Hronika POČELA AKCIJA HELIKOPTER

Za deset godina prepolovljen broj stradalih na drumovima

Nikola Janjušević

Policijski helikopter od juče će svakog dana nadgledati najfrekventnije magistralne puteve i kontrolisati drumski saobraćaj iz vazduha u okviru akcije “Helikopter” koja se sprovodi za vrijeme turističke sezone godinama unazad.

Pomoćnik direkotra Uprave polcije i rukovodilac Štaba Operativne akcije “Ljeto 2019” Nikola Janjušević, kazao je da je formiran Štab Operativne akcije čije je zadatak saradnja sa drugim organima i institucijama, kao i preduzimanje mjera i aktivnosti u cilju bezbjednog odvijanja turističke sezone, pišu Dnevne novine.

“Štab napravio operativni plan svih organizacionih jedinica koje participiraju u njegovom radu. Jedan od posebnih segmenata jeste međunarodna policijska saradnja, koja se osmu godinu za redom sprovodi kroz projekat razmjene službenika u ljetnoj turistickoj sezoni”, naveo je Janjušević.

On je dodao da je sporazum sklopljen sa policijama Srbije, Hrvatske, Albanije, Italije i prvi put Rumunije čiji će služ, benici biti stacio narani od Ulcinja do Herceg Novog, u tri smjene po 20 dana.

“Za tri mjeseca angažovano je 48 službenika, što znači da će u jednoj smjeni biti njih 16”, istakao je Janjušević.

On je kazao da je šest crnogorskih policajaca angažovano u ljetnoj turističkoj sezoni u policijsku Upravu Dubrovačko-neretvansku u Hrvatskoj.

Kako je naglasio poseban akcenat u ljetnjoj turističkoj sezoni jeste bezbjednost drumskog saobraćaja.

“Crna Gora ima d o bre rezultate u bezbjednosti saobraćaja proteklih deset godina, jer se kada se uporedi sa današnjim bilježi znatno smanjenje saobraćajnih nezgoda, smrtno stradalih i povrijeđenih osoba”, istakao je Janjušević.

On je naglasio da je broj poginulih u odnosu na 2009. i 2010. godinu smanjen za više od 50 odsto.

“Po podacima nacionalne Turističke organizacije Crnu Goru je prošle godine posjetilo više od dva miliona turista, a na graničnim prelazima registrovano je preko pet miliona motornih vozila, što znači da se ove godine očekuje povećanje”, naveo je Janjušević.

Turistička sezona je, pojasnio je Janjušević poseban izazov za pripadnike Uprave policije i oni će preduzeti sve mjere u skladu sa zakonima Crne Gore kako bi osigurali stabilan javni red i mir, obezbijedili ličnu i imovinsku sigurnost turista i crnogorskih građana.

“Apelujem na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise kako bi na taj način spriječili izazivanje najtežih saobraćajnih nezgoda sa teškim posljedicama”, zaključio je Janjušević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivan
Gost
Ivan

Kakav kadar… dolikuje ti bas da se zavalis u tu fotelju… nekako mocnije izgledas… doduše nemoj misliti i pametnije… kakav si ti blavor

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Po riječima ovog ‘stručnjaka’ možemo zaključiti, da će kroz 10 godina biti nemoguće poginuti na putu, odnosno nećemo imati žrtava. Šteta što je takav mozak samo pomoćnik direktora policije, zato što je očito sposobani i za mnogo više.

Dragan K
Gost
Dragan K

Na poziciju doticnog je davno trebao da dodje neko mladji ko poznaje propise, rad na racunaru, jezik i u prste Zkp i zakon o prekrsajima i da taj mladji ocisti sve stare kadrove koji samo ispijaju kafe i sa sjetom se prisjecaju starih vremena. Biro rada prepun mladih ljudi,al ne mogu doci do izrazaja od ‘vjecitih mladica u uniformama’

Send this to a friend