Ekonomija

Na Cetinju i u Ulcinju izdato više od 20 prekršajnih naloga

Uprava za inspekcijske poslove (UiP) je, tokom prethodnih nekoliko dana, u Ulcinju i na Cetinju izdala preko 20 prekršajnih naloga, u ukupnom iznosu od 13.150 eura.

Kako je saopšteno iz UIP-a, udruženim akcijskim kontrolama sanitarna, turistička i inspekcija rada kontrolisale su ugostiteljske objekte u Ulcinju i na Cetinju.

“Sanitarna inspekcija je u Ulcinju izdala osam prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od pet hiljada eura i inspekcija rada tri prekršajna naloga u iznosu od 1.350 eura”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je turistička inspekcija izdala dva prekršajna naloga od 900 eura i da je podnijet jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, dok je u jednom slučaju subjektu nadzora ukazano na otklanjanje nepravilnosti.

“U Prijestonici je inspekcija rada izdala jedan prekršajni nalog u ukupnom iznosu od 1.100 eura i podnijet je jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka”, kazali su iz UiP-a.

Navodi se da je sanitarna inspekcija izdala šest prekršajnih naloga od 4,2 hiljade eura, dok je turistička inspekcija izdala jedan prekršajni nalog od 600 eura.

Iz UiP-a su kazali da su se utvrđene nepravilnosti odnosile velikim dijelom na konzumiranje duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima, neoglašavanje slobodnog radnog mjesta, neisticanje cjenovnika.

“Kao i na reklamiranje vrste i kategorije suprotno rješenju o obavljanju ugostiteljske djelatnosti i neposjedovanje uredno ovjerenih sanitarnih knjižica”, rekli su iz UiP-a.

Iz UiP-a su poručili da će i u narednom periodu organizovati akcije pojačanog nadzora širom Crne Gore i na taj način učiniti sve da stanu na kraj nelegalnom poslovanju kada je u pitanju rad privrednih subjekata.

Send this to a friend