Ekonomija

Potpisan ugovor o izradi strategije održivog upravljanja plažama

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, Predrag Jelušić i predstavnik hrvatskog konzorcijuma, Zoran Kasum, potpisali su danas ugovor o izradi strategije održivog upravljanja plažama u Crnoj Gori.

Konzorcijum čine preduzeće Hotelsko i destinacijsko savjetovanje iz Zagreba, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Urbanistički institut Hrvatske i zagrebačko preduzeće Proficiscor.

Preduzeće Morsko dobro raspisalo je 3. aprila javni poziv za izradu strategije, a nakon sprovedenog tenderskog postupka odabran je hrvatski konzorcijum da u roku od šest mjeseci izradi taj dokument.

Kako je saopšteno iz Morskog dobra, vrijednost izrade strategije iznosi 44 hiljade eura.

Strategija će se u svojim rješenjima fokusirati na uspješne prakse i inoviranje postojećeg modela upravljanja plažama, kako bi se obezbijedila kvalitetna turistička ponuda, konkurentna sličnim destinacijama u Mediteranu u skladu s dugoročnom vizijom turističkog razvoja Crne Gore.

Strategija bi trebalo da obuhvati analize postojećeg modela upravljanja kupalištima u Crnoj Gori i savremenih turističkih trendova i međunarodnih standarda koji se primjenjuju u toj oblasti, zatim kategorizaciju plaža i predlog modela ustupanja kupališta na korišćenje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nera
Gost
Nera

Pa sada opet namijenite najljepsi dio petrovacke plaze za hotelsko kupaliste,
da se ne naljuti Zarko Rakcevic,inace zakupac toga dijela i zajedno sa vijestima,vlasnik po Petrovca.

Minja
Gost
Minja

4 firme za 44 hiljade eura, hm…

Send this to a friend