Ekonomija

Turista i više nego 2019, veliki broj neprijavljenih

Foto: Portal RTCG

U Ulcinju ovih dana boravi 42 hiljade gostiju što je prema riječima direktora lokalne Turističke organizacije Gzima Hajdinage odgovara broju tursita iz 2019. On ističe da su to zvanični podaci i dodaje da je turista i više jer se zvanične cifre odnose samo na prijavljene goste.

“Ulcinj je danas pravi stari Ulcinj jer se kroz šetalište čuje više jezika. Turisti su iz svih krajeva bivše Jugoaslavije ali i evropskih zemalja koji su ove godine izabrali Ulcinj za adresu gdje će ove godine odmoriti”, kazao je za Jutarnji program Televizije Crne Gore Hajdinaga.

On ističe da nijedna lokalna samouprava u Crnoj Gori ne može imati tačan podatak o broju turista jer je, kako je kazao, pristutan i veliki broj neprijavljenih i apelovao na izdavaoce smještaja da prijave goste. Velika je, kaže, razlika između broja prijavljenih gostiju i onoga što se može vidjeti na plažama.

“Ne samo Ulcinj već sve opštine u Crnoj Gori ne mogu imati tačan podatak koliko je turista jer mi govorimo o registrovanim tursitima a presjek koji je od petka govori da u Ulcinju boravi 42 hiljade gostiju što je u odnosu na 2019. isto skoro i više. Generalno, ljudi kažu da ova sezona bilježi veliki broj turista nadam se da će tako i da potraje”, kazao je Hajdinaga

On je dodao da je privavljivanje gostiju bitno i zbog njihovog povratka kući.

“Veliki broj gostiju da bi se vratio u svoju matičnu destinaciju mora imati PCR test. Dom zdravlja im to onemogućuje ako nijesu prijavljeni a imaće i problem na granici”, kazao je Hajdinaga.

On je pozvao i goste i domaćine da se ponašaju u skladu s preporukama IJZ-a.

Prema riječima Hajdinage najveći broj gostiju u Ulcinju je sa Kosova, slijede gosti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Makedonije.

“To me raduje jer smo poslije 11 godina uspjeli da povratimo stare dobre mušterije”, zaključio je Hajdinaga.

6

avatar
1000
4
2
0
 
6
EvropejacnikolaJokgaraBaka
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
nikola
Gost
nikola

Mjesta koliko hocete u privatnom smjestaju,divljanje turista,smece na svaku stranu,plazama otpad ostavljen od turista,muzika do 01h od koje se nemoze spavati,ugostiteljske usluge na zavidnom nivou ……..preljepe plaze ne mogu ljucki faktor ispraviti……sacekajmo septembar da vidimo finasijski izvjestaj opstine i ugostiteljskih -turistickih radnika

gara
Gost
gara

Na graničnim prelazima tražiti prijavu boravka.Ko je nema vratite ga da plati kaznu

Evropejac
Gost
Evropejac

Ajde gara ne mlati!

Nemas pojma kako se i ko prijavljuje i ti bi da vracas.

Zna se ko i kako treba da kontrolise prijave i takse…. Nego, ima precih stvari.

Baka
Gost
Baka

Bravo i sve pohvale za najbolju vladu !!!

Jok
Gost
Jok

Kakve ima veze broj gostiju i vlada.

Izabela
Gost
Izabela

Ulcinj je ove godine krcat. Neka nam daju recept kako su izbjegli koronu.

Send this to a friend