Politika

DPS: Propagandnim filmom o Podgoričkoj skupštini udara se na temelje crnogorske državnosti i ruše tekovine 21. maja

Novim video uradkom o Podgoričkoj skupštini u vidi dokumentarnog filma “Crna Gora međa istine i laži” prikazanog u Plužinama, Šavniku i na Žabljaku iznova se iskazuje težnja o ponovoj aneksiji Crne Gore i ukidanju njene nezavisnosti, saopšteno je iz Demokratske partije sosijalista DPS.

Foto: DPS
Foto: DPS

“Stoga pozivamo Ministarstvo kulture i resornu ministarku Mašu Vlaović da zabrani dalje prikazivanje ovog propagandnog filma kojim se udara na temelje crnogorske državnosti i kojim se ruše tekovine 21. maja”, kažu u DPS-u.

Naglašavaju da je jasno je da jedni te isti velikosrpski nacionalisti zakleti u ideologiju velikosrpstva pod novim pseudonimom “srpskog sveta” i na ovaj način žele plasirati istorijski falsifikat i predstaviti svoju stranu istorije.

Foto: DPS
Foto: DPS

“Sve to ima za cilj preoblikovanje građanske i sekularne Crne Gore u srpsku, teokratsku državu, u kojoj će multivjerska i multikonfesionalna zajednica biti zamijenjena jednom vjerskom organizacijom koja će imati monopol u našoj državi. Evidentno je da vlasti od 30. avgusta 2020. godine u kontinuitetu pokušavaju izvršiti reviziju istorije, izvesti Crnu Goru iz NATO saveza, zaustaviti njen dalji evropski put i svojim nakaradnim interpretacijama zamijeniti ono što su istorijski fakti, čemu ćemo kao državotvorna partija uvijek biti nepremostiva brana”, zaključuju u DPS-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
medoks
Gost
medoks

I ja bih ga gledao ako prikazuje one silne mitraljeze uperene u skupštinu ako glasaju drugačije i naravno sava fatića koji kaže , od danas više nijesmo crnogorci nego srbi

Domovino moja
Gost
Domovino moja

Domovino Vise te ja volim nego svi ovi sto se po citav dan lentaraju . Ja sam ti domovino bez interesa..Ja ti nikoga nijesam taka nit kome sto uzeo .Samo si ti meni domovino uzela fabriku i dala mi penziju poslije 30 god staza da ne mogu ni tebe domovino dazbine platit A vidji ove sa slike i one bez… Više »

Lipa
Gost
Lipa

Samo jako DPS samo tako nastavite eti vas brzo ispod 10% pa vi mislite da su pravoslavni stanovnici ove države nepismeni istorijske činjenice ne mogu da se sakriju i ne treba a to je sve naše istina se mora znati kakva god da je ne možete je vi ni sakriti ni drugačije prikazat…

Gusinje
Gost
Gusinje

ovako se ponašaju oni koji su vazda ništa bili i zato im je jedino preostalo da otimaju tudje ali to je uzaludan posao.Arhiv u Instambulu iz Osmanskog carstva piše da su Srbi bili najveći vazali tog carstva-Vazal znaci poslušnik ,sve im je dzaba.Sobrica Cosic je rekao Laž je u samom biću Srbina tako da sve je jasno

Sin Parmezan
Gost
Sin Parmezan

Stojserovići se pomamili previse su se zaigrali na tlo Crne Gore bit će eliminisani.

Eon
Gost
Eon

Crnogorci ne smiju dozvoliti ove cetnicke bahanalije po CG

Pijan do zore
Gost
Pijan do zore

Bolje da se nijeste javljali .Dosta je bilo vasega .Prvo su vam bile ustase krive Sad Srbi .Sjutra ce Albanci a onda ko zna ko …..
Dovoljno smo gledali kako ograte kolca razna
Ajmo sad tutupapa

Pero
Gost
Pero

Amerikaci , rusi isto su srbi. Srbi su adam i eva. Cio svijet je nastao od srba , a sjedite dje ste , svi srbi a 70% vas Srbiju vidjeli na TV.

KOLE
Gost
KOLE

Srpska posla,po njima sve je srpsko i CG i cio Balkan i Mars je njihov.Pih

Dedoni
Gost
Dedoni

Tuzni i jadni skup..a po gleda +18 na telefon

Tandaramandara
Gost
Tandaramandara

A dje se daje film
Zelja mi pogledati svaki film pa i ovaj

Koca
Gost
Koca

Cus Pluzine😀😀😀

J.J.J.
Gost
J.J.J.

Zahvaljujem se dps-u sto cu sigurno pogledati film

Vazi
Gost
Vazi

Takodje

BokeskMULJATOR
Gost
BokeskMULJATOR

Jedva cekam

🇲🇪Tuđemil🇲🇪
Gost
🇲🇪Tuđemil🇲🇪

O tzv Pofgoričkoj skupštini postoji dio u izvještaju američke misije koja je tada bila u CG. Isti se čuva u Kongresnoj biblioteci u Vašingtonu. Treba pročitati šta se tada dešavalo iz nezavisnog izvora i pticama na grani bi bilo jasno kroz šta je prošla CG.

Lipa
Gost
Lipa

Naravno da ima sve i ja se pitam što DPS nikad nije htio to da prikaže građanima istina boli zna se tačno šta piše u dokumentu…

Viki
Gost
Viki

Tragično je za Crnogorce što nas DPS brani.

Podgorica
Gost
Podgorica

A neka viki,da nas ti neces branit

Ozbiljnost
Gost
Ozbiljnost

Ne može film srušiti Crnu Gotu. Ali imenovanje Irene Radović za guvernerku može. Bataliti ova jeftina grajanja kod stvarnih ubijanja stabilnosti zemlje.

Bravo za Lazara, Milovana, Aleksandra, Jakova, Joka, tetkice kobe su tobož ambasadorke, milku, mladena, balšu i sl i tako redom… Zna se ko im je vlasnica…

Crnogorka nk
Gost
Crnogorka nk

Ima li ikog da pokaznjava ove falsifikatore crnogorske istorije.Perite vi proslost vasih predaka,no sve se zna u Cg.

Marko
Gost
Marko

Nazalost mnogi Crnogorci i dalje ništa ne shvataju sta im se dešava ,zaludjuje ih milojko i ekipa sa 100 eura više da im iči zamaže, posrbice zauzimaju drzavu polako kao korov . Ako je ovo Crnogorcima ok ,ne treba im ni drzava,ni nacija

Milos
Gost
Milos

E Maša ce sigurno reagovati. Zasto se vi nijeste potrudili da od 2006-2020 promovisete Bozicni ustanak, da promovisete crnogorsku istoriju, da donirate SPC barem jedan plac za izgradnju crkve, manastira hrama…. Ovi odlicno rade svoj posao za sta ih je Vucko platio. Godisnje caste SPC 900 000. Godisnje ih caste placeve. Dritan im prepisao crkve i manastire. Promovisu srpsku istoriju… Više »

Roro
Gost
Roro

Đe ima da se pogleda?

Mićko
Gost
Mićko

Udara se na lažne temelje.Sve što se grafi na laži kratkog je daha.

Radenko
Gost
Radenko

U Kraljevini Crnoj Gori izbori su bili tajni i neposredni (i zakon o izborima) – kad je došla srpska okupaciona čizma, organizovali su “izbore” po svojoj volji: javne (a ne tajne) i posredne (a ne neposredne); plus što su srbijanski žandari bili na biralištima i hapsili za koga su znali da ih neće glasati (uprošteno: puštali su samo “koritare” i… Više »

🇲🇪Tuđemil🇲🇪
Gost
🇲🇪Tuđemil🇲🇪

Onda am je prrojekat srpskog sveta osuđen na propast!

Hogar
Gost
Hogar

Napisa’ to i osta’ živ,Mićko.. # pozdravio te Dobrica Ćosić 🖐️

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Uvijek smo podijeljeni

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ipak se bojim da se opet ovo neće riješit bez oružja?

Marko
Gost
Marko

Ne moze , nije nikada ni moglo,samo silu razumiju kao način komunikacije

Pajo
Gost
Pajo

Vidite da niko ne protestvuje sto znaci da su gradjani saglasni sa sadrzinom filma

Milanka
Gost
Milanka

Mozda je to prezir a ne saglasnost.Prezir za lazi falcifikovanje i kradju tudje istorije.

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Tekovine postignute olovkama se zavrsi guzvanjem papapira.

Mili
Gost
Mili

A nekad su čelnici vaše partije govorili za Podgoričku skupštinu da je to najveći događaj u istoriji CG uz ustanak 13 jula

Klošarijana
Gost
Klošarijana

Ne kvari im amneziju. Ovo ti je onih 97% Crnogoraca koji su na referendum glasali za nezavisnost.

amo
Gost
amo

Ničija nije gorela do vijeka pa neće ni SPC i Vučić,a desiće im se ono proročanstvo da će svi srbi stat pod jednu šljivu,pa neka se onda žale.Gori su od svih virusa što su dosad bili na kugli zemaljskoj.

Boris Popovic
Gost
Boris Popovic

To vam je inicijativa sa Zabljaka i Zugic. Nema zastava Crne Gore za drzavne praznike, a tribina sa negiranjem crnogorske nacije i drzave ne manjka. Preko Voli radnje, zastava Srbije i Rusije, blagoš im.

Arhitekta
Gost
Arhitekta

AV oce da ga zamuti u CG , kako bi pomogao sebi i svojoj fotelji jer mu se spremaju veliki protesti u cijeloj Srbiji.

Miha Pg
Gost
Miha Pg

Mi smo iz istorije ucili da se ova skupstina zvala “Sramna Podgoricka Skupstina”

Kajla
Gost
Kajla

Čuj tekovine dvadeset prvog maja,ha ha.

Realno
Gost
Realno

#Kajla, a koje su to vaše tekovine? Ne, ne trebate da pojašnjavate, jasno je iz komentara…

🇲🇪Tuđemil🇲🇪
Gost
🇲🇪Tuđemil🇲🇪

Duga je tekovina cnogore državnosti, da bi je tako lako prodali!

Radenko
Gost
Radenko

Ako ćemo pravo, Crna Gora je starija država od Srbije

Vox Populi
Gost
Vox Populi

Oni rade mi pričamo

Srki
Gost
Srki

Sto preporucijes da radimo? Izbori su zavrseni. Dok god nemaju 2/3 da mijenjaju Ustav mogu samo da sanjaju. Ako krenu protivustavno eto nas na ulice. Do tada ne vidim sta mozemo da radimo..

Cucki cuc
Gost
Cucki cuc

Vi na ulice???hhahaaaha

Blaki
Gost
Blaki

Đe je reakcija ,tužilaštva.Ovo je čisti nacizam.

Krleе
Gost
Krleе

Ajde objasni sta je odje nacisticki . Koja tacka Crnogorskog zakona zabranjuje sjecanje na neki istorijski dogadjaj. Pa cemo zajedno podici privatnu tuzbu.

Tako_je
Gost
Tako_je

Nacizam je Garašaninovo “Načertanije” i sve što od tada radite po Balkanu svojim komšijama, a ovaj film sa falcifikovanom istorijom koji je pravljen smišljeno za neuke, koji su izgubili vezu sa svojim precima se uklapa u tu priču i taj nacizam. Toliko je vaša kleronacionalistička politika od tada do danas zla nanijela narodima regiona, da te tvoj komentar u formi… Više »

Krleе
Gost
Krleе

Prije Garesanina slican tekst nacertaniju napisao ja Crnogorski vladlka i poslao Ruskom caru sa molbom o obnovi srpskog carstva. Tada su bile takve politicke okolnosti, mozemo se mi sada pregoniti i optuzivati. Ali nacizam nemozes ni u kom slucaju pripsati Srbima. Nacionalizam da.

Živa istina
Gost
Živa istina

Džabe vam ne dps sve sto pokušavate,nikad više na vlast doći nećete a Crna Gora će vazda biti samostalna o u dobrim odnosima sa bratskom srbijom….

Evo
Gost
Evo

Pobrkao si malo lončiće ili ti babe i žabe

Živa istina
Gost
Živa istina

A sto tebi nije jasno u mom komentaru,molim te genije objasni mi!!!

Srki
Gost
Srki

Ziva istina a najveca istina je da tebe briga je li samostalna ili ke u zajednici. E protiv takvih se najvise borimo, tih kao ti preletaca..kako korito koje dodje.

Živa istina
Gost
Živa istina

Jeste vala bas sam na korito i jednih i drugih,evo 20 i kusur godina sam u inostranstvo.Realno gledajući iz moje perspektive bas me briga za tebe i tvoje mišljenje,ti si samo jedan mali mis kome je neko iz bivse vlasti dao mrvice a ti pomislio da si bitan…Uzivaj u mrvicama dok možeš jer ćeš još malo i bez njih ostati… Više »

Tijesno
Gost
Tijesno

A ti si u inostranstvu od tamo neke vlasti dobio “velike komade”, a usput izgubio sebe. Uživaj u “velikim komadima”

Živa istina
Gost
Živa istina

Ni tvoje mišljenje me ne interesuje i ne dodiruje ali…..moram da ti kažem moje o tebi.Po komentaru se vidi sada si svjetski putnik(😂😂😂)tamo od neke vlasti se ne dobijaju ni mrvice ni komadi,nego sve sto dobiješ na kraju mjeseca debelo zaradiš i pomucis se dobro za ru platu.Radiš od 08-17 sati svaki osim vikendom uz pauzu os 30-40 minuta!!!! Prema… Više »

Brdo
Gost
Brdo

Ko je Ovo dozvolio ? Skandal

Send this to a friend