Ekonomija

Radulović najavio smjenu borda direktora ŽPCG

Filip Radulović/ Foto: Vlada CG

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović, najavio je smjenu borda direktora Željezničkog prevoza (ŽPCG).

On je nakon sastanka sa menadžmentom ŽPCG, kazao da će novi bord preispitati odgovornost izvršne direktorice.

Radulović je poručio i da će u februaru potpisati ugovor sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) za kupovinu tri nova voza, prenosi portal RTCG.

“Zakazaću vanrednu sjednicu Skupštine akcionara i predstavnici državnog kapitala biće razriješeni. Ja bih čak razriješio i predstavnike manjinskog kapitala, ali nemam tu zakonsku mogućnost. Kad dođe novi bord direktora, oni će preispitati odgovornost izvršne direktorice”, rekao je Radulović novinarima nakon sastanka.

On je dodao da ima mnogo problema, te da kreću u njihovo rješavanje.

Radulović je kazao da je danas na sjednici Vlade usvojena Informacija o spajanju Održavanja željezničkih voznih sredstava (OŽVS) i ŽPCG.

Na pitanje ima li prekobrojnih radnika i kako će se taj problem riješiti, Radulović je odgovorio da će se napraviti blagi socijalni program.

“U skladu sa kolektivnim ugovorom, za ljude koji su pred penzijom, godinu, dvije do pet, napravićemo neki blagi socijalni program ako hoće da idu u penziju ranije, tako da će da će imati tu mogućnost”, objasnio je Radulović.

Analiza Ekonomskog fakulteta, kako je kazao Radulović, pokazala je da se stečaj jedino može izbjeći spajanjem te dvije firme.

On je poručio i da će provjeriti kako je mandžement ŽPCG do sada trošio novac firme.

“Imaćemo jednu sveohvatnu analizu u narednom periodu, sve treba da se preispita. Mora neko da se pozabavi željezničkim sektorom u Crnoj Gori. Nažalost, i meni je mnogo žao, godinama se niko nije bavio ovim sektorom. Tu sam da riješim izazove”, rekao je Radulović.

On je naglasio da će, što se tiče stanja vozova, sve biti spremno za sezonu.

“Ja ću nastojati da nema nikakvih problema sa ljetnjom sezonom. To je apsolutni prioritet”, istakao je Radulović.

6

avatar
1000
6
0
0
 
6
sokoPetarHmmmIstinaTim
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
soko
Gost
soko

Tesko je povjerenje vratit ljudima…..npr. kazem prijatelju iz Prijepolja aj navrati u Bar. Sjedni na voz i eto te …kaze nisam poludio u voz da sednem docu busom stopom al voz nikako….

Petar
Gost
Petar

jel ovaj ministar onaj mickijev ortak koji je bio postavljen kao direktor fantomskog preduzeća “montenegro works”??

Hmmm
Gost
Hmmm

Kad ce da se mijenjaju odbori ostalih drzavnih preduzeca? EPCG, CEDIS, Plantaze..

Istina
Gost
Istina

Podrska, vakat je bio.

Tim
Gost
Tim

Zaludu se smjenjuju i postavljaju, jer ne mogu doprinijeti budžetu dok se ne realizuje reparacija Žpcg. Kada gradjani i turisti opet steknu povjerenje u bezbjednost i dobiju uz to komfor, tada se rezultati mogu očekivati.

Svira
Gost
Svira

Svakim danom me ovaj mladi cojvek iznenadjuje pozitivno. Nadam se samo da ce nastaviti ovako i ostalim firma slicna ovoj.

Send this to a friend