Ekonomija

Parača: Crnogorski putevi biće spremni za sezonu

Savo Parača

Crnogorski putevi će biti spremni za glavnu turističku sezonu, tvrdi direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača. On je naveo da je ukupna vrijednost radova koji se izvode na crnogorskim magistralnim i regionalnim putevima 132 miliona eura.

“U južnom dijelu države, gdje je turistička sezona dominantna, u toku turističke sezone neće biti nikakvih radova. Na sjeveru, radovi će biti nastavljeni i u toku turističke sezone sa ograničenim odvijanjem saobraćaja jednom kolovoznom trakom”, kazao je Parača Pobjedi.

Prema njegovim riječima u aprilu i maju biće završeni radovi po programu redovnog održavanja magistralnih i regionalnih puteva.

“Kroz ovaj program asfaltiraće se pojedine dionice na magistralnim putevima kao i krpljenje tzv. udarnih rupa na kolovozu, obilježavanje horizontalne signalizacije, zamjena i postavljanje nedostajuće vertikalne signalizacije, kao i košenje putnogpojasa”, saopštio je Parača.

Dodao je da će se pored radova predviđenih ovim programom izvoditi i radovi na investicionom presvlačenju asfaltnih kolovoza.

“Kroz ovaj program novim asfaltnim kolovozom presvući će se oko 50 kilometara puta. Vrijednost ovih radova je tri miliona eura”, precizirao je Parača.

Najavio je da će se završiti i pojedini projekti rekonstrukcije regionalnih i magistralnih puteva, kao što su izgradnja bulevara Donja Gorica, rekonstrukcija 13 kilometara puta od Ulcinja do Kruta i rekonstrukcija puta od Krsca do Međuvršja.

“Završiće se i sanacija mosta Trmanje na putu Podgorica – Kolašin, sanacija klizišta Debeli Brijeg na putu Herceg Novi Debeli Brijeg i sanacija nestabilne kosine Sutjeska na putu Andrijevica Plav”, izjavio je Parača.

On je naglasio da će svi nabrojani radovi biti završeni do početka turističke sezone. Parača je, komentarišući višegodišnje žalbe turističkih radnika na stanje putne mreže i izvođenje radova pred turističku sezonu, saopštio da će tih reagovanja postojati dokle god se svi puteve na dovedu na nivo usvojenog standarda.

“Turistički radnici se iz godine u godinu sve manje žale na putnu infrastrukturu kao uzrok slabe posjećenosti. Na nekoliko skupova u Privrednoj komori turistički poslenici su se pohvalno izrazili na stanje putne mreže. Svjesni su da se na putevima mora raditi, a da je građevinska sezona kratka i da je period od marta do juna udarni za ove radove”, istakao je Parača.

Parača je saopštio da je izrada projekta rekonstrukcije puta od Jaza to Tivta, kojom je predviđena izgradnja bulevara sa četiri trake, u završnoj fazi. On je dodao da je u toku izrada tenderske dokumentacije za izbor izvođača radova po procedurama Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

“Očekujemo da će tender biti objavljen u toku ljeta, a da će izvođač radova biti izabran do kraja godine. Radovi na izgradnji bulevara će trajati dvije godine”, kazao je Parača.

Prema njegovim riječima, u toku su radovi na projektima čija je vrijednost oko 132 miliona eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ne znam
Gost
Ne znam

Kladio sam se sa jednin prijateljem da put kroz Donju Goricu nece bit zavrsen do 1Maja kao sto rekose prije 5 dana ,danas sam dobio pare razocarao ce se jutros kad je prosao i vidio jezero kod “Planeta” a cijelu traku ne zavranu.
Zivio Tehnoput ali juce!!

djuradj
Gost
djuradj

…putevi su sve bolji i bolji, vidi se ulaganje i rezultati…Zabljak – Risan je fantastican…jos poboljsavaju,prosiruju i ispravljaju posle Niksica do Vilusa…savrsen ce biti …

djuradj
Gost
djuradj

…ko je isao ovim putem zna da sam u pravu, a ovi bolesni negativni likovi bolje da idu na lijecenje…

Boka kotorska
Gost
Boka kotorska

Prodji Bokom sinko,ko da je bomba udarila na svako 10m. Najfrekventniji put. Sramota

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Nemoj mi piro merkat majku pusti me da odmaram.

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Misko moga sam da budem sa andreom nisam htio.

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Andrea izvini nasmij se jednom. 😂

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Pamtim nasprdao si mi se jednom urose iza leđa. 33 godine mi je suđeno da odlezim. Mislim da je to za trojicu.

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

33 godine mi je suđeno da odlezim u zatvor.

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Nisi ti jači od mene urose jer si srbin.

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Da bi turisti stigli do Cetinja i Budve moraju se mučit od Gostuna do Dobrakova, pa od Bp do Kolasina, od Mehova krsa do Berana,od Berana do Kolasina. A naravno i mi domaci eto putujemo po negdje,pa bi i nama svakodnevno to koristilo. Baciste ogroman novac na auto put koji neće biti gotov nikad. O kojim rekonstrukcijama ti govoriš moj… Više »

Slavko
Gost
Slavko

Tipicni DPS kadar koji je ojadio Crnu Goru. Jedan kilometar puta kroz Donju G rade tri godine i vec je poceo da puca asfalt a nije ni zavrsena dionica…

Pjer
Gost
Pjer

Sezona je vec pocela dje je srece.Jedino kod nas sezonom racunaju od Juna do Septembra zato nam je turizam ovakav kakav je.

Turbo Supra
Gost
Turbo Supra

Dodjite u Herceg Novi

Bokelj
Gost
Bokelj

Kamo sreće da ovi iz PG nikad nisu dosli

Panda
Gost
Panda

Dok uradite projekte i raspišete tender,eto zime.Ti možeš raditi kao putar prema Goliji i to ti je mnogo.Sjetite se u pola ljeta da radite a čitavu zimu temperature iznad nule.Sve je do sad moglo biti završeno.

NJegus
Gost
NJegus

Da li moze Paraca da kaze kada pocinje izgradnja puta Njegusi Kotor. Premijer je rekao ove godine

Ehh
Gost
Ehh

Samo nije naglasio na “koje ove godine” se to podrazumeva

Bak
Gost
Bak

Juce sam se vozio od Budve do Bara.Ono je bruka i sramota.Vidi se da je put zapusten,rupa do rupe,kolotrazi,ispucao asfalt…Sramno!!!

b
Gost
b

covjek koji je unistio opstinu Cetinje i koji je uzeo hiljade eura otpremnine i umjesto da je u penziju on i dalje radi.

Prč
Gost
Prč

Sto je sa starim putem prema danilovgradu,oni su svoj dio posla davno zavrsili

Iko
Gost
Iko

A kukavce,evo kroz donju goricu 3 kilometra ne mozete napraviti evo godinu..kakvi lopovi..tri puta postavljaju asfalt,pa ka sijeku i prodaju,ponovo kopaju..nidje ovo nema..

U prolazu
Gost
U prolazu

Sramno kako je los put Podgorica Spuz samo nekoliko kilometara to rade godimama da ne pominjem sjever C .Gore a i poprilicno i primorje da ne pricamo za trotoate kroz gradove.

Jedna iz mase
Gost
Jedna iz mase

Ti.nasi putevi nece boto spremni ni za 20 godina sa ovakvim.ulaganjima i radom i voljom.vladajucu partiju nije briga za puteve vazan im je njihov dzep .

BIHOR
Gost
BIHOR

Na novoizgradjenom putu za Petnjicu od kada je pušten u saobraćaj niko ne cisti odrone

Popravite putev
Gost
Popravite putev

Putni pravac Mateševo Andrijevica je u raspadnom stanju pa vi pricajte price

Uroš kaluđerovi
Gost
Uroš kaluđerovi

Što je sa putem Cetinje Nikšić

Direkcija
Gost
Direkcija

Tamo je dje treba!

Čukalj
Gost
Čukalj

Ti si spreman.A ćuti…

Bokelj
Gost
Bokelj

Ajde bre, radite kroz HN ovih 1 km 3 mjeseca i imate toboz jos 3 da zavrsite, sram vas bilo, pa ovo bi Japanci sve zavrsili za 5 dana. … nesposobnjakovici

Ljuta
Gost
Ljuta

Koliko se ugradio za put CT Njegusi mogao je do kotora napraviti 3 trake

Superhik
Gost
Superhik

Podgorica-KPZ Spuž, može valjati

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

A gdin je po zanimanju?

Ljuta
Gost
Ljuta

Političar DPS

Šojic
Gost
Šojic

Dobro zanimanje. Ima li škola za to?

Parača-čarapa
Gost
Parača-čarapa

Za zanimanje Šojića svi imaju prirodan talenat!

OooO
Gost
OooO

Ja sam ljetos bio u cg na odmor, na primorje i na sjeveru, na primorje je cesta dosta ok, al na sjeveru je zalosno tj u plav.

Ljuta
Gost
Ljuta

A sto ces ti u Plav…to i onako je ubrzano na novoj mapi albanije

Piksi
Gost
Piksi

Ne rece koju sezonu???

Savo Čukalj
Gost
Savo Čukalj

Je li zimsku?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ovaj Parača ka da živi neđe drugo. Sezona je već počela. Kroz Donju Goricu put se gradi tri godine. Tehno putu daju poslove a oni ne rade ništa. Najbolje da date poslove Amfilohiju. Njemu ni dozvole ne trebaju. Gradi ne patiše. Samo na puteve da se prebači.

Alah je veliki
Gost
Alah je veliki

Eviva Uskrs, stara kasabo!

Ljuta
Gost
Ljuta

Isus je prorok po Islamskom verovanju infidelu

Bokelj
Gost
Bokelj

Isto i u HN. Tehnoput radi 1 km evo vec 3 mjeseca, ali najjace umjesto da rade po noci, oni naravno u podne. Stranci koji tuda prolaze krste se i lijevom i desnom. Ali najajce sto radi 5 radnika i 1 bager. Totalni bezobrazluk

Nemila
Gost
Nemila

Projekat nije dobar pa Tehnoput mora da sam na terenu daje rešenja. Nisu oni krivi

Bnjj
Gost
Bnjj

Sta je sa putem Berane Kolasin dje se tu stiglo kad ce bit gotov

Prc CG
Gost
Prc CG

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

anoniman
Gost
anoniman

hoce kao i svake godine pred sezonu daj vise ne lazite narod

Knjaz Danilo
Gost
Knjaz Danilo

Oce svaki bez onaj u donjoj gorici..

Moje ime
Gost
Moje ime

Tivat-Jaz
Jeli bulevar ili brza cesta?

Boris
Gost
Boris

16 km bulevara

Moje ime
Gost
Moje ime

Sta bi sa brzom cestom i 80kmh?

Send this to a friend