Politika

Avdić: Spajiću, prihvatite konsporzorstvo rezolucije o Srebrenici

Milojko Spajić
Milojko Spajić

Predsjednik Skupštine opštine Rožaje Almir Avdić uputio je pismo premijeru Milojku Spajiću povodom najavljenog izjašnjavanja o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

“S obzirom na to, da se uskoro očekuje izjašnjavanje o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, koju su dostavile SR Njemačka i Republika Ruanda na razmatranje državama članicama, te da još uvijek nemamo zvaničan stav Vlade Crne Gore o kosponzorstvu prijedloga Rezolucije, uprkos apelima istaknutih pojedinaca, velikog broja NVO, političkih subjekata i šire javnosti”, kazao je Avdić.

S obzirom da je SO Rožaje, dodao je on, slijedeći preporuke Rezolucije o genocidu u Srebrenici, koju je usvojila Skupština Crne Gore 2021. godine, usvojila Odluku o obilježavanju 11. jula kao Dana genocida u Srebrenici, iz svega ovog proizilazi, da ukoliko želimo da slijedimo vrijednosni kontinuitet i pijetet prema žrtvama genocida u Srebrenici, a sve sa ciljem da se više nikom i nikada ne ponovi isti, pozivamo Vas da prihvatite konsporzorstvo rezolucije, kako bi se u ime Crne Gore i njenih građana, jasno opredijelili prema istini i pravdi, kao i zbog moralnih i etičkih vrijednosti kojima naše društvo teži, a možda i najbitnije što treba da ostanemo na kursu EU integracija i usklađenog političkog djelovanja sa zemljama članicama EU.

“Ovu inicijativu smo usaglasili na održanom Kolegijumu predsjednika SO, na kojem su prisustvovali svi konstituenti u lokalnom parlamentu, kao i uz podršku predsjednika Opštine Rožaje. Nadamo se da nećete ostati imuni na ovu inicijativu, kao ni prema svim dosadašnjim koje su vam uputile sve društveno-političke organizacije i građani Crne Gore”, zaključuje Avdić.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
Zeleno je sveSRBIN🇷🇸🇷🇸marius
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zeleno je sve
Gost
Zeleno je sve

Ajmo Spajicu,sta je vaznije Vucic i Rusi ili domovina majka Crna Gora?? N a dvije stolice kad se sjedi,desi se da se du e u procjepu nadje.Odluci se dje ces.

marius
Gost
marius

Aooo ! Vama se ne može dokazat ,da ne smiju se toga privatat.

SRBIN🇷🇸🇷🇸
Gost
SRBIN🇷🇸🇷🇸

Utuc ce ga Mandic

Send this to a friend