Ekonomija Prisutan i problem sive ekonomije

Žugić u Dubrovniku: Problem crnogorskog tržišta je strukturna nezaposlenost

Krucijalni problem crnogorskog tržišta rada je strukturna nezaposlenost, prouzrokovana neusklađenošću tražnje, sa jedne strane, i obrazovnih profila koje obezbjeđuje sistem formalnog obrazovanja, sa druge strane, smatra guverner Centralne banke Radoje Žugić. 

On je na međunarodnoj konferenciji u Dubrovniku kazao da su, osim toga, prisutni problemi sive ekonomije i negativnih demografskih kretanja, kao i tzv. „odliva mozgova“.

„Iako je prisutan trend rasta broja zaposlenih i snižavanja stope nezaposlenosti, što je potvrda ubrzanog ekonomskog razvoja, Crna Gora se, kao i ostale zemlje iz okruženja, suočava sa pomenutim izazovima vezanim za tržište rada“, dodao je on.

Skupu u Dubrovniku prisustvovali su najviši zvaničnici centralnih banaka i ministarstava finansija i rada zemalja centralne, istočne i jugoistočne Evrope, predstavnici MMF-a, Svjetske banke, Evropske komisije i brojni stručnjaci iz oblasti ljudskih resursa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Konobar
Gost
Konobar

a je li pomenuo Radoje Žugić pripadnost partiji koja je dozvolila da se ovako nešto desi i zapošljavanje glasova?

Esma
Gost
Esma

Zugic Guverner? Još ga drže potpuno izolovanog medjunarodno Da povuče za sobom. Žugiću, koji je debelo unizio državu, CBCG i DPS – za kojeg Amerikanci, Britanci, Nijemci, Evropska komisija i medjunarodne finansijske institucije uporno mjesecima, kolektivno i eksplicitno traže da bude povučen iz CBCG na ključnim adresama U drzavi – se ne bi smjelo dalje dopuštati da podriva i urušava… Više »

Lipovo
Gost
Lipovo

Koga ,,opravdavass,, za hiperprodukciju kadrova sa privatnih fakulteta I donessenih diploma svih profila iz okruzzenja. Drzzavni fakultet je ,,urnisan,, I godinama cce kaskati da dostigne nivo prije ,,Bolonje,, a time I napredak CG.

Bez prenemaganj
Gost
Bez prenemaganj

Svi oće, čoče, da budu ekonomisti, pravnici, menadžeri i difovci, svaka veća mjesna zajednica ima da će jedan fakultet, pa poslije kuku što rade na kasu.

Sajmon
Gost
Sajmon

Ti ne znas lćni svij problem da prepoznas, a ne drzavni

Ventilator
Gost
Ventilator

Meka si ti potrosio jos malo nasih para u posjeti dubrovniku. Jesi li vodio familiju

Send this to a friend