građanki i građana Crne Gore.

“Očekujemo da će povećanje sredstava za zarade zaposlenih u javnom sektoru od 67 miliona eura i za isplatu penzija za 35 miliona eura smanjiti pritisak inflacije na građane”, kazao je Đurović, ističiću da država mora posebno da vodi računa o pripadnicima trećeg doba kao ugroženoj kategoriji u vremenu krize.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ovo su ●●●
Gost
Ovo su ●●●

Vidimo kako brite o građanima Đuroviću ko vas je postavio za ministra nije ni čudo.
Zaduzenjem kod MMF, za CG je katastrofofa odakleće da se vraćaju pare od onog redovnog tutizma kako ste pričali.
Ili od sverca urinih cigareta?

Send this to a friend