Hronika

Predmet protiv policajca dostavljen tužilaštvu

U decembru prošle godine građani su podnijeli četiri pritužbe protiv službenika policije, od kojih su dvije osnovane, navodi se u izvještaju Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije, pišu Dnevne novine.

U prvom slučaju ustanovljeno je da postoji osnovana sumnja da je službenik nikšićke policije Ć.R. nemarno sačinio zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode, čime je počinio težu povredu službene dužnosti.

Naime, V.N. iz Podgorice uputio je Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije pritužbu protiv policijskih službenika Stanice policije CB Nikšić Ć.R. i B.D. zbog načina postupanja i preduzimanja službenih mjera i radnji u vezi sa vršenjem uviđaja saobraćajne nezgode koja se dogodila dana 6.7.2018. godine na magistralnom putu Plužine Nikšić, uz navođenje optužbi da su imenovani policijski službenici u tom slučaju počinili krivična djela prikrivanjem učinioca krivičnog djela i unošenjem neistinite sadržine u službenu ispravu.

“Na osnovu činjenica i dokaza utvrđenih u postupku unutrašnje kontrole povodom predmetne pritužbe, konstatovano je da postoji osnovana sumnja da je policijski službenik Stanice policije CB Nikšić Ć.R., nemarnim vršenjem službenih obaveza prilikom sačinjavanja zapisnika o uviđaju saobraćajne nezgode, počinio težu povredu službene dužnosti iz čl.95 st.1 t.1 Zakona o državnim službenicima i namještenicima”, navodi se u izvještaju.

Izvještaj o izvršenoj kontroli, sa spisima predmeta, dostavljen je direktoru Uprave policije na dalje postupanje, kao i Osnovnom državnom tužilaštvu Nikšić, na dalji postupak, ocjenu i odlučivanje o postojanju elemenata krivičnog djela u radnjama i postupanju policijskih službenika.

Druga pritužba, ocijenjena kao osnovana je stigla od advokata D.E. iz Bara, koji je u svojstvu punomoćnika E.M. iz Bara, iznio sumnje u profesionalnost i zakonitost postupanja i preduzimanja službenih mjera i radnji od policijskih službenika Centra bezbjednosti Bar u nekoliko slučajeva u kojima su, u periodu 2017- 2019. godina, protiv njegovog klijenta podnošene prijave od drugih lica, kao i u nekoliko slučajeva u kojima je, u istom periodu, njegov klijent podnosio prijave policiji protiv drugih lica.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
Zoran TomovicMarko zecevicMirsad
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran Tomovic
Gost
Zoran Tomovic

Sto bi sa onima sto su mene napali,svi tvrde da ove sto sam prijavio nisu a koi su drugi neznaju.evo imam situaciju kada mi troica kazu da je jedan od njih bio sa njima a sva troica su bili na razlicita mjesta.e ako znam kako se je čovek klonirao 3 puta ili to moze samo taj.nevjerovatno ali tako je

Marko zecevic
Gost
Marko zecevic

A sta se desava sa one crne dvojke sto tuku muzeve po gradu?

Mirsad
Gost
Mirsad

Pred novu godinu smo gledali horor scene gde policajka i policajac tuku njena bivsa muza pred decom tu u Pogorici. Jadna nam je policija kada takve osobe rade gde rade

Send this to a friend