Ekonomija

Neradnici Opštinu Budva koštali 5,6 miliona eura

Protiv 45 zaposlenih u lokalnoj upravi i javnim preduzećima biće pokrenut disciplinski postupak i raskinut ugovor o radu, jer duže vrijeme ne dolaze na posao. Taj problem naslijedili smo od stare vlasti, a u ekstremnim primjerima traje od 2005. godine, što je opštinsku kasu koštalo mnogo novca, kazao je za Pobjedu potpredsjednik opštine Vladimir Bulatović.

“Ako bismo uzeli aproskimaciju zarada za posljednjih deset godina, opštinu sa javnim preduzećima, nedolazak na posao koštao je do sada najmanje 5.600.000 eura”, kaže Bulatović.

Riječ je o zaposlenima koji u prosjeku imaju po sedam godina radnog staža, a odsustvo sa posla nijesu opravdali na neki od propisanih načina.

Dodaje da je njegov motiv da se bavi neopravdanim izostancima sa posla namjera da uvaži i zaštiti veliki broj uposlenih koji savjesno, odgovorno i stručno obavljaju svoj posao.

Bulatović, koji je na funkciji potpredsjednika opštine od avgusta prošle godine, procjenjuje da taj problem može biti riješen za šest mjeseci. Opština nema egzaktnu evidenciju o prisustvu na poslu, ta jedinstvena baza podataka nikad nije postojala. Lokalna uprava radi na njenom formiranju, kao i na unapređivanju informacionog sistema koji bi objedinio podatke sa više radnih mjesta.

“Prema nekim podacima, najmanje slučajeva nedolazaka na posao je u opštini, a najviše u javnim preduzećima. Odgovornost za organizaciju posla je na sekretarima, šefovima službi i drugim odgovornim licima”, kaže Bulatović.

On je pozvao zaposlene koji, kako je naveo, iz nekih razloga ne mogu da adekvatno i odgovorno obavljaju svoj posao, iskoriste mogućnost i dobiju otpremninu.

“Neka nađu neki lakši posao i oslobode radno mjesto za one koji žele, mogu i umiju da rade. Ili, neka počnu da rade na primjeren i savjestan način, bez potrebe da se kriju iza uglavnom lažnih bolovanja”, naglašava Bulatović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kobaja
Gost
Kobaja

U Budvi sve lijenštine i političari.Na mufte.

Kot
Gost
Kot

Moj kolega čim je dobio rešenje odmah otišao na bolovanje. 3 ili 4 dana na posao 3 ili 4 mjeseci na bolovanje. Ako budu izbacili koga zbog viška prije će mene da izbace no njega.

BokaiBudva
Gost
BokaiBudva

Ako ne dolazis oce i tebe a oce i kolegu…budi ti siguran da sadasnja vlast radi odlican posao!!!

Aloalo
Gost
Aloalo

Bravo Bulatovicu. Mada, ti sto primaju plate, a ne rade su uglavnom budvani. Tesko je onda reagovati. Ali, vidjecemo.

BokaiBudva
Gost
BokaiBudva

Nije tesko!

Slađana
Gost
Slađana

Nema budvana u budvi .

Cico
Gost
Cico

Najgore od svega je što će discipinski postupak da pokrenu oni koji više od tri godine nijesu ušli na posao tj. Skupštinu.Da nije žalosno bilo bi smiješno.

Tu zakopan
Gost
Tu zakopan

Ti si zalostan cico mico

Mileva
Gost
Mileva

OTKAZI POD HITNO ZBOG POVREDE RADNE OBAVEZE ALI BEZ ” NAGRADE “OTPREMNINAMA.

BokaiBudva
Gost
BokaiBudva

Svaka cast!

Slavko
Gost
Slavko

Jos se cisti kukolje i zaostavstina dpsa…

anonimni
Gost
anonimni

Vlado daj više imena tih ljudi. Obećao si ima preko pola godina. Ne prijeti objavljivanjem, nego daj da ih narod vidi.

Abc
Gost
Abc

Oce, cim izadje iz Hemingveja 🙂

BokaiBudva
Gost
BokaiBudva

Go gubi ima pravo da se ljuti…

JaviSe
Gost
JaviSe

Od juce radim.

Vlado19784
Gost
Vlado19784

Ima onih koji su po dva i vise puta uzimali otpremnine i opet se zaposljavali u opstinska preduzeca.

Op cup
Gost
Op cup

Kako znaš ?

Ufff
Gost
Ufff

Svi ih znamo☺

Mili
Gost
Mili

Za sve što valja, počinje 2016.sve što ne valja je naslijeđeno

Send this to a friend