Ekonomija

Tuneli u završnoj fazi, većina mostova spojena

Od 16 tunela na dijelu autoputa od Smokovca do Mateševa svi su u završnoj fazi radova i većina mostova je spojena u obje trake, kazao je za TVCG direktor Poslovne jedinice za upravljanje autoputa Goran Vujović.

I većina mostova je spojena u obje trake. Od njih 20 na pet je ostalo da se završi rasponska konstrukcija na drugoj traci.

Građevinski radovi bi, kako su objasnili iz Ministarstva saobraćaja, trebalo da budu završen u predviđenom roku – do kraja septembra.

Nakon toga slijedi testiranje svih bezbjednosnih sistema auto-puta. Ekipa TVCG danas je obišla radove na prvoj fazi u Gornjim Mrkama.

Ideja, ali i početak radova na autoputu krenuli su upravo iz Gornjih Mrka. Most i tuneli dobili su naziv po lokaciji. Most Mrke dug skoro kilometar spojen je, a ograda je u završnoj fazi. Tunel Mrke treći je na potezu auto-puta od Podgorice prema Kolašinu. Desna cijev tunela duga je 829, a lijeve 800 metara.

Izlaz iz tunela vodi vas direktno na most Moračica. Prva sekcija auto-puta završava se desetak kilometara nakon Moračice, i kako tvrdi Vujović, 90 odsto posla je završeno. Rok za završetak svih radova na autoputu, sudeći na osnovu toga koji je najavljen se kraj septembra izgleda moguć.

“Izvođač nas uvjerava da će taj rok da bude 30. septembar 2020. godine. Što se tiče građevinskih radova, oni idu svojim tokom. Moram da podsjetim ono što nakon građevinskih radova ide, da kažem možda i teži dio posla, elektro-mašinske instalacije koje se već rade, one su možda na nekih 11-12 % ukupne gotovosti na čitavoj trasi”, rekao je direktor Poslovne jedinice za upravljanje autoputa Goran Vujović.

Nakog toga slijedi uvezivanje svih sigurnosnih sistema i njihova provjera.

“Potrebno je sve scenarije koji se mogu desiti u nekim situacijama, bilo da su izazvani saobraćajnim udesom ili bilo kojim ekcesom koji se može desiti na autoputu uvezati i obezbijediti da sistem adekvatno djeluje, reaguje na bilo koji od tih događaja”, dodao je Vujović.

Plan je da se dio proba bezbjednosnog sistema radi uporedo sa završetkom građevinskih radova.

Međutim, kako bi na autoputu bila garantovana bezbjednost cijeli sistem, njegova proba i podešavanje će se raditi kada budu kompletno završeni i tada se sistem mora testirati i dovesti u očekivani nivo.

7

avatar
1000
6
1
0
 
7
PodgoricaninPrčNije bitnoEvo ništa a tiIme
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

OCIGLEDNO JE DA SE RADI DANONOCNO, UVJEK SE MOZE DESIT NESTO NEPREDVIDJENO, ROK JE BITAN SAMO ONIMA STO MRZE MNE DA IMAJU RAZLOGA DA LAJU. BITNO JE DA NEMA ZABUSAVANJA. DUSEBRIZNICI NA APARATE.

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Prvi autoput Italija je otvorila 1924. Ujedno prvi autoput u istoriji. Dakle stotinjak godina zaostatka. Ništa strašno.

Evo ništa a ti
Gost
Evo ništa a ti

Ovaj stub će da pane jbt

Ime
Gost
Ime

Za onakav tunjel kazu tunel

Bnjj
Gost
Bnjj

Znači da neće biti ni do 30sep gotov, samo građevinski radovi, što opet znači da će biti pušten početkom 2021god,mi 40km gradimo blizu 6god a druge dionice još nismo počeli, što opet znači da do Boljara neće biti ni do 2035 a vrijeme prolazi

Prč
Gost
Prč

Ma njima je bilo bitno da spoje do kolasina a drugi dio bog te pita kad ce,kad se uzmogne.

Pera Kojot
Gost
Pera Kojot

Samo 5 mostova je ostalo izvaredno, ali to je vrlo zahtjevan dio, kao prvo visine a znamo koje je doba godine, tako da smrzline i vjetar su najveci ometac radova, a ne vidim razlog za zurbu 70 godina ideja i obecanja i lazali su od gradonacelnika do vrha, a sad smo docekali ostvarenje tog projekta pa zavrsnica i neka pikasni,radujmo… Više »

Send this to a friend