Hronika

Krstovića obezbjeđuju njemački policajci – poreski obveznici se bune: Ko će to da plati?

Foto: Focus online

Ko će da plati to što njemački policajci već nedelju dana obezbjeđuju kliniku u Hanoveru na kojoj se liječi ranjeni pripadnik crnogorske mafije?, pita DojčeVele.

Njemački poreski obveznici se bune.

Navodni pripadnik crnogorske mafije Igor Krstović već nedelju dana liječi se na klinici Medicinskog fakulteta u Hanoveru. Zgradu klinike pritom obezbeđuje veliki kontingent lokalne policije.

Ili neka sam plati to objezbeđenje ili neka klinika snosi troškove svog privatnog pacijenta, poručuje njemačko Udruženje poreskih obveznika.

Kako prenosi javni servis pokrajine Donje Saksonije NDR 1, Udruženje zahtijeva da troškove snosi pacijent. A ako zakonski nije moguće troškove prenijeti na teško povrijeđene ili na njegov “porodični klan”, onda bi odmah trebalo krenuti u izmjene zakona, izjavio je predsjednik pokrajinskog Udruženje poreskih obveznika Bernhard Centgraf. Alternativno – trebalo bi provjeriti da li se to može knjižiti na račun klinike zbog povećanih troškova bezbjednosti “njenog privatnog pacijenta”.

Policija obezbeđuje i suprugu

Kako prenose lokalni nemački mediji,  Krstović (35) je prethodno bio u jednoj crnogorskoj bolnici – navodno sa 27 rana od metaka u rukama i nogama. Prebačen je na kliniku u Hanoveru po sopstvenoj želji, a troškove liječenja snosi sam pošto u Njemačkoj nema zdravstveno osiguranje.

“Ne može biti da u bolnicu bude primljen privatni pacijent koji dobro zarađuje, a da poreski obveznik za to mora dodatno da plati”, izjavio je Matijas Karš, predsjednik Saveza sindikata pripadnika kriminalističke policije Donje Saksonije za list Hanoveriše algemajne. Karš zahtijeva da bolnica u Hanoveru snosi najveći dio troškova za obezbjeđenje Krstovića.

“Pored toga”, dodaje Karš, “policajci koji su svakodnevno angažovani na obezbjeđenju bolnice nedostaju na nekim drugim mjestima”.

Inače, prema informacijama tog njemačkog lista, policija obezbjeđuje i suprugu pacijenta iz Crne Gore, Suzanu. Za sada se ne zna koliki su troškovi tih dodatnih mjera obezbeđenja.

Prema pisanju medija, Krstović je pripadnik tzv „škaljarskog klana“ koji je prije oko tri nedelje ranjen u zetskom naselju Balijače. Mediji već mjesecima izvještavaju o “ratu između škaljarskog i kavačkog klana” u Crnoj Gori koji se prenio i na region, a sada i na Njemačku.

Pranje novca?

Liječenje ranjenog crnogorskog mafijaša postalo je u međuvremenu i političko pitanje u Njemačkoj.

“Ne može se isključiti mogućnost da on liječenje plaća novcem od kriminalnih transakcija“, izjavio je Jerg Bode, poslanik Liberala (FDP) u parlamentu Donje Saksonije.

Kako prenosi list Bild, Bode je vladi te nemačke pokrajine poslao zvanični upit: “Može li Medicinski fakultet u Hanoveru da isključi mogućnost da plaćanje računa za troškove liječenja (Igora K.) predstavlja pranje novca?”

List podsjeća da je on Krstović bio upleten u trgovinu narkoticima i da je zbog toga bio i u zatvoru. U raciji koju je u decembru 2017. godine sprovela crnogorska policija, oduzeti su mobilni telefoni, noževi, jedna mačeta, dva automobila i 182.450 eura u gotovini.

Stručnjak za krivično pravo Klemens Anger za Bild kaže: “Ako klinika u Hanoveru prihvati novac od pacijenta do kojeg se došlo kriminalnim aktivnostima, onda ona može da bude osumnjičena da učestvuje u pranju novca”.

Propisi nalažu da banka mora da obavijesti nadležne u slučaju da postoji ikakva sumnja prilikom novčanih transakcija. To podrazumijeva i da ta suma može biti zaplijenjena.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vip
Gost
Vip

Deset godina u bedi brate ko ce to da plati? Deset godina strpljenja brate ko ce to da plati
Skupa kola,crna koza klima ko ce to da plati svaki dan da se ima nase
Nase postovanje kosta brate ko ce to da plati
DA SE EKIPA S KINE S COSKA BRATE KO CE TO DA PLATI

Hag
Gost
Hag

E super, sad neka Njemci plate sva ona spasavanja i saniranje povreda njihovim turistima po Zabljaku.

Hag
Gost
Hag

Njemci se bune, a koliko su samo pretopili zlatnih zuba koje su povadili zarobljenicima?

Veka kanarinka
Gost
Veka kanarinka

Ovi Njemci pojma nemaju, samo Medojevićeva grupa pere novac, i pomalo MIGO na pretpranje!

Njemac
Gost
Njemac

Neka se Njemci zapitaju, od kojih para su izdigli srusenu Njemacku,…opljacksli su pola Evrope

MONTENEGRIN SR
Gost
MONTENEGRIN SR

Narocito su ojadili CG.Da nije bilo pljacki po CG pomrli bi od gladi.

🔴🔵⚪
Gost
🔴🔵⚪

Tako to rade normalne države

V.Bogišić
Gost
V.Bogišić

Šta ste digli frku okp obezbeđenja u Njemačkoj.
Ko će da plati. Niko ne plača. Policija po službenoj dušnosti radi svoj posao.

Pedja *
Gost
Pedja *

Sve ce vam to platiti Kavacki klan , samo ga poslije lecenja njima isporucite .

Crni panter
Gost
Crni panter

Ja volim da krkam gratis. Takodje volim da pijem za dzabe. I sta mi je ova drzava dala? Nista, zato i setam cetvrtkom i neđeljom. Ali mi je isto lijepo, jer dje ima da se krka i pije gratis u Evropi!

Brat nas
Gost
Brat nas

Dati ima ko zaboga
Ada nijesu ga poslali bez centa

Atlas
Gost
Atlas

Dako ih ne košta više on nego socijala za pola Sirije i Balkana.

Prle
Gost
Prle

Vjerovatno džabe 😜

Bora Bora
Gost
Bora Bora

Najveci prevaranti Evrope s novcem su upravo Njemci..To je stastistika koja je racna 190% Zredjeba zemlja usto ka svi..gluma i nista drugo.

ekolog
Gost
ekolog

Mora da se šališ ?! Ili si ironičan pa ja glupi ne kapiram.

Tamo neko
Gost
Tamo neko

Evo zbog ovih stvari su oni svetlosnim godinama ispred nas. Poreski obveznici zahtijevaju kako i dje treba njihov novac da se trosi a kod nas idemo na ono “dobro je to,to drzava placa”.

Ljubo
Gost
Ljubo

Posle ovoga se vlast Pita sto se narod buni

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Zbog zakona o slobodi vjeroispovjesti?

Osa
Gost
Osa

E tako se to radi u uređenim državama ! Ođe nekima i babin grob da čuvaju ne bi se niko pobunio… A sramotna vlast nikome nije odgovorna – ali ne još dugo… Neka uživaju ovo do izbora.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

I Kako sve radi u srecne drzave sa onima koji hoce da je ruse I ne postuju njene zakone

Marko
Gost
Marko

Što je srećna zemlja ođe se Kaliću plaćaju odštete od strane poreskih obaveznika.

Simun
Gost
Simun

Kalica su sudili u Njemackoj a odje je docekan kao heroj i jos ga se boje.

Send this to a friend