Ekonomija Potpisan Ugovor

Više od milion i po eura za izgradnju nadvožnjaka ka naselju Bjeliši

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević potpisao je sa podgoričkom kompanijom IGP Fidija Ugovor o izgradnji nadvožnjaka prema naselju Bjeliši, saopštili su iz lokalne uprave, ističući da su radovi vrijedni 1.558.587 eura.

Kako ističu u Opštini Bar, završetak radova planiran je u roku od šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

“Glavni projekat uradila je projektantska kuća Građevinski nadzor i laboratorijska ispitivanja, a reviziju istog uradila je revizorska kuća 7 ING”, naglasili su.

Nadvožnjak će biti dug 140 metara, širok 11,3 metra, a u okviru njega su predviđene kolovozne trake, pješačke staze, odbojne ograde i zaštitni pojas.

“Nadvožnjak je armirano betonske prenapregnute konstrukcije sa ukupno osam stubova, na kojem je i čelična pješačka ograda, a na dijelu iznad kolosjeka zaštitna čelična mreža dužine 2×12 metara”, naglasili su u barskoj upravi.

Dodaju da je, saglasno Zakonu, kod Ministarstva održivog razvoja i turizma u toku postupak rješavanja po zahtjevu Opštine Bar za dobijanje dozvole za složeni inženjerski posao.

“Izgradnjom ovog nadvožnjaka unaprijediće se saobraćajna infrastruktura u Baru, omogućiti bolja povezanost užeg gradskog jezgra sa prigradskim naseljima kroz stvaranje alternativnog puta u odnosu na postojeći, ali i povećati stepen bezbjednosti saobraćaja”, poručuju iz Opštine Bar.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Samo puteve i nadvožnjake prave, niđe da investiraju u stvaranje života u Cg da se zapošljavaju ljudi da ne migriraju

Ko? Ja!
Gost
Ko? Ja!

Da lakse odemo

Send this to a friend