Ekonomija

U Platijama sve stalo, ugostiteljski objekti pusti

Print screen

Nakon otvaranja auto-puta rijetki su vozači koji kroz Platije idu ka Kolašinu. Zbog toga su i okolni ugostiteljski objekti pusti. Sve je stalo, kažu mještani.

Sto sa pogledom na magistralni put Podgorica-Kolašin, gdje su auta u prolazu gotovo rjetkost. Tako je, kažu ugostitelji, otkako je otvoren auto-put.

“Koliko god vi bili dobri i kuhinja i usluga, sve to pada u vodu ako nema saobraćaja. Evo vidite, ovo je vrijeme ručka tri sata, međutim niko, jedan jedini gost u tri sata popodne”, kaže ugostitelj Miško Vujošević.

A jedini gost je vozač kamiona koji prevozi drva. Put kroz kanjon bira prije nego autoput jer mu je tako kaze isplativije.

“Prošle-pretprošle godine, kad god sam svratio, mjesta nije bilo, sve ekstra a danas sve prazno, nema niko jedini sam svratio”, kaže gost Vladimir Bulatović.

Na ionako slab promet dodatno utiče i zabrana prolaza kroz kanjon teretnim kamionima u večernjim satima.

“Nama je to bio glavni izvor prihoda, nema kamiona da prođe ulicom, sve je stalo, sve je zamrlo, evo prvi komšija kaže nije prodao gajbu smokava 10 dana”, navodi ugostitelj Miško Vujošević.

Da je tako potvrđuje i Ilinka Radonjić. Njeno voće sve manje prolaznika kupuje ali u svemu vidi i jednu pozitivnu stvar.

“Dvije trećine je manje posla ali u drugom smo dobili mir zbog djece, škole zbog svega odgovara. Ne može se svakome ugodit, da imamo put, pare i mir i sve”, priča Ilinka.

Ono što je dobro, kojim ćemo putem do Kolašina stvar je izbora, presudiće želimo li brže ili jeftinije, da doživimo ljepotu Platija ili komfor autoputa.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marius
Gost
marius

Ovaj ugostitelj nek zatvori kafanu, I otvori recimo školu crtanja. Da okuplja umjetnike, a oni uživaju u ljepotama kanjona,I stvaraju umjetnička djela.

Pg
Gost
Pg

Ja mislim da je rješenje zatvoriti auto-put.

Milos bd
Gost
Milos bd

Potrosnja goriva matesevo podgorica 0eur.putarina 3.5eur. Bas bih volio da mi neko objasni kako je jeftinije kroz platije

Komentator
Gost
Komentator

Da im drzava uplacuje mjesecno pomoc od para gradjana, nemoj da oni nemaju posla …

mili
Gost
mili

A da blokirate auto put kao Zećani

Ivan
Gost
Ivan

E tako ce bit i u Budvu kao sto ova gospodja kaze,tale se na buku,dobit ce mir,pa onda neka pocrkaju od gladi..Pa ce kukat ta bukom da im se vrati,a ta buka je 2 mjeseca

Jaja
Gost
Jaja

E sad će ovaj dio da doživi sudbinu Rijeke Crnojevića jer se za sve godine izgradnje autoputa nije razmišljalo o ovom problemu

baba Gospava
Gost
baba Gospava

Smijem li da prodajem smokve na autoput?

pecurkas
Gost
pecurkas

Ja prodajem pecurke kod petlje Verusa

Eto tako
Gost
Eto tako

Neka nam ti ugostitelji objasne kako je to kroz moraču jeftinije i sigurnije nego auto putem……Zbog nekoliko kafana i profitiranja njihovih vlasnika(a cijene kao da su na auzurnoj obali)treba zatvoriti pod hitno auto put,jer je to zlo od puta.
Treba ga zatvoriti jer stvarno nije u redu da se vozimo 20-25 min treba to da traje bar dva sata.

The end
Gost
The end

Cijene kao u Monaku nrmoj azurnoj obali ne kopiraj Dritana

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Tako će za koju deceniju bit i sa autoputevima,kad uđu u saobraćaj levitirajuća vozila.

Ojha
Gost
Ojha

U sustini sad je naljepse ic kroz Platije. Makar je merak za voznju.

Milos
Gost
Milos

Nista zatvaraj autoput

cetinje
Gost
cetinje

Tacno Milose,ionako je drazin pokret URA dao saopstenje prosle godine “iz niceg u nista”ali se pokupise ka bravi da se slikaju na nas ponos Autoput,srecna voznja svim ucesnicima.

Send this to a friend