Hronika

Za budućnost Crne Gore: Neće nas začuditi ako Katnić do početka sudskog postupka dobije status svjedoka saradnika

Foto: Za budućnost Crne Gore

Današnjom objavom u pojedinim medijima Zapisnika o saslušanju osumnjičenog Milivoja Katnića, i definitvno se potvrdilo da će odbrana bivšeg GST- a biti zasnovana žargonski formulisano “tovarenjem” ostalih osumnjičenih, saopšteno je iz koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

“Tako je Milivoje Katnić, a da nije ni trepnuo, na saslušanju kod istražnog sudije Gorana Šćepanovića, svu krivicu za saradnju i pomoć Kavačkom klanu prebacio na njegovog zamjenika Sašu Čađenovića i Petra Lazovića. Tvrdnjom da je isključivo Saša Čađenović imao pristup SKY prepiskama Petra Lazovića, i da on navodno sebe svjesno nije odredio da ima uvid u komunikaciju koju je SDT dobijao iz Europola, Milivoje Katnić pokušava od sebe predstaviti neobaviještenog dobroćudnog tužioca pred penzijom, koji se nikom nije miješao u posao”, navode u saopštenju.

Tako je, kako su ocijenili, odjednom od čovjeka koji je sebe na konferencijama za medije predstavljao kao vođu tima nesalomivih specijalnih tužilaca, prvom prilikom oprao ruke od Saše Čađenovića i Petra Lazovića, a nemamo dilemu da će sljedeći za “pranje ruku” biti Zoran Lazović i Milo Đukanović.

“Upravo je crnogorska javnost saznala od Milivoja Katnića da je Petar Lazović bio tajni agent infiltriran u Kavački klan, a onda na saslušanju kod istražnog sudije tvrdi da je ime tajnog agenta, tj. Petra Lazovića bilo poznato samo Saši Čađenoviću kao postupajućem tužiocu. Ovo je najbolji pokazatelj kako se Milivoje Katnić bez ikakvih problema odrekao Saše Čađenovića, pritom ga teško inkriminišući, i to da je bez njegovog znanja postao član OKG zajedno s Petrom Lazovićem”, kazali su iz koalicije Za budućnost Crne Gore.

Kako su naveli, istina je sljedeća, upravo je Saša Čađenović, dobijajući instrukcije od Milivoja Katnića, postao član OKG koja je osumnjičena za najmonstruoznije zločine počinjene u istoriji crnogorskog kriminala. I ako je neko mislio da će objavljivanjem Zapisnika o saslušanju osumnjičenog Milivoja Katnića od njega napravit heroja, desilo se suprotno. Nekadašnji strah i trepet crnogorskog pravosuđa pretvorio se u osumnjičenog koji cinkarenjem svog zamjenika pokušava spasiti sebe.

“Zato nas neće začuditi ako Milivoje Katnić do početka sudskog postupka dobije status svjedoka saradnika jer na to ima pravo po ZKP-u, pošto nije osumnjičen da je bio na čelu OKG, već samo njen član. Ali i Saša Čađenović takođe ima pravo da zatraži status svjedoka saradnika ili sklopi sporazum o krivici kako bi olakšao svoj položaj u ovom postupku. Naravno, to sve zavisi od SDT- a i kasnije od suda, iako je već sad mnogima jasno da će biti mrtva trka ko će prvi od osumnjičenih zatražiti povoljniji status u istrazi i sudskom postupku”, zaključuju iz te koalicije.

7

avatar
1000
7
0
0
 
7
PrebranacPassmaskomGreote😂CaramdjordjeDarija
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prebranac
Gost
Prebranac

Ako ste vi izdajnici i spijuni, on nije.Ono sto vidite u sebi govorite, drugom vazda bilo.
Koga ste sve optuzivali izmedju sebe…

Passmaskom
Gost
Passmaskom

To su ti domaći Srbići, puleni SPC i Vučibatine… Pi.

Greote😂
Gost
Greote😂

Ovakvu pricu je samo Jole mogao da smisli.Stvarno za zaljenje da dalje od početka njihovih muka nikako da krenu.U glavi im se samo vrti Milo i DPS.I smicalice iz rijaliti programa.

Caramdjordje
Gost
Caramdjordje

Ako je u ovoj drzavi saradnik,to ste vi,nepomenici.SARADNICI OKUPATORA KAO UVIJEK.

Darija
Gost
Darija

Jeli ovo Jole izjavio ?

može biti
Gost
može biti

Džaba vam sva priča, prije ili kasnije čeka vas Spuž. Svanuće 🇲🇪 prije nego mislite.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

A kad vi idete u Zatvor odavno ste trebali zasto se vama odugovlaci.Ajmo svi redom pa zajedno da budete.

Send this to a friend