Politika

Bošković: Očekujemo pojačane hibridne aktivnosti, Crna Gora je tvrd orah

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković je danas na zajedničkoj konferenciji za novinare sa slovenačkim kolegom Karlom Erjavecom izjavio da očekuje da se pojačaju hibridne aktivnosti u susret parlamentarnim izborima, kao što je bio slučaj 2016. godine.

“Crna Gora je i 2016. pokazala da je tvrd orah i da nije tako jednostavno poraziti Crnu Goru i njene demokratske tekovine”, kazao je Bošković.

On je najavio da će do kraja godine NATO tim doći u Crnu Goru.

”Crna Gora je pod stalnim hibridnim aktivnostima raznih zainteresovanih strana, što je vidljivo svakodnevno, po pitanju raznih vladinih i ne samo vladinih politika”, naglasio je Bošković.

On je poručio da je zadovoljan dinamikom napredovanja bilateralne saradnje dvije zemlje, koja se konstantno unaprjeđuje razmjenom iskustava, vještina i znanja iz oblasti odbrane i bezbjednosti, kao i u okviru aktivnog učešća u regionalnim inicijativama.

Bošković je istakao da se Vojska Crne Gore dosadašnjim angažovanjem dokazala kao kredibilan saveznik, ali i pouzdan oslonac crnogorskim građanima.

Dodaje da je saradnja posebno značajna kada je u pitanju evropska agenda.

 ”Razgovarali smo o tome kako da slovenačka iskustva u ovoj zadnjoj fazi crnogorske integracije u EU bolje iskoristimo i kako da prevaziđemo neke zamke koje postoje na tom putu, ali u svakom slučaju da iskoristimo ovo takozvano vrijeme nedoumica koje vlada u pojedinim zemljama Unije, kada je proširenje u pitanju. Ono što je do Crne Gore – treba da ispunimo na najbolji i najbrži način, kako bi stvari posložili i čekali taj politički stav EU oko proširenja”, kazao je Bošković.

On je izrazio izuzetnu zahvalnost Ministarstvu odbrane Republike Slovenije na saradnji vojski dvije zemlje u okviru Multinacionalne borbene grupe u Letoniji, gdje je naše Odjeljenje inženjerije prisutno u sklopu inženjerskog voda slovenačke vojske.

Dodao je i da je ovaj vid saradnje od nemjerljivog značaja za Crnu Goru, kao i da stojimo čvrsto pri namjeri za nastavak zajedničkog prisustva u Letoniji.

”Veoma je dobro to što su se Slovenija i Crna Gora opredijelile prema istim kompanijama za nabavku helikoptera i oklopnih vozila. To znači da će integracija i operabilnost naše dvije vojske u budućem periodu ići na lakši način, imajući na umu da su naše dvije zemlje opredjeljene jedna prema drugoj kada su u pitanju zajedničke aktivnosti, bilo u vježbama ili misijama”, naveo je Bošković.

Erjavec je naglasio da Crna Gora može računati na Sloveniju kao pouzdanog saveznika u svim oblastima.

Poručuje da je zadovoljan izvanrednim bilateralnim odnosima dvije zemlje u oblasti odbrane, ističući da uspjesi Crne Gore, njen ulazak u NATO i odlična pozicija na putu ka EU, predstavljaju dobar primjer za ostale zemlje Zapadnog Balkana, koje teže NATO i EU integracijama.

“‘Slovenija će 2021.godine predsjedavati Savjetom Evrope. Mislim da će to biti dobra prilika za saradnju, kada je u pitanju odbrana i važnost Unije. Naš prioritet za vrijeme predsjedavanja biće Zapadni Balkan i mi ćemo nastaviti da dajemo podršku Crnoj Gori kad govorimo o članstvu”, kazao je Erjavec.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
SašaVukašinović
Gost
SašaVukašinović

Ovaj Pedja je stvarno pravi komadant vidi mu se po stavu da je ratnik

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Bio je Beli Orao 90ih

Neko
Gost
Neko

Hibrid; hibridno znači nešto kombinovano (dva; dvoje) npr. automobil na benzin i struju je hibridan. Barem ja to smatram tačnim. Za hibridno ratovanje prvi put čujem od gospodina ministra Boškovića. Trebao je detaljnije da pojasni na šta se to odnosi 🤓

pjesnik
Gost
pjesnik

Imam onu narodnu za dušmane: “Ko nam o zlu mislio…”

Serdar
Gost
Serdar

Pa on je i sam kao jedinka hibridan ali u vrlo negativnom kontekstu. Čeljade za koga se može reći ona narodna ” ni voda ni vino”.

Slavko
Gost
Slavko

Kakav je to hibridni rat? Sta to uopste znaci i cime nas obmanjujete sad? Umiremo od gladi, mladost nam bjezi iz crne Gore a DPS o nekakvim hibridima…

...
Gost
...

Znas ti to, Slavko, dobro…i mi znamo, znamo, znamo

Fileopg
Gost
Fileopg

ada čuš kad ti veljiš, sve mrtvi od gladi leže nema ig ko pokopat a sve vozovi, avioni i autobusi puni mladih ljudi koji tražeći posa bježe, a ovamo radna snaga iz Srbije i okruženja nam rade jer naši ne denjaju…

Stara HERCEGOVI
Gost
Stara HERCEGOVI

Citajuci naslov potpuno je nejasno sta je hteo da kaže ali verovatno je i PREPOZNTA ta hinridnost u CG.

Stara HERCEGOVI
Gost
Stara HERCEGOVI

Hibridnost

Neko
Gost
Neko

Bošković je ministar odbrane još ovaj mandat u vladi i nadamo se da je završio kada budu izbori naredne godine. Predugo je. Najviše od svih ministara ikada.

...
Gost
...

Neko…to znaci da je SPOSOBAN I DOBAR.

Bela
Gost
Bela

Hvala Bogu zna li ministar šta znači “Hibridne aktivnosti”.

Patriota
Gost
Patriota

Zaludnja im muka!
Da je vječna Crna Gora!

Milan
Gost
Milan

Ocekuju poraz na izbore pa vec pripremaju teren za manipulacije tipa:” drzavni udar”, ” orlov let”… Sto ce bit ovaj put? Hakovani biracki spiskovi od strane ruskih obavjestajnih sluzbi ili mozda kineskih.

Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Na sledećim izborima će optužiti svu opoziciju i cio balkann za državni udar traže novog sinđu ….znaju ako im to ne upali pukli su

Insajder
Gost
Insajder

U strogoj konkurenciji, lik iz vlasti sa najmanje obraza.

Vukan Đ.
Gost
Vukan Đ.

Je li ovo naćas bilo hibridno ili obično pušketanje.

Lovac na oblake
Gost
Lovac na oblake

E, pošto smo ekonomska sila, a makse, nikom interesantni nismo, bitni smo sami sebi, a i tu sebe uništavamo, mi smo nacija potlačenih robova, kojima su sva prava oduzeta. Ništa smo, zahvaljeno nama samima.

samo kažem...
Gost
samo kažem...

kupijo sam Toyotu Hybrid…

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Crna Gora hibridni orah.

Glava
Gost
Glava

Oce hibriidi al najgori su domaci hibridi.

Magarac
Gost
Magarac

Umije li “cepelin” ?

Bnjj
Gost
Bnjj

Bitno je da si ti dobio stanove i kredite i uhljebio suprugu i rodbinu na budžet i da svojim partijskim drugovima dijeliš bagatelne stanove i kredite pa za državu i ove nesrećne građane koga boli briga takvi kao ti i tvoji partiski drugovi ne brane državu

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Aaoooo,bez zapete,u jednom dahu!! Probaj xalol….

samo kažem...
Gost
samo kažem...

Bnjj diši malo…

BAY-PAS
Gost
BAY-PAS

Haha orle vjerujes li u to sto pricas

Trol
Gost
Trol

Mi nismo tvrd orah no u najboljem slucaju jedno jaje

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Reci to Otomanima u Prvom Balkanskom ratu. Jedna Grčka je imala oko 100000 vojnika , a višestruko manja Crna Gora 40000 vojnika. Izgubili smo koju hiljadu vojnika, a ubili 40000 Turaka. Nismo bezveze Spartanci eks YU. Da nije intervenisala Austrija da spašava Otomane i Albance danas bi svo Skadarsko jezero i grad Skadar, i Metohija i još podosta toga sve… Više »

Talog
Gost
Talog

Ne lupetaj.Samo na Skadar izgubili smo 6.000 vojnika.

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Talog dobro si ime iz podsvijesti sebi nedjenuo. Stranci sa Novog Zelanda ZNAJU ko je Marko Miljanov, Bajo Pivljanin i ostali junaci Crne Gore. Na drugom kraju svijeta! A vidiš Carev Laz, Vučji Do i gomilu drugih bitaka iz istorije Crne Gore nisam ni spomenuo. Što se tiče ovih 40000 vojnika CG to sam vidio na video prezentaciji u vezi… Više »

Trol
Gost
Trol

Jako je bitno kolega, jer ti ocito dok vozis gledas u retrovizor, a ne naprijed. To sta smo mi sad ne vrijedi ni koliko isprdak onoga sto smo nekad bili. To o cemu ti pricas je davno proslo vrijeme. Ovo danas je nalik na kulu od karata.. karte su vlada, partija, ministarstva, privatnici, mafija zvanicna i nezvanicna i puk… cim… Više »

Velja gora
Gost
Velja gora

Vec su nam hibridni ratnici zadali udarac

Postavivsi tebe za ministra
Jos samo da sef to shvati…

Velja gora
Gost
Velja gora

Ili si zvao rukometasice da kuckaju za tebe ili imas pet telefona

Talog
Gost
Talog

Boze,covjece,kako tako lupetas.
Pa ti si Ministar jedne stare drzave,i obavezi si ,da svaku rijec izvagas,prije nego je izgovoris.

Velimir
Gost
Velimir

PA,Vi gospodo onda posaljite osudjenike u Spuz prije izbora!
Zasto cekati,da se pokaju ?Nece nikad,to su neprijatelji broj jedan!
Nikad Crna Gora nije imala vecih I tezih neprijatelji od svojih IZDAJNIKA!

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Zamislite SAD da osudi za terorizam Bin Ladena i pozove ga da bude u Odbor za bezbjednist!?!

gwido
Gost
gwido

Beli orao hahaha

Send this to a friend