Ekonomija

Konatar: Spajić da bez odlaganja poveća plate zaposlenima u prosvjeti, upravi, pravosuđu i zdravstvu

Miloš Konatar

Premijer Milojko Spajić i njegova Vlada imaju obavezu da povećaju zarade zaposlenima u prosvjeti, upravi, pravosuđu i zdravstvu i više ne mogu bježati od toga, poručio je poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

On je istakao da to nije pitanje volje Spajića, već, kako kaže, ispunjenje obaveze za povećanje zarada zaposlenima koje je omogućila Vlada Dritana Abazovića potpisivanjem Granskih kolektivnih ugovora.

Podsjetio je i da je 43. Vlada na taj način povećala zarade zaposlenima u prosvjeti, upravi i pravosuđu za 20 do 30 odsto, a da je takođe ugovorima jasno predviđeno povećanje u 2024. i 2025. godini za još po 10 odsto.

“Ako Spajić i Vlada nastave da varaju zaposlene, natjeraju ih na štrajk i da opet na ulici moraju tražiti svoja prava, neće to biti samo Spajićev poraz, već poraz države Crne Gore, a to je nešto što ne smijemo dozvoliti”, zaključio je Konatar.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Nisarasso
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nisa
Gost
Nisa

Jedno pricas drugo mislis trece radis, ispadas kao skocko dogovorite se iza zatvorenih vrata da malo pricas opipnes bazu navuces narod da vidite sta misli i do koje mjere mozete da idete a onda glasate sve suprotno od onoga sto pricate primer kao za penzije, posteno bi bilo da nas ne provociras vise jer stvarno to je nepodnosljivo do koje… Više »

rasso
Gost
rasso

Završeno ti je to,samo ne reče,misliš li sad,ili odma?

Send this to a friend