Ekonomija

Stanić: SDP podnijela amandman na predlog Budžeta za 2023. godinu za nabavku stacionarnih radarskih sistema

Mirko Stanić

Klub poslanika Socijaldemokratske partije podnio je amandman na Predlog zakona o Budžetu za 2023. godinu kojim se traži da se opredijele finansijska sredstva u iznosu od 2,2 miliona eura za nabavku i instaliranje stacionarnih radarskih sistema koji bi značajno povećali bezbjednost na našim drumovima i doprinijeli smanjenju broja stradalih u saobraćajnim nezgodama a bahati vozači će lakše i brže biti sankcionisani, kazao je predsjednik Medijskog tima te partije, Mirko Stanić.

On je podsjetio da SDP već šest godina predlaže ovaj amandman ali do sada nije postojala svijest o važnosti ovog pitanja.

“Smatramo da navedeni iznos ne predstavlja posebno veliko ulaganje čiji su benefiti ogromni posebno imajući u vidu da se radi o ljudskim životima i bezbjednosti saobraćaja što mora biti apsolutni prioritet naročito ako se uzme u obzir da je za 11 mjeseci ove godine život izgubila 68 osoba”, kazao je Stanić.

Imajući to u vidu, on je izrazio očekivanje da će taj amandman dobiti podršku svih poslanika, jer kako je naveo, ovo pitanje od ogromnog značaja za sve građane Crne Gore i nadilazi političke razlike.

 

Send this to a friend