Ekonomija

Ugostitelji: Zatvaranje noćnih klubova u jeku sezone nepromišljeno, mogući masovni protesti

NVO Ugostitelji Crne Gore danas je poručila nadležnim organima da donošenje mjera u cilju suzbijanja širenja virusa COVID 19, koje uključuje ograničavanje rada ugostiteljskih objekata, u ovom trenutku može imati dalekosežne posljedice po ekonomski oporavak i dovodi u pitanje opstanak mnogih ugostiteljskih objekata. Iz te organizacije su kazali da će mnogi ugostitelji bojkovati trenutne mjere, a da će, ako se one produže, doći i do masovnih protesta.

<<<Zatvaraju se diskoteke i noćni klubovi, od 2. avgusta boravak moguć samo uz ove uslove<<<

Kako su saopštili, donošenje mjera koje predviđaju privremenu zabranu rada diskoteka, disko klubova/barova i noćnih klubova/barova na otvorenom i u zatvorenom prostoru u vrhuncu sezone je nepromišljena odluka, koja diskriminiše pojedine ugostitelje.

“Kao što svi znamo, noćni klubovi su bili najduže zatvoreni i uspješna ljetnja turistička sezona je jedina nada da oni opstanu”, navode u NVO Ugostitelji Crne Gore, ističući da ta odluka dovodi u pitanje egzistenciju zaposlenih u ovom sektoru, ali i njihovih porodica.

Nažalost, dodaju, Vlada Crne Gore ne pokazuje empatiju prema ovim grupama ljudi, od kojih se mnogi nalaze na rubu egzistencije, i nepromišljeno najavljuje obustavu rada.

“Ovako neodgovoran stav i ad hoc odluke ne mogu biti dobre za finansijsku stabilnost, ali ni za dalji razvoj epidemiološke situcije”, ocjenjuju Ugostitelji Crne Gore.

Kažu da razumiju neizvjesnost epidemiološke situacije i zabrinost u pogledu pogoršanja trenutne situacije, koja je dijelom prozrokovana i zbog nepoštovanja mjera unutar pojedinih ugostiteljskih objekata.

“Međutim, napominjemo da je veliki priliv turista onemogućio i ugostitelje da nesmetano kontrolišu poštovanje mjera. Još jednom, skrećemo pažnju da ovakve odluke stavljaju u diskriminatorski položaj određene ugostitelje i da Vlada mora prekinuti sa takvim ponašanjem”, poručuju iz te NVO.

Kako ističu, shodno velikom broju upita i žalbi koje su dobili po pitanju najavljenih mjera, možemo zaključiti da će mnogi ugostitelji bojkovati trenutne mjere, a u slučaju da se one produže, da će doći i do masonih protesta, koji mogu znatno pogoršati epidemiološku situaciju, a i ugroziti trustičku sezonu.

“Nadamo se da će nadležne instutucije shvatiti ozbiljnost situacija i pokazati ozbiljnost, te pronaći određeni model koji bi omogućio rad svih ugostiteljskih objekata uz poštovanje epidemioloških mjera”, zaključuju u NVO Ugostitelji Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorka
Gost
Crnogorka

Bolje da ste uveli testove i kontrole na granice ko sve normalne drzave i da pustite narod Crns Gore da radi i zivi od necega….u sred sezone zatvorit to samo ova vlada moze ….

Opel
Gost
Opel

Ovo je iživljavanje!
Šta su nevakcinisani? Građani drugog reda!
Ove mjere su neustavne! Neko će u zatvor zbog ovoga!

🤣😂🤣😂😃😂🤗
Gost
🤣😂🤣😂😃😂🤗

Podrska za radnicku klasu

Sioux
Gost
Sioux

Klubovima u Podgorici je i dalje zabranjen rad od Marta prosle godine

Eto
Gost
Eto

Vi ste kao sve poštovali?Sto do stola,lezaljka do lezaljke

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Steta velika sto su vas zatvorili,to je bila i onako bruka za turizam od tih nazovi zurki po plazama i raznosenja virusa

Poll
Gost
Poll

Ima te jos mjesec dana sezone, pare nećete zgrnut.A sačuvajte zdravlje dostinja je glasala ovu Vladu čast izuzecima pa sad trpite zbog njihove nesposobnosti.
Pa ih podrzite opet.

Moralista
Gost
Moralista

Steta velika sto zatvaraju ta mjesta poroka.

Send this to a friend