Kolumne

Kriminalna organizacija koja se predstavlja kao vlada obavila je svoje. Kamo dalje, rođače

Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Piše: Andrej Nikolaidis, kolumnista CdM-a

Odgovor na pitanje iz naslova ovog teksta, od svih mjesta na svijetu, leži u Štulićevoj pjesmi „Tko to tamo pjeva“.

Veli ovako:

„Kamo dalje, rođače?
Iz pijeska vire krunisane glave.
Što to rade?
Prde u prašinu.
Čini mi se, rođače, da je standard pokvario ljude:
jedu govna i sanjare“.

Eto, to vam je razlika između književnosti i stvarnosti: književnost, za razliku od stvarnosti, mora imati smisla i reda.

Tako: užas naše situacije, gargantuovska naša propast, bezdano naše poniženje – sve to postaje prihvatljivo tek kada je sublimirano u pjesmi. Makar i pjesmi koja decenijama prethodi onome što mi u Crnoj Gori danas u njoj iščitavamo.

U tom smislu: da. Dritan zaista ne zna šta je učinio, sve dok ne čuje, dakako u prenesenom značenju, dobroga guslara.

A ono što je on počinio epskih je dimenzija; antička je to priča, posao je to za Homera.

Nekad se TO zvalo veleizdajom. Danas se ta riječ ne koristi: gotovo pa nepristojno ju je pomenuti – iako nemamo bolju, još manje precizniju. U današnjim takozvanim pravnim državama jedina optika kroz koju se posmatra svijet je pravo, a jedini jezik siromašni, prazni govor njegov.

Danas bi se za akt veleizdaje koji je Abazović počinio reklo ovako: formirajući navodnu vladu, Abazović je osnovao kriminalnu organizaciju, sa ciljem otimanja identiteta i kompletnog sakralnog nasljeđa od najveće etničke grupe u Crnoj Gori, falsifikovanja njene istorije, zarad dokidanja svake mogućnosti njene budućnosti, kao i otuđenja 50 kilometara kvadratnih državne teritorije.

U čemu su Abazović i njegova kriminalna grupa uspjeli.

Čestitke: imali su se rašta i roditi.

Kaže Auden:

“Naš bol nije grčki:
Dok sahranjuješ mrtve, znaš
Bez znanja da za sve što trpimo razlog ima,
Da naša rana nije napuštanje, da nam žaliti nije
Ni sebe ni grad naš;
Bilo reflektor da uhvati, bilo šta da dreči zvučnik taj,
Ne treba nam očaj”.

Doista: ne treba nam očaj. Ne treba nam bijes. Prvo je uvijek izlišno: drugo je izlišno odavno. Tačka kada je bijes mogao bilo šta promijeniti daleko je za nama.

Treba nam jasna, iskrena i odlučna misao te nekorumpirana politička elita koja, zarad svojih guzica, neće opet prodati državu i, sve se snebivajući, svojim glasovima u parlamentu stvoriti uslove koji će Abazovićevoj kriminalnoj organizaciji omogućiti da oposli pljačku.

A sad… Prije nego vam kažem šta je po mom skromnom mišljenu, prije svega pobrojanog, nužno za zacjeljenje rane koju je, na brutalan i naročito podmukao i lažljiv način Crnoj Gori nanijela njena navodna vlada, dozvolite malu rekapitulaciju. Obratimo pažnju na sitnicu koju bismo mogli nazvati „povijest takozvanog crnogorskog višepartijskog sistema“ – iako je jasno da se radi o hronici propasti.

Crna Gora je, već na samom početku svoga navodnog višepartizma i navodne demokratije, izabrala gore. Nema trunke sumnje da je tada jedinstveni DPS zasjeo na mjesto daleko boljih od sebe – starog komunističkog rukovodstva ove zemlje.

Kada se, u avgustu 2020, napokon desila famozna i dugo čekana „demokratska promjena“, opet je to bila promjena na gore. U ime promjene, Crna Gora je izabrala najgoru vladu u svojoj povijesti. Kada je Krivokapićeva vlada pala, umjesto nje je izabrana, iako se to činilo nemogućim, još gora.

Istorija crnogorskog demokratskog pluralizma može se objasniti vicom.

Uzgred… Svakako ste primijetili da je riječ godine „inkluzivnost“. Tako smo dobili „inkluzivnu“ vladu, odnosno kriminalnu grupu, koja je vodila „inkluzivnu“ politiku pljačke i izdaje. Sve je nama danas „inkluzivno“ – osim viceva. U njima, privilegiju da ispadnu glupi uvijek, ama baš uvijek, imaju ljudi sa muslimanskim imenima. Stoga se, u ime inkluzivnosti, dakle, junaci našega vica, umjesto Mujo i Haso, zovu Zoran i Dragan.

Njih dvojica, Zoran i Dragan, izgube se u pustinji. Nakon nekoliko dana bez hrane i vode, pod suncem koje prži, oni znaju da je kraj blizu. No Zoran, šaljivdžija, odluči da se još jednom, makar pred smrt, našali sa prijateljem. Ugleda kamilju balegu pa Draganu kaže: pojedeš li ovo, daću ti 100 eura. Dragan misli ovako: jeste, sramota je; no sami smo u ovom bespuću, te je to sramota za koju niko nikada neće saznati; sa druge strane, desi li se čudo i spasimo li se, taj će mi novac dobro doći. Misli tako i pojede balegu.

No već prije večeri gorko se pokaje zbog toga. Staze ni grada do kojega bi staza vodila nema ni na vidiku. Tijelo je sve slabije. Smrt je tu, iza ćoška. Stoga on odluči da se osveti prijatelju i kaže mu: gle, evo još jedne kamilje balege; pojedeš li je, vratiću ti tvojih 100 eura.

Zoran, pak, budući da je bio škrtac, nije prežalio novac koji je dao prijatelju. Misli on ovako: ovo je već druga kamilja balega na koju nailazimo; ovo bi, dakle, mogao biti put kojim prolaze karavani; ako je tako, ni grad ne može biti daleko; a ako je tako, novac će mi u gradu trebati. Misli tako pa i on pojede balegu i uzme novac natrag.

Naprave oni, potom, još nekoliko koraka, kada se Dragan udari po čelu i kaže: kakve smo mi budale; ja sam zarad novca pojeo govno, ti si iz istog razloga pojeo govno, a niko ništa nije zaradio.

Našto mu Zoran kaže: ne, ne, ne razumiješ, ne vidiš širu sliku – važno je da kapital cirkuliše, da se para vrti.

Tako je i sa našom demokratijom: jeste, svojevremeno smo izabrali Milovu, vladu goru od svake komunističke vlade: potom smo izabrali Zdravkovu, najgoru vladu u povijesti Crne Gore, onu koja je učinila da se Milov zeman kristalno jasno ukaže kao Periklovo doba crnogorske demokratije. Potom smo najgoru vladu zamijenili vladom još gorom, razbojničkom družinom koja će učiniti ono što ni dotad najgora nije pristala počiniti. Ali nije bitno: važno je da je princip smjenjivosti vlasti ostvaren, važno je da demokratija funkcioniše.

Sad, napokon… što da se radi? Odgovor na to pitanje dugujem Tamari Nikčević – ona ga je formulisala, ja ga prenosim.

Najprije: šta da se nipošto ne radi. Nipošto ne biti agresivan, nipošto ne biti nasilan. Nipošto za Abazovićevo nepočinstvo ne kriviti albanski narod. Ako se nađe takav koji bi Abazovića nazvao „Šiptarom“ i „Turčinom“, dakle onako kako u privatnim razgovorima Abazovića nazivaju njegove gazde u Beogradu, osuditi ga i ućutkati.

Ne lagati sebe, ne lagati druge. Jeste: istina je da smo propali. Ali propast, kao i istina, oslobađa.

Pred nama je politička borba koja će biti teška i duga. Borba je to, međutim, na kraju koje ćemo pobijediti. Jer, kako bi rekla narodna poetesa Radmila Misić:

„Prokleta je, prokleta, crkva oteta;
eh ti vlado, kad bi znala,
ne bi meni otimala“.

Za pobjedu, nisu potrebne nikakve velike demonstracije; nikakav epski, herojski čin. Odgovor na pitanje „kad ćemo pobijediti“ još jednom leži u umjetnosti. Ovoga puta ne u pjesmi, nego u filmu. Koji se zove „Opasne veze“ a režirao ga je Stephen Frears.

U tom filmu markiza Isabelle de Merteuil, koju igra Glenn Close, beskrupuloznim lažima i spletkama uništava ljudske živote, onako kako Abazović uništava Crnu Goru.

Na koncu “Opasnih veza” markiza, kao toliko puta do sada, dolazi u svoju počasnu ložu u pariškoj operi. No ovoga puta ne nailazi na srdačne pozdrave i uvažavanje. Ne. Svi prisutni joj s gnušanjem okrenu leđa: čitava sala pariške opere odjekuje od zvižduka upućenih hulji. Markiza odlazi, zauvijek i bespovratno osramoćena.

Crna Gora će od gadluka – za koji smo svi krivi i koji se nije pojavio niotkud, nego su za njega postojali duboki i valjani razlozi, izrasli iz našega samozavaravanja i naših slabosti – koji ju je prekrio onako kako otpad prekrije gradove koje zadesi cunami ili poplava, izliječiti tek onda kada Dritan Abazović, svaki član njegove razbojničke družine, svaki funkcioner njegove partije, svaki vojnik njegovog medijskog servisa, na čelu sa Miodragom Perovićem i Željko Ivanovićem, onda kada ode u teatar, kafanu ili po burek, bude suočen sa javnim građanskim prezirom i jasno iskazanim gađenjem zbog onoga što su počinili.

Ako ovo društvo nema snage, odvažnosti i iskrenosti čak ni za to, onda ništa.

Onda je sve onako kako je i trebalo biti.

74

avatar
1000
55
19
0
 
71
GnjuščićGaroDusan SLiniVanjaOfresilo Bogomi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gnjuščić
Gost
Gnjuščić

Veleizdajnikovo ime uklesati u stijenu, ali i to je nedovoljno. Novinski papir traje par godina i – raspadne se. Papir na kojem dokumente piše C.S. treba da izdrži vijekove. A na tom papiru vjerovatno piše da su Kačavenda i Pahomije otišli u penziju kao svako drugi. I njihova imena i nepočinstva na olovnu pločicu, pa u željeznu kutiju, pa dati… Više »

Vanja
Gost
Vanja

Ti koji su potpisali imaju i neke obaveze medjusobom. Mi, gradjani CG koji postujemo ovu zemlju ne damo ni pet para za tajni nevazeci tzv ugovor.

Garo
Gost
Garo

Ti koji se baš u ovu materiju razumijes, verovatno si od struke!? Pa taj ugovor nikome ne šteti ni ko sta moze ponijeti iz CG. Nadam se da vi sto ovo pišete razumijete da nam niko pomoći ne može a ne vjerujem ni da hoće, no mi sami sebi moramo pomoći. Ugovori, pregovori….pa shvatite jednom da moramo raditi a ne… Više »

Ofresilo Bogomi
Gost
Ofresilo Bogomi

Normalnima dovoljno, srecna vi sloboda crnogorci,a ocemo li mu je sad uzet,kako dolikuje

Rade
Gost
Rade

Crna gora i njeni gradani nikad nije imala veceg neprijatelja od sopstvene vlasti kako ove sad tako i one nastale posle raspada jugoslavije.opljackali nas zaduzili a sami se obogatili preko leda gradana koje su doveli do prosjackog stapa.i mi koji smo ih birali priznajmo krivicu i ne birajmo za vlast takve podle ljude.

Drago
Gost
Drago

I kazu da je svaka promjena dobra..e pa nije

Pjer
Gost
Pjer

Nijesmo svi ludi
Ovo je davno vec bilo rijeseno
To svako zna ko oce da zna
Naravno odje vecina bleji nezna I zasto

MNE083
Gost
MNE083

Dozvolili smo da nam se 1918 ponovi!

Dado
Gost
Dado

Jesu li SDP,DPS i manjinske stranke poslije 30 godina stvarno mislile da ce Dritan odustati ili su licne fotelje presudile makar i na 2-3mjeseca

Loš
Gost
Loš

Ovoj državi treba nova građanska stranka koja bi dobila glasove onih modernih ljudi kojima je dosta iskompromitovanih stranaka.Tako bi crnogorski politički spektar dobio širinu i veću mogućnost da se kroz koaliciju pobijedi na izborima.Ta bi partija uzela Urine i dio glasova Demokrata,Albanaca i Bošnjačke,ali i DPS,SD i SDP

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Sve je onako kako je itrebalo biti ! Istina !

Roxy
Gost
Roxy

Sramno, kukavicki…nije imao hrabrosti da potpise javno…potomci ce mu se stiđeti …kao što i popove dovodi sa vrecom na glavi. Zamislite sebe da idete navalice tamo đe te nece pa nabijes vrecu na glavu…ili ne smiješ reci da ceš doci…fuj, ogavno, degutantno, nedostojno

KLM
Gost
KLM

Ovoje tvoj vodja sa Amfilohijem davno predao

Luda Simana
Gost
Luda Simana

Ja bih da prestanemo o Temeljnom koji je završena stvar, nego da mi vidimo kako ćemo spriječit potpisivanje sporazuma o ulasku CG u Otvoreni Balkan, što je sad prioritet, da se ne bi posle gicali da nijesmo ništa znali..😳🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣💪🤩👋

18 BLD D
Gost
18 BLD D

Sto ja treba da kažem na ovaj naslov?

Me myself and I
Gost
Me myself and I

Poslušaj pjesmu iz naslova ….

Luda Simana
Gost
Luda Simana

“Žao mi je svih onih intelektualaca koji gledaju na jedno oko, koji primaju počasti a prave se da im nije do njih”
(Mirko Kovač/Molitva za intelektualce)
I? Kamo dalje rođače!🤣👋

Rako hn
Gost
Rako hn

Rusite dritana abazovica narode crne gore vidite li izdajnika

M.M.
Gost
M.M.

Zalosno je to sto ljudi bez morala i postenja,bez trunke stida i obraza,muklo, hinjski,rade ovo sto rade.
A mi ostajemo nijemi pred svim ovim.
Otese nam drzavu neljudi u crnim mantijama,uz osmijeh i obecanje da nece oni nikome nista uzeti.
Pa tragedija da je nema vece.

igor
Gost
igor

koga briga vise. idemo dalje. najbolje da filozofirmao jos 10 godina bez rezultata.

Monako🇲🇪
Gost
Monako🇲🇪

Druže piši sto hoces vidjelo se juce na protest ispred vile Gorica koliko vas podrzava naroda!!! I natalitet se vise crkve ima važnijih pitanja!!!

RORA
Gost
RORA

Nikolaidis zasluzujes zlatno pero, sretan sam sto imamo takve ljude u cg, fino cemo na glasanje bez pusaka sa hemiskim olovkama iscerat izdajnike iz cg

Titograd
Gost
Titograd

Da je vječno nezavisno Kosovo!!!

Todor
Gost
Todor

Dzabe nam kolumne, moze li neko da objasni kako diktatoru ovo sve uspjeva. Sta on ima a da ostali nemaju. Sto se tice moje malenkosti na sledece izbore mogu samo da zaokruzim moje. Nadam se da ce to i ostali uciniti.

Burin
Gost
Burin

Demokratija, ma sto o njoj mislili, je kad je jedan vise za neku stvar. Ja ne mislim dobro o demokratiji, o religijama generalno jos gore, ali se rezultati moraju postovati. Njih bar 41 poslanika je stecno zbog ovog tu. Kraj.

JakovB.
Gost
JakovB.

Pokoljenja djela sude, sto je cije daju svima! Samo prezir i gadjenje prema izdajnicima svoje domovine. A na prve izbore pokazati mudrost i poslati sve izdajnike u prasinu politicke nebitnosti. Zelim Evropu, miran zivot dostojan covjeka, jednaka prava za sve i slobodu govora. Ne dam nikome ni milimetar ove zemlje ma ko on bio!! Nek je vjecna Crna Gora!!🇲🇪

Masan
Gost
Masan

Genijalno kao i uvijek! Ovaj covjek odusevljava kojom lakocom ogoljava tuznu crnogorsku stvarnost. Steta sto je veliki dio CG neznaven i ne voli da cita jer oni vec sve znaju i “bez citanja”.

Me myself and I
Gost
Me myself and I

Dragi Andrej, prikladnija je Štulićeva pjesma “Ku..ini sinovi” !

RixXx
Gost
RixXx

Veliki Śata je davno sve pojasnio ,kad je zamrzao LsCG sve je bilo jasno kakav narod odje zivi !

LKJ
Gost
LKJ

Analitičari razni su našu ideju mnogima učinili ekstremnom. Oni rade drugačije, animiraju, privlače, a mi sa 20 ljudi protestujemo. DPS ugljebi spavaju.

Milos bd
Gost
Milos bd

Dritan je uradio ono za sta je placen 21 milion. Zna on dobro

Zeljko
Gost
Zeljko

Nemamo svoje ja,nemamo svoj ponos,nemamo svoje cojstvo…postenje odavno izgubili.Onda,neka nas nipodastavaju,guse,satiru…gori od nas.Nijesmo bolje ni zasluzili

marius
Gost
marius

Ako je ovo te su ucinjeli,antiustavno, I kriminalno,zašto neko ne podnese tužbu ? Čemu ova ovolika frka? Zašto postoje sudovi ?

N420
Gost
N420

Sva ista prava koja ste dali SPC sada dajte i CPC ! Pa da vidimo kako se podnosi ravnopravnost …..

Podgoričanka
Gost
Podgoričanka

naša djeca stradala.

Podgoričanka
Gost
Podgoričanka

Isto sam pomislila juče.Moramo prezreti izdajnike i kazniti ih na izborima.Sačuvati mir u svojoj zemlji jer bi na

Loš
Gost
Loš

Mislim da se nismo još istražili.

Sasha
Gost
Sasha

Jedna od rijetkih stvari,koje je DPS uradio da valja,evo 30 godina,dajuci podrsku da se ovo pitanje vise stavi Ad Akta!

Toni
Gost
Toni

Bravo Andrej!
A ovo sto se desilo sada sa Crnom Gorim,desilo se i sa Bokom jos 1918. pa nikoga od vas vecih naroda nije bilo briga za Boku i Bokelje.Bokelji se jos snebivaju sto im se cini po Boki skoro jedno stoljece.

MkS
Gost
MkS

Hahahaha pa sto to toni spomenu?! Kako sad da se dave u svojim lazima i namernim zabludama?! Kako???

Gorčilo
Gost
Gorčilo

Da vi dragi Bokelji niste okrenuli ćušu zajedno sa onima kojima nisu valjali ni predhodni ni ovi a nece ni jedni zato sto su sami po sebi nesposobni , ne bi ni doslo do 30.og avgusta

Sveti savo
Gost
Sveti savo

Morate priznati da je Dritan ovo doktorski odradio. Idemo dalje, najbolje da se oko crkve rastezemo 5 godina i oko ugovora od dvije strane. Sto se tice otimanja nase imovine, evo izgubismo za vrijeme dps a pola Crne gore, pa se doticni autor ne nadahnu da ista napise, da ne govorim o narodu da se pobuni.

Danica
Gost
Danica

Čudo gosp nikad ne kritikuje Grčki nacionalizam, u Grčkoj možeš samo biti Grk, džamije se ne grade….

agava
Gost
agava

Grcka ima preko 300 dzamija. Obrazovanje je bespllatno, pa ulozi malo u sebe…

miki
Gost
miki

tako je ,precizno kao i uvijek,ali mi i dalje pricamo mnogi Crnogorci su i dalje kod ove dvorske lude ,nista ne razumiju, pocece vicevi o glupim Crnogorcima ,umjesto o Muju i Hasu,nivo svijesti primata,.Oni i dalje idu u crkvu koja ih ne priznaje,nevjeriovatno koji oblik nesvjesti o sebi,drzavi,pokoljenjima

Milija
Gost
Milija

Neka pisanije i priče radi priče ..Premijer je p(r)ozvao da se sa CPC napravi temeljni ugovor..šta se čeka onda…da se sastavi sa istom preambulom…neka politikanstva i čuvanja i prikrivanja tuđih nepočinstava…idemo konkretno

Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

Nazivati Vladu kriminalnon…..nije pametno

Ultraviolet
Gost
Ultraviolet

Sjajan tekst kao i uvijek. Pitanje za nas: Kako nijesmo složni kao oni na litije, nose “časne” krstove, a ruke im krvave? Kako nijesmo rođeni van Crne Gore, kako nijesmo izbjeglice i doseljenici, svaka kurta i marta nam je došla u državu, žive bolje od nas svih, otimaju, kradu, pljuju po našoj državi i po nama građanima, a mi ćutimo… Više »

Foteljaš
Gost
Foteljaš

U pravu si Andrej, ali nemojmo se oslanjati na umjetnost, viceve i filmove… Nipošto nasilnost i bijes, razumije se, ali da je bilo Crnogoraca i inicijative, konkretnih okupljanja…do ovoga ne bi ni došlo! Nema nas, moj prijatelju.. sjedimo kući, tvitujemo, šerujemo mimove i onda se čudimo KAKO SMIJU, VIĐE LI ONO itd itd… Živio!

Darko
Gost
Darko

Neću sa DPSom. Kako to nećete da shvatite? Okaljani ste.

Nemanja
Gost
Nemanja

DARKO, imas Abazovica i ostale izdajnike pa sa njima . Niko ti ne smeta ako ti obraz i kuca to mogu izdrzat. Svak neka radi sto misli da je posteno pred sobom i unucima sjutra.

CRNOGORKA
Gost
CRNOGORKA

Izdaja Planetarnih razmjera
Ako ne bude odgovornosti,ukinite Pravni fakultet,sud i sudije,pustite popove crkve Srbije da vladaju

Eagles
Gost
Eagles

Sa GI-21 maj, u nove pobjede, jedino oni vrede i cisti su!

Kruzik
Gost
Kruzik

Bravo Dritane!
Nikad više dps!

roki
Gost
roki

Toliko ti je mozak opterecen DPSom da ne moze da se aktivira i uvidi posledice ovoga sto je uradjeno. Nazalost i ostali iz stada isto razmisljaju

Jul
Gost
Jul

Neces imat sta da glasas osim Vucica.

Eh eh
Gost
Eh eh

Ehhh ehhh politika je najvece ZLO na kugli zemaljskoj

, , ,
Gost
, , ,

Najveće zlo čovječanstvu je religija.

Andrija
Gost
Andrija

Je li moguce da je Damjanovic izdajnik

PIrelli ®
Gost
PIrelli ®

Ako ste opozicija vlasti nemojte biti opozicija Crnoj Gori.

Mikica
Gost
Mikica

Mrznja je mnoge zaslijepila da ne shvataju da kad se kuca proda komsiji, ne moras vise misliti o namjestaju niti boji za fasadu. Ti ces biti nebitni prolaznik, a neko drugi ce brinuti o tome.

Tom Sojer
Gost
Tom Sojer

Dobro mu je Milo svojevremeno rekao.. Bitanga!

free samples
Gost
free samples

zaboravljas da mu je potom dao povjerenje za vladu

Lara
Gost
Lara

U pravu ste. Ukoliko nijesmo kadri uciniti nesto vise, mozemo i moramo islazati prezir prema svim koji rade protiv interesa nase domovine’ sto bi kazali ” na svakom mjestu i u svakom pogledu”.

Luka
Gost
Luka

A u kriminalnoj organizaciji vladi sjede ministri Raško i Ranko patriote, a pošto se dps i sdp ne odriču fotelja pokrenuće inicijativu za izglasavanje nepivjerenja vladi, a posto znaju da nece biti izglasano sacuvaće fotelje ali će se tako opravdati izmanipulisanim građanima da su učinjeli sto su mogli za spas Crne Gore. A patriora Crnogoraca niđe ne viđosmo na masovnim… Više »

Ivana
Gost
Ivana

Mi smo nacija sastavljena od kupljenih: novim komforom, sitnim ljubaznostima, poslovima na neodređeno, stanovima, i mogućnostima koje je donijela prodaja đedovine. Dodatno debilisana lošim obrazovanjem, i zadojena višedecenijskom mržnjom, pohlepom, a predvođena jurišnicima crnogorskog kapitalizma. Bolje nijesmo zaslužili

Srdjan
Gost
Srdjan

Dobro rečeno. Dodao bih jos najneinteligentiji narod u Evropi ( prosjek iq 85 po istrazivanjima eu) i najpokvareniji narod.

Sindikalac
Gost
Sindikalac

Sjajno. Sve ovo sto se desava je odraz nivoa inteligencije

Dusan SLini
Gost
Dusan SLini

Ima ona ona stara: Pita se ne pravi od go*a*a!
Ali… Sta je, tu je… Takvi smo, kakvi smo…
E sad kako rece Dzoni: „Kamo dalje, rođače?”…

Realan
Gost
Realan

Treba ih nazivati pravim imenom: Prosrpska i proruska Vlada, jer sada opstaju zbog DF-a!!! Uporno. Dako EU i USA jos malo “otvorimo oči”. Pitanje je i šta Albanci i Bošnjaci traže u toj vladi. Vlada koja je servis SPC ne moze biti dobra i tacka.

Milena
Gost
Milena

hahahahaha

SasaPG
Gost
SasaPG

Traze direktorske pozicije i odusevljeno ih prihvataju. Kada padne vlada, otici ce sa osmjehom i velikom otpremninom. Njih se crkvena pitanja ne ticu, uzimaju pare dok se ostali svadjaju.

Nmk
Gost
Nmk

Prezreti sve one koji su radli i rade protiv interesa Crne Gore.piiiiiii. Svaka cast na tekstu. Sa olovkom ih jednom za uvijek zbrisati ako smo vrijedni drzave ,crkve jezika nacije, ako ne onda neka se i ne pominjemo.

Goran Vojvidić
Gost
Goran Vojvidić

Napoknon jedna dobra stvar ove vlade. I što je najjače, u danu potpisivanja TU, na sjednici Vlade na novim pozicijama postavljeni rukovodioci iz DPS-a 🤡

Send this to a friend