Ekonomija

Šaljaj: Otpuštanje radnika bi se negativno odrazilo na poslovanje podgoričke Čistoće

Mensur Šaljaj
Mensur Šaljaj

Situacija u Čistoći nije na zavidnom nivou, a najavljena otpuštanja radnika odraziće se negativno na poslovanje preduzeća, kazao je za Gradsku RTV predstavnik radnika tog preduzeća Mensur Šaljaj. S druge strane, iz Uprave “Čistoće” poručuju da je izmjena sistematizacije u skladu sa zakonom.

Članovi Odbora direktora GP “Čistoća” i dalje ne žele da razgovaraju sa radnicima koji će tražiti njihove ostavke, ukoliko bude usvojena nova sistematizacija a plate smanjene, kazao je Šaljaj.

“Smatram da smanjenje plate za 10 odsto radnicima ‘Čistoće’ do kraja 2024. i dodatnih 5 odsto, dovelo bi do katastrofalne ekonomske situacije za sve zaposlene u preduzeću“, objašnjava Šaljaj.

Pomoćnik direktora Čistoće, Vojin Katnić, za Gradsku kaže da je pravilnik o izmjeni sistematizacije radnih mjesta donijet u skladu sa zakonom na sjednici 15. aprila, a radnici ne mogu smijeniti članove Odbora direktora.

„Zaposleni svakako imaju pravo da izraze nezadovoljstvo radom odbora, ali u konačnom – odluku o imenovanju ili razrješenju donosi Skupština Glavnog grada. Pravilnik je u proceduri, pa ćemo o daljim koracima govoriti tek nakon stupanja na snagu ovog akta“, istakao je Katnić.

Šaljaj poručuje da će otpuštanja negativno uticati na poslovne rezultate “Čistoć”e, te očekuje da će odbornici u Skupštini Glavnog grada raspravljati o stanju u preduzeću i na prvoj sjednici u maju naći najbolje rješenje za radnike koji će, kako tvrde, ostati bez posla.

9

avatar
1000
9
0
0
 
9
Crnogorac..NovoVazdaFitnessLol
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac..
Gost
Crnogorac..

Zna li Šaljaj da u administraciji ima viska uposljenih da nemaju mjesta da sede da se motaju okolo samo da im vrijeme prodje.
I da bukvalno nista ne rade i zasto bi neko za njih zaradjivao platu…

Novo
Gost
Novo

Pa kako ce primat kad su ubacili uhljebe sa sjevera ,taman ka u vodovod ,

Vazda
Gost
Vazda

…”Zaposleni svakako imaju pravo da izraze nezadovoljstvo radom odbora, ali u konačnom – odluku o imenovanju ili razrješenju donosi Skupština Glavnog grada”… Pa ako je Skupština Glavnog grada vodila poslove umjesto vas onda treba njih promijeniti a vi nastavite da džabaležarite dok prljave poslove za vas, Skupštinu grada i građane obavljaju radnici čistoće.

Fitness
Gost
Fitness

Svi za jednog jedan za sve

Lol
Gost
Lol

Cu u Administraciji a tamo su najveci Neradnici ka u KBC sto ih ima ,drugi rade a primaju plate po 1,500e i sad mucenici da strajkuju radi neradnika kako da ne poz druze moj….

Agent 007
Gost
Agent 007

Tako je Šaljaj!

Mamama
Gost
Mamama

Svaka cast na podrsci!
tačno se zna ko su zaposleni (od tih 69) koji ostaju bez posla, revansizam klasični, toliko su transparentni u tom revansizmu!

Zora
Gost
Zora

Pogresan pristup g-dina Šaljaja. Terenski radnici su nosioci posla u Čistoći, a administracija je prekobrojna i samo trose ono sto terenci zaradjuju. Ne moraju ostati bez posla mogu preci u terence.

Iskaz
Gost
Iskaz

Svaki otpušten zaposleni samo može produžiti obustavu rada,dok se ne riješi njihov status!! To je valjda pravilo svakog štrajka ili obustave rada?? Naravno da nema otpuštanja oko toga nema pregovora. Samo dokup staža za predpenzionere i socijalni programi !

Send this to a friend