Hronika

Akcija za ljudska prava: Hitno obezbijediti identifikaciju maskiranih policijskih službenika

Direktorica HRA Tea Gorjanc Prelević

Akcija za ljudska prava (HRA) oštro osuđuje najnoviju pojavu zlostavljanja građana od strane službenika Uprave policije na Cetinju i izražava ozbiljnu zabrinutost zbog činjenice da policijski službenici i dan danas intervenišu maskirani i bez vidljivih oznaka koje bi omogućile njihovu efikasnu identifikaciju.

<<<(UZNEMIRUJUĆE)Vlasnik cetinjskog lokala: Policajac je mene tukao tokom racije, podnio sam prijavu<<<

HRA se danas pismom obratila v.d. direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu, ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću i potpredsjedniku Vlade i koordinatoru svih služba bezbjednosti, Dritanu Abazoviću, sa zahtjevom da javnost u najkraćem roku obavijeste o rezultatima rada Unutrašnje kontrole u ovom slučaju, o identifikaciji službenika koji je zlostavljao građanina, kao i razlozima zbog kojih službenici Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije nijesu bili obilježeni vidljivim identifikacionim oznakama na uniformi.

Iz HRA podjsećaju da je počev od torture nad Aleksandrom Pejanovićem 2008. godine u više slučajeva policijska tortura ostala nekažnjena zahvaljujući nepostojanju vidljivih identifikacionih oznaka.

“Država koja oklijeva da uvede takve oznake sprovodi politiku nekažnjivosti, kako je to u više slučajeva konstatovao Evropski sud za ljudska prava. Zahtijevamo od novih vlasti da odlučnom akcijom obezbijede da se ovakve situacije više ne ponavljaju”, ističu iz HRA.

Pismo izvršne direktorice HRA Tee Gorjanc Prelević potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću, ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću i v.d. direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu:

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Vujke
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vujke
Gost
Vujke

A ne mlatite svuda u svijetu idu maskirani samo kod nas se traži suprotno pogledaj te kako policija bije samo kod nas ništa ne smiju zato smo tu dje jesmo biju nam policiju kako ko hoće sramota

Send this to a friend