Politika

Atak na funkcionere DF-a može dovesti do nestabilnosti

Svaki novi atak na funkcionere i simpatizere Demokratskog fronta mogao bi dovesti do građanske nestabilnosti, ocijenili su iz Demokratske narodne partije DNP i dodali da svi progoni taj politički savez čine jačim i odlučnijim u borbi za povratak Crne Gore vladavini prava.

Na sjednici Opštinskog odbora DNP-a Bijelo Polje, kojoj je prisustvovao lider partije Milan Knežević, najoštrije je osuđen, kako su kazali, nastavak progona DF-a od režima Mila Đukanovića.

Oni su podržali uhapšene članove DF-a, Mihaila Čađenovića i Nikolu Bajčetića.

“Zauzet je stav da svaki novi atak na funkcionere i simpatizere DF-a može eskalirati u oblike građanske nestabilnosti, uz uvjerenost da postojeći progoni čine DF snažnijim i odlučnijim u borbi za povratak Crne Gore vladavini prava”, poručili su iz te partije.

Ukazano je da su diktatorski progoni od režima Đukanovića očit primjer pretjerane nervoze vlasti pred nikšićke izbore, “u providnoj trci da zadobije povjerenje građana grada koji je uništila i razdijelila tajkunima”.

Oni su pppodržali ideju organizovanja narodnog konsultativnog referenduma po pitanju eventualnog učlanjenja Crne Gore u NATO.

Istaknuto je, navodi se u saopštenju, da će Opštinski odbor DNP, kao i većina građana Bijelog Polja, nesumnjivo dati svoj puni doprinos u realizaciji ovog referenduma.
On smatraju da je većinsko mišljenje građana Crne Gore »protivno učlanjenju u ovaj agresivni vojni Savez«.

“Opštinski odbor DNP iskazao je punu podršku predsjedniku Milanu Kneževiću na svim dosad obavljenim, brojnim i uspješnim međunarodnim aktivnostima. Na sjednici je jednoglasno potvrđena odluka Predsjedništva DNP o izboru Jelene Kljajević za novog predsjednika OO DNP Bijelo Polje”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Kakav atak?Ko vrsi atak naDrzavu i njene institucije?Zna se i svako treba da odgovara za ucinjeno.

Martin
Gost
Martin

Teroristi su DF?

Send this to a friend