Politika Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država uputio je čestitku predsjedniku Crne Gore povodom ‪13. jula‬ - Dana državnosti‬‬

Bajden Đukanoviću: Pozivam političke lidere da ubrzaju ključne aktivnosti na sprovođenju reformi neophodnih za članstvo u EU

Đukanović-Bajden (Foto arhiva)

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden pozvao je političke i partijske lidere Crne Gore da ubrzaju ključne aktivnosti na usvajanju i sprovođenju reformi neophodnih za članstvo u EU. On je to poručio u čestitci koju je uputio predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i građanima Crne Gore povodom ‪13. jula – Dana državnosti.

“U ime naroda Sjedinjenih Američkih Država, upućujem najbolje želje Vama i narodu Crne Gore povodom Dana državnosti 13. jula. Naše zemlje su ujedinjene u našoj ljubavi prema slobodi i nepokolebljivoj privrženosti demokratiji. Brutalni rat Rusije protiv Ukrajine, sada više nego ikada, jača važnost odbrane slobode i očuvanja demokratije i poretka zasnovanog na pravilima, što Sjedinjene Države sa ponosom čine zajedno sa Crnom Gorom kao svojim saveznikom u NATO-u”, naveo je Bajden.

Takođe pozdravlja Vladu Crne Gore što je osnažila ove zajedničke vrijednosti pridruživanjem sankcijama EU, zamrzavanjem ruske imovine i pružanjem humanitarne i bezbjednosne pomoći Ukrajini, i zahvalan je zajednicama širom Crne Gore koje su prihvatile izbjeglice.

“Dok mi Amerikanci nastavljamo neprekidan zadatak ponovnog osnaživanja i obnove demokratije kod kuće, svjedoci smo nastojanja Crnogoraca da svoju multietničku demokratiju učine snažnijom, inkluzivnijom i participativnijom”, kazao je Bajden.

Poziva političke i partijske lidere Crne Gore da ubrzaju ključne aktivnosti na usvajanju i sprovođenju reformi neophodnih za članstvo u EU.

“Radujemo se našoj prodršci vašim naporima u sprovođenju obaveza sa Samita za demokratiju, jačanju vladavine prava i snaženju borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala. Sjedinjene Države će stajati uz Crnu Goru, kao prijatelj, partner i saveznik, u njenom napredovanju na evroatlantskom putu i zauzimanju mjesta kao potpuno integrisane članice evropske zajednice”, poručio je Bajden.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mili
Gost
Mili

Otkazivanjem podrške Vladi vraćeni smo 10 koraka unazad…što je najgore,isti su priznali to

DolinaBogova
Gost
DolinaBogova

Vlada Dritana je sama sebi dala crveni glasajuci za okupatorski ugovor sa SPC – službom .

Crnogora☆《.
Gost
Crnogora☆《.

Da da nema otvoreni balkan.i plus da se pojedini politicari dozovu..Koli je to…

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Ne spomenu “Otvoreni Balkan” ni temeljni uhovor!
A što će mo sada Dritane dizdaru?

Send this to a friend