Moda Trik koji štedi novac

Kosa do tri nijanse svjetlija bez odlaska kod frizera

Iako su frizerski saloni otvoreni, najbolje bi bilo izbjegavati ih još neko vrijeme, a kako bi kosa izgledala sređeno, poslužite se ovim jednostavnim trikom.

Sačuvaćete dosta novca, a rezultat će biti jednako dobar kao da ste upravo izašli iz salona. Priroda ima rješenje za sve, pa tako i za uljepšavanje kose.

Često namirnicama iz kuhinje možemo da postignemo sve željene efekte, a u ovom slučaju biće vam potreban samo jedan limun.

Tehnika je jednostavna:

U čašu tople vode iscijedite jedan limun i dobro izmiješajte. Možete upotrijebiti i 2-3 limuna, ukoliko vam je kosa duža, ali vodite računa da uvijek bude više vode nego limunovog soka.

Operite kosu i prosušite peškirom, a nakon toga nanesite ovu prirodnu farbu. Da bi tretman dao rezultate potrebno je da nakon nanošenja na suncu provedete sat ili dva, dok se kosa lagano prirodno suši.

Rezultat bi trebao da bude posvijetljena kosa i do 3 nijanse. Frizeri naglašavaju da je ovaj tretman djelotvorniji ukoliko imate kosu koja nije farbana.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
diana_KO
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
diana_KO
Gost
diana_KO

Svjetlija kosa je uvijek ljepša. Preporučam Balea sprej za posvjetljivanje (Balea More Blond Aufhellungsspray), L’oreal Excellence boje za kosu, Keune Tinta Color i John Frieda maske za njegu kose.

Send this to a friend