Hronika

Predmet protiv policajca dostavljen tužilaštvu

U decembru prošle godine građani su podnijeli četiri pritužbe protiv službenika policije, od kojih su dvije osnovane, navodi se u izvještaju Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije, pišu Dnevne novine.

U prvom slučaju ustanovljeno je da postoji osnovana sumnja da je službenik nikšićke policije Ć.R. nemarno sačinio zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode, čime je počinio težu povredu službene dužnosti.

Naime, V.N. iz Podgorice uputio je Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije pritužbu protiv policijskih službenika Stanice policije CB Nikšić Ć.R. i B.D. zbog načina postupanja i preduzimanja službenih mjera i radnji u vezi sa vršenjem uviđaja saobraćajne nezgode koja se dogodila dana 6.7.2018. godine na magistralnom putu Plužine Nikšić, uz navođenje optužbi da su imenovani policijski službenici u tom slučaju počinili krivična djela prikrivanjem učinioca krivičnog djela i unošenjem neistinite sadržine u službenu ispravu.

“Na osnovu činjenica i dokaza utvrđenih u postupku unutrašnje kontrole povodom predmetne pritužbe, konstatovano je da postoji osnovana sumnja da je policijski službenik Stanice policije CB Nikšić Ć.R., nemarnim vršenjem službenih obaveza prilikom sačinjavanja zapisnika o uviđaju saobraćajne nezgode, počinio težu povredu službene dužnosti iz čl.95 st.1 t.1 Zakona o državnim službenicima i namještenicima”, navodi se u izvještaju.

Izvještaj o izvršenoj kontroli, sa spisima predmeta, dostavljen je direktoru Uprave policije na dalje postupanje, kao i Osnovnom državnom tužilaštvu Nikšić, na dalji postupak, ocjenu i odlučivanje o postojanju elemenata krivičnog djela u radnjama i postupanju policijskih službenika.

Druga pritužba, ocijenjena kao osnovana je stigla od advokata D.E. iz Bara, koji je u svojstvu punomoćnika E.M. iz Bara, iznio sumnje u profesionalnost i zakonitost postupanja i preduzimanja službenih mjera i radnji od policijskih službenika Centra bezbjednosti Bar u nekoliko slučajeva u kojima su, u periodu 2017- 2019. godina, protiv njegovog klijenta podnošene prijave od drugih lica, kao i u nekoliko slučajeva u kojima je, u istom periodu, njegov klijent podnosio prijave policiji protiv drugih lica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran Tomovic
Gost
Zoran Tomovic

Sto bi sa onima sto su mene napali,svi tvrde da ove sto sam prijavio nisu a koi su drugi neznaju.evo imam situaciju kada mi troica kazu da je jedan od njih bio sa njima a sva troica su bili na razlicita mjesta.e ako znam kako se je čovek klonirao 3 puta ili to moze samo taj.nevjerovatno ali tako je

Marko zecevic
Gost
Marko zecevic

A sta se desava sa one crne dvojke sto tuku muzeve po gradu?

Mirsad
Gost
Mirsad

Pred novu godinu smo gledali horor scene gde policajka i policajac tuku njena bivsa muza pred decom tu u Pogorici. Jadna nam je policija kada takve osobe rade gde rade

Send this to a friend