Politika

Đeljošaj i Zenka: Albanski forum i DUA formirali zajednički klub poslanika, promovisaćemo evropske i zapadne vrijednosti

Đeljošaj i Zenka

Albansi forum saopštio je danas da su zajedno sa Demokratskom unijom Albanaca (DUA) formirali zajednički klub poslanika u Skupštini Crne Gore, gdje će lider Nik Đeljošaj biti predsjednik kluba.

“Odlučili smo se da učinimo ovaj korak u cilju većeg jedinstva Albanaca kao i njihovog autentičnog predstavljanja. Samo zajedno možemo da radimo na integraciji i napretku Albanaca, gdje će to biti ključni dio naše agende djelovanja. Političko djelovanje kluba je jedinstveno u svakom pogledu, jednoglasno štiteći i promovišući prava albanskog naroda”, navodi se u zejdničkoj izjavi Nik Đeljošaj (Albanski forum) i Mehmeta Zenke (DUA).

Na ovaj način, kako dodaju, tri jedinstvena albanska poslanika će “dostojanstveno predstavljati svoj narod i predano i posvećeno raditi na razvoju i unapređenju svih opština u kojima žive Albanci”.

“Iz našeg poslaničkog kluba albanski jezik će se sa ponosom čuti i odjekivati u Skupštini Crne Gore. Nastavak integracije Albanaca, unapređenje njihovog životnog standarda i potpuna faktorizacija biće pojačani kroz naš klub. Takođe, naš klub će predstavljati konkretan temelj za promociju evropskih i zapadnih vrijednosti, podržavajući i zalažući se da Crna Gora postane prva naredna članica EU, kao i jačanje pozicije Crne Gore u okviru NATO-a”, ističu Đeljošaj i Zenka.

Poručuju da će njihov klub održavati odlične odnose kako sa zemljama regiona, tako i sa zapadnim zemljama, prvenstveno sa SAD, kao našim glavnim saveznikom.

“Sigurni smo da će naš klub na pošten i autentičan način predstavljati Albance i u novoj 44. Vladi Crne Gore”, zaključuju u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Eto tako
Gost
Eto tako

Kada su Srbi osamdesetih pritisli Albance, vređali ih i omalovažavali, Albanci su u Skupštini Srbije i Jugoslavije počeli govoriti albanskim jezikom. Bio je to revolt i otpor posrbljavanju, kao i pokušaju da ih isele. Bojim se da se Albanci sada i kod nas osećaju ugroženo, otud najava albanskog u Skupštini.

Krsto Zrnov
Gost
Krsto Zrnov

Ha ha do juce isti taj Nik svašta za Zenku a sad sa njim ovo je čudo sto de radi!!!!

Deki 12.5 milio
Gost
Deki 12.5 milio

Samo da rata ne bude.

Deki 12.5 milio
Gost
Deki 12.5 milio

Srecno

marius
Gost
marius

Da je bilo sreće u oni SDP,ovako su onintrebali uć u koaliciju “ZAJEDNO “,I mnogo toga ,danas bilo drukčije. Ali sujeta, pizma, revansizam, mnogo su jači, od interesa CRNE GORE. Jel tako ,Bujo ?

Dopamin
Gost
Dopamin

Srećno! 🇲🇪🇦🇱

ehh
Gost
ehh

Što ćeš sad Bečiću, hoćeš li prihvatiti da te Zenka podrži?

Send this to a friend