Politika

Drašković: Đukanović i ja bi bili pogođeni da smo ’99. letjeli u Istanbul iz Crne Gore

Ko iz grešaka i istorije ne izvuče prave pouke, osuđen je da mu se nesreća ponovi, rekao je pisac i predsjednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković u emisiji Teleskopija na Televiziji Crne Gore.

On ističe da je ideja o “srpskom svetu”, koja se sada pojavljuje, falsifikat, zapravo ideja Rusije. Ubijeđen je da ta ideja ne može zaživjeti, te da samo “neki ludak” može da pokuša da je ostvari, jer bi došlo do novog krvoprolića.

Drašković kaže da se odjednom pojavljuju neke snage, neki ljudi, koji bi željeli da vrate Crnu Goru u 90-te, da ponište referendum.

“Glavni mediji su antirežimski, televizijski kanali većinski srpski, da ne nabrajam dalje, a onda se govori o nekakvoj diktaturi čovjeka čija stranka nikada nije vladala sama nego u koaliciji. Ja ne razumijem ni Đukanovića, kada kaže da je DPS izgubio. Nije tačno, po svim mjerilima zapada DPS je pobjednik.

Druga je stvar što ne može da formira vladu. Na drugoj strani imamo 16 partija i SPC koji svi skupa, uz neviđenu propagandnu i podršku medija iz Srbije uspjeli su da osvoje samo jedan mandat više i sada proglašavaju nekakvu pobjedu,” kaže Drašković.

On kaže da ne zna da li su djelovi srpske službe ili se pak ruska služba GRU miješala u izbore u Crnoj Gori.

Dodaje da je 99. bila ugrožena sigurnost i njegova i Đukanovića.

“Moram vaditi CG iz čeljusti ove nemani, to mi je rekao Đukanović, kad sam sa njim polijetao sa aerodroma iz Dubrovnika, jer ga je sedmi bataljon držao ga na nišanu i želio da ga obori. To je bila CG 99. da smo poletjeli iz Podgorice vjerovatno bi smo od jedne rakete obojica stradali,” kaže on.

Dodaje da ko iz grešaka i istorije ne izvuče prave pouke, osuđen je da mu se nesreća ponovi.

“Ta ideja o “srpskom svetu” koja se sada pojavljuje je prije svega falsifikat, to je ideja Rusa, to je njihova ideja. Ali Rusija je Rusija, ona može i da ugazi u neku državu, niko joj ne može ništa”, kaže Drašković.

On kaže da je tu sada ideja da se zapravo formalno poštuje trenutni raspored snaga.

“Granice BiH, CG, da treba raditi na tome da se “srpski svet” prvo ujedini duhovno i kulturno, a jednog dana kako je rekao vojni ministar i državno,” kazao je Drašković.

No, smatra da je to ideja koja ne može zaživjeti, te da samo, kako kaže, neki ludak može da pokuša to da ostvari, jer bi sve vodila ka novom krvoproliću.

On kaže da Crna Gora sada vodi novu Mojkovačku bitku za Srbiju.

“Ide ispred nas, krči nam put, širi nam krila. Srbija na Zapadu, Srbija u Nato alijansi. Mi nećemo viđati EU dok ne uđemo u NATO,” kazao je on.

Službe vladaju to je levijatan Srbije

On kaže da je upozoravao i Brisel da Srbija neće ispuniti nikakve njihove zahtjeve dok se leglo zla ne očisti.

“Ovdje padaju presude, promovišu se zločinci”, kaže Drašković.

Drašković kaže da je SPO od 90- tih insistirao da se otvori knjiga smrti, zločina službi bezbjednosti.

“5. oktobar odlučujuće izvodi Legija, Zemunci, ubice Ivana Stambolića, Slavka Ćuruvije i sa njima se sklapa savez za obaranje vrhovnog komandanta terorističkog režima Slobodana Miloševića”.

On kaže da se Srbija ni dan danas nije oslobodila svojih petooktobarskih oslobodilaca.

“Svi ubijeni opozicionari, ali svi do jednog bili su članovi Srpskog pokreta obnove, ali o tome se ćuti. To rade i neki crkveni akademski krugovi, dodatan razlog je što sam ja krajem devedesetih pripadao memorandumskoj nacionalnoj eliti Srbije. Izgovarao sam neprimjerene i opasne riječi, a onda sam odjednom shvatio da to zalaganje za rušenje Jugoslavije, vodi u neviđenu apokalipsu”, kazao je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LSCG
Gost
LSCG

Draskovic ,Ceda, Canak zajedno u Srbiji nemaju 1%. Oni su yrenutno jedina medjunarodna podrska nasem Djuki. Samo naprijed Djuka 🇲🇪🇲🇪

Vjekoslav
Gost
Vjekoslav

Vuk je rekao istinu. Zeta, Duklja nije od juče. Vera se zlauopotrebljava kao i nacija od prikrivenih komunista koji neće u EU i NATO jer su još na putu Marksa.

Alpina
Gost
Alpina

Ti I djukanovic ste odsvirali svoje ,mutikaso stari

Младен
Gost
Младен

Какав је ово покварењак.

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Srbija sad ima gore ljude na celu drzave nego za vrijeme Milosevica. Pa Vucic je Seselov politicki sin, Dacic je Milosevicev politicki sin, a Vulin je Mire Markovic politicko dijete. A oni drze tri glavne poluge u vlasti. Srbija nije se promijenila ni milimetar u odnosu na 90-te godine.

XTX
Gost
XTX

Kapa do poda gospodine Draškoviću.
Svaki razuman građanin ce shvatiti i u potpunosti podržati ovu Vašu priču.

pravo
Gost
pravo

sve sto valja u bg..srbiji je porijeklom iz crne gore pa i ti vuce, drz te se i ne dajte svoje porijeklo ime i prezime suprotstavite se etnocidu crnogoraca…

Alpina
Gost
Alpina

Uuuippp

Majka Tereza
Gost
Majka Tereza

Vuk je iz Gacka, mada mu je zena iz Cg pa tako i on…

joko
Gost
joko

Nece grom u koprive

Marko77
Gost
Marko77

I ne zaboravimo, kad je Milutinović stigao na Cetinje u jesen 1827. godine, Petar I je Jeremiji Gagiću pisao da je Sarajlija jedini Srbin u Crnoj Gori (link): “Ja ne znam bi li se ikakav drugi Serbin soglasio živjeti u Cernoj Gori, kako što je naš ljubazni Milutinović soglasan.” Jedini Srbin, što ste učinjeli Srbi – ČAK STE I NJEGOŠA… Više »

Botun
Gost
Botun

A u Morinju (1803) i Gornjem Selu kod HN (1804) Srpska osnovna skola. Jedine u CG hahaha

Deyoooo
Gost
Deyoooo

Da,ali…vjerski….nema to veze sa nacionalnoscu,to zaboravljas.

Alpina
Gost
Alpina

Odakle ti ta informacija ? To mi lici na ono da su se sloveni doslelili na balkan u 7 vijek😀😀😀🤗💓

Putin
Gost
Putin

Sto bi mi bez Vas !!!😀

Sanja
Gost
Sanja

. Šteta.Nosili bih Crninu doživotno da Vam se nešto desilo

Budvanin
Gost
Budvanin

A sto si ti nepismena, je li to steta!?

Senka
Gost
Senka

Bravo…napokon dobro promišljanje mada nisam za Mila niti nasljednike ex kom. stranke.

Jasna
Gost
Jasna

Covek prica istinu

Alpina
Gost
Alpina

Kad ti kazes moramo ti vjerovat . A bjeziiiiiiii

Dula
Gost
Dula

I u Crnoj Gori je veliko leglo zla, koje treba sikterisati. Da je vjecna CG! 🇲🇪

Becavac
Gost
Becavac

Domaći srbijanci zbog njega tri prsta dižu, on ih je vratio u modu na trgu u bg-u devedesetih…

Brdjanin
Gost
Brdjanin

Vuk Draskovic? Agent stari isto kao i Seselj. Stari spijuni zapada.

Lemi
Gost
Lemi

Koliko ga placaju…odavno je na platnom spisku!?

Suzana
Gost
Suzana

Naravno da je Crna Gora starija od Srbije i naravno da Srbijanci uglavnom vode porijeklo od Crnogoraca i Hercegovaca, a Srba danas ima tek saka, i to uglavnom negdje oko granice sa Makedonijom, pa samo do Sumadije. Taj narod je davno u izumiranju, pa im doslo da prisvajaju. Neka sa litijama krenu ka Kosovu. Tamo nek brane svetinje. Odje nemaju… Više »

Lemi
Gost
Lemi

Kako si mi bistra…nema od koga…ne sad.😉

ilke
Gost
ilke

Kako samo dobiste tako stari nezavisnost 1878 u Berlinu? Koja je to drzava bila pre 1878 godine? Mala pomoc, nahije – na turskom okruzi. Nasli ste ovaj stari dzuboks koji svira po zelji da vam prica ono sto vam je srcu milo. Samo ubacite dovoljnu kolicinu zetona u njega.

Suzana
Gost
Suzana

Crna Gora je postojala vjekovima prije Berlinskog kongresa, tuko!

Botun
Gost
Botun

Nije tacno. Ti sto vode porijeklo od Hercegovaca i Crnogoraca su Srbijanci koji su bjezali u CG i Hercegovinu za vrijeme Turaka. Cisto sumnjam da si ti cula za tri seobe. Pa kad su Turci fasovali, isti se vracali na svoje.

Suzana
Gost
Suzana

Bistrino Botunska…😅

1111
Gost
1111

Ovom Vuku CG mora biti zahvalna…kad je Milosevic htjeo da posalje vojsku na CG…njegov glas je presudio u Predsjednistvu Srbije i Crne Gore…da do toga ne dodje…i dosta pljuvanja po ovom covjeku,knjizevniku,intelektualcu….na kojeg je izvrseno osam atentata….i sad ga komentarise svaka nepismena susa i marusa zakrvavljenih ociju….koja nema dva grama mozga…

Botun
Gost
Botun

Bolje bi mu bilo da je ostao knjizevnik. Ovako je samo nista roba. A ti da ista znas, znao bi ko je Vuk.

Majka Tereza
Gost
Majka Tereza

Slazem se. Odlican knjizevnik, nikakav politicar i covjek koji mijenja vjeru za veceru.

Marina
Gost
Marina

TAMARA SVAKA TI CAST NA GOSTU,VUKU DRASKOVICU !!! Da si pogodila u centar bolje nego ikad,najbolje govore povampireni mrzitelji Crne Gore i Mila Djukanovica na ovom portalu koji su u ekstazi nocas u pokusaju da poniste svaku pozitivnu stvar koju je evidentno radio i uradio za CG Milo Djukanovic i da poklope dokaz iz prve ruke koji govori o tome… Više »

Pivljanin
Gost
Pivljanin

Covjek koji je od komuniste i zaposlenog u kabinetu jednog SFRJ funkcionera dosao do velikosrpskog nacionaliste pocetkom 90-ih. Zatim postao umjereni desnicar, da bi danas dosao do nekakvog miksa ravnogorskog monarhiste i proevropskog liberala. Krivokapic se proglasava nekakvim cetnikom, a proglasavaju ga oni koji stalno zaborave da kazu da je Draskovic aktivirao skupove na Ravnoj Gori i da mu je… Više »

Vlado
Gost
Vlado

Lazes mnogo Draskovicu

Koza
Gost
Koza

Istina boli, znam

Marko
Gost
Marko

O skoro svim srpskim političarima mislim sve najgore, ali ako bih morao da biram baš najgoreg, dvoumio bi se između kumova Šešelja i Vuka.

Segio
Gost
Segio

Ovo je kod njih kao kod nas Kilibarda,, ako ga se iko sjeća, e tolko ta ovoga znaju u Srbiji

Third_man
Gost
Third_man

Danica je jedna od najmoćnijih i najinteligentnijih žena u Srbiji. Rođena u CG i u Beogradu ostala 100% Crnogorka. Ne bi Vuk ni htio a ni mogao protiv svoje žene a kroz intervju je jasno koliko voli i poštuje nezavisnu Crnu Goru i Crnogorce.

Majka Tereza
Gost
Majka Tereza

Axaxa Danica jedna od najpametnijih zena u Srbiji ..a tu procjenu je ko vrsio i na osnovu cega. Pa znaju svi u sudu gdje gospodja radi ko je i cime se bavi.

ovca ristova be
Gost
ovca ristova be

vuk je izuzetan coek , prepametan i realan . ali nasi narodi vole ludake tipa vucic i ove iz df a , vole rijalitije i ludila 🙂

Botun
Gost
Botun

Sto ga ne zovete u dps onda? Ah da, samo vam svraca po kongresima.

AnA
Gost
AnA

Svi ljudi u
Crnoj
Gori koji su ovde rođeni treba da vole svoju državu i njenu nezavisnost a to nebi smo imali bez
Mila i
DPS _a,

AnA
Gost
AnA

Bravo bravo
Draskoviću plakar crnogorci za milom

AnA
Gost
AnA

Bravo
Draškoviću plakačete crnogorci za
Milom

Krcun
Gost
Krcun

Bio si ministar inostranih poslova Slobove Jugoslavije 99:

Snjeg
Gost
Snjeg

Zato posjeduje dosta informacija i moze realno da sagleda trenutnu situaciju u cg.Ali ovdje izgleda posrbicama istina ne prija.Samo priznaju falsifikate.

ccc
Gost
ccc

Vuk je pametan. Ovjek
A ovi danasnji ce ponovo zube polomiti

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Drašković je rekao da, ako Hrvati idu, ako se raspada država, svako treba da iznese miraz koji je uneo u državu, a da smo mi uneli Srbiju do Jasenovca.

D tihi okean
Gost
D tihi okean

Milo nije hrabar milo streca po noći.

Cika miki
Gost
Cika miki

Da ga ti neces prepanut, izdajice roda svog

Dolybell
Gost
Dolybell

Samo Kosovo pomeni i gotobo!

Ridjo
Gost
Ridjo

Kako vas ne pogodise veliku bi korist ucinjeli

Prle
Gost
Prle

Šteta

MILO NATO CPC
Gost
MILO NATO CPC

Pa eto bar nesto bi dobro izaslo iz toga, onda bi vas ocistili do zadnjeg, nit srpskog, nit srbijanskog, nit posrbljenog uva ne bi ostalo odje!!! Danas bi smo disali punim plucima..

Doss
Gost
Doss

Xaxa, kako se sad povampirila avet prošlosti u vidu Draškovića!

D tihi okean
Gost
D tihi okean

Nama non stop stižu novine vojne avijacije najnovijih aviona. Mjesečno ili godišnje.

D tihi okean
Gost
D tihi okean

Fantom košta milijardu mig 31 dvesta mln.

Cg.nn
Gost
Cg.nn

Stigli ti u kucu gade jedan

Warior
Gost
Warior

Sve je tačno rekao.Svaka čast.Čovjek priznaje da je griješio,vidio da od toga veliko Srpstva-četništva nema ništa.Da je više srpskih političara ovakvih onda bi i komšijama.l bilo lakše.Velika Srbija je iluzija

Mauricijus
Gost
Mauricijus

Dokaži.

Pepa
Gost
Pepa

Dokazano svaki put su mlatnuli o ledinu…sad ce opet na ledinu zajedno sa tobom srbendo

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Ima milion dokaza ali sto rece Koca Popovic jedini narodni heroj rodjen u Beogradu Srbi su zadribande koji uce od najgorih

Milutin
Gost
Milutin

Treba se samo setiti šta je ovaj lik pričao od ’90. pa do danas i sve će vam biti jasno.

Makkk
Gost
Makkk

Treba biti čovjek i priznati greške kao što ih je on priznao. Vucic bi i dalje da ratuje, i mnogi.

Senka
Gost
Senka

Dana…Šešelj i Vučić najbolje pokazuju neprincipijelnost. To vam ne smeta?

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

…Necemo biti nespremni,ne brini Vuce!!!Pratimo ih.

Zeta
Gost
Zeta

Romanopisac
O lazima prica covjek koji je svakog izdao

simo
Gost
simo

ne samo svakog nego one najblize. Neki i glavom platili

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Npr.?

Warior
Gost
Warior

Vama VelikoSrbima samo laž paše
Ako čovjek priča istinu on je za vas izdajnik.Nikad od vas VelikoSrba-proSrba ljudi.

igi
Gost
igi

Srbija je komsija kojeg bih neprijatelju pozelio….nema s kim nijesu u svadju.

D tihi okean
Gost
D tihi okean

Ajde milane ne kuni više.

Sekta
Gost
Sekta

Narod ima kratko pamcenje, istoriju slabo poznaje, a bez obrazovanja sujevjerje vlada, rijaliti i demonizacija su vrijednosni reperi

D tihi okean
Gost
D tihi okean

Nije milo hrabar za presjedniku crne gore nama crnogorcima treba hrabri presjednik pametan koji će da udari šakom o sto.

Popomrzac
Gost
Popomrzac

Misls li na PIPUNA

Pepa
Gost
Pepa

Da nece krivokapic lupit casom rakije o sto aj ne budali

Marina
Gost
Marina

D tihi okean
Kao naprimer Krivokapic! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Kakva je onoooo junacina!!!!

Spiro Sumar
Gost
Spiro Sumar

Nacionalista. Vazda bio i ostao. Sad se presvuko. Nista mu ne vjerujem.

GradjankaMne
Gost
GradjankaMne

E, vidiš, ja mu vjerujem, tim prijr sto priznaje sopstve promasaje. Greske priznaju samo veliki ljudi. Budi siguran.

Srbo
Gost
Srbo

Vuk mjenja priču i politiku ko Milo.
Na sreću prošlost obojica.

Snjeg
Gost
Snjeg

Milo je predsjdnik drzave jos tri godine.Znaci da je jos uvijek tu.

Senka
Gost
Senka

A Vučić i Šešelj su od principa?

DrVanja
Gost
DrVanja

Precizno i tačno!

Atos
Gost
Atos

Bolje što te niko dirao koje jer bi ispalo da di neka veličina bio, i da bi ko zna što napravio samo da su te puštili, folirant

GradjankaMne
Gost
GradjankaMne

A ti to vidiš sa Atosa kursumlinskog.

Gora
Gost
Gora

Što čini Vuk… Minhauzen mu nije ravan

Snjeg
Gost
Snjeg

Taj naziv je rezervisan za svetosavce i novoizabranog predsjednika skupstine.

Fendi
Gost
Fendi

Koja je ovo budal…

KLM
Gost
KLM

Nebi Vuce
Tisi neunistiv
Dokazano

Makkk
Gost
Makkk

Sjajan razgovor, ovo bi i posrbice i Srbi trebalo da odlgedaju. Ovo je za mene Srbija! kao i Kesic, Sinisa Kovačević i drugi, nažalost malobrojni ali to je za mene Srbija, želim da vjerujem da ima jos normalnih ljudi nego su im nesreće na vlasti.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Draskovic je Srbin koji sasvim jasno i bez bilo kakvih nijansiranja smatra i da su Crnogorci isto tako Srbi ! U nacionalnom smislu on sve Hercegovce, Sumadince, pravoslavne Bosance, Srbijance i Crnogorce smatra Srbima ! Druga je stvar sto u sadasnjem politickom trenutku priznaje nezavisnost Crne Gore !

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Vuk je poeta i a i da nije svaki Srbin bi zelio da pripada njslavijim medju narodima Crnogorcima ali da se pretoce u Srbe sto je nemoguce

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Pola tih “nemogucih” su se sami pretocili, sto bi rekli zecani “drage volje” !!!

Peša
Gost
Peša

Hahahhahahahahhahhaahah

Darina
Gost
Darina

Coka broz, ti si više od dalebu. Ko se sjeća tih godina sve je živa istina.

676869
Gost
676869

Драшковић је са ДОС у коме је било не 16 него 27 странака победио Милошевић. Синоћ је на hepy tv рекламирао своју књигу и исказао жал за Југославијом. Другу причу има за ЦГТВ. Марић му је поменуо да је говорио да ко не носи српски барјак, треба рука да му се одсече (скуп код манастира Милешево на првим изборима) али… Više »

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Pogledaj intervju za RTCG pa piši.
Ovako ipoadaš smiješan.
“Citiraš” kao Rukoljub.

Pješivac
Gost
Pješivac

Svaka čast na poštovanju Crne Gore…

Baraka
Gost
Baraka

Sve je istina sto je Vuk rekao. Stoprocentno

crna gorae
Gost
crna gorae

ziva istina

Snjeg
Gost
Snjeg

Tamara kao i obicno uradila izvrstan intervju.Draskovicu svaka cast na iskrenosti.

Petrovic
Gost
Petrovic

Nazalost Malo je ovakvih ljudi u srbiji on I Céda Jovanovica nazalost dvije laste ne ciné proljece a nema Jo’s Willy Branta u Srbiji

brko mali
Gost
brko mali

I canak je korektan

Rastko Nemanjić
Gost
Rastko Nemanjić

A znaš li da su i Čeda i Vuk i Čanak deo ili bliski vlasti u Srbiji?!
Kako sad to?

Pravda
Gost
Pravda

Plakace građani Cg za Milom

Hogar
Gost
Hogar

Vjeruj da ‘oće,idu gadna vremena.Nijesu imali pamet na vrijeme,šta se tu može.

Arlekin
Gost
Arlekin

Možete da počnete…

Balsa pg
Gost
Balsa pg

Velike stete i da jesu

Pepa
Gost
Pepa

A vala kad risto pretece neka ostanu i vuk i milo..gori sigurno nijesu

Coka broz
Gost
Coka broz

Izgubi se dalabu nebitan si skroz …

Cedomir
Gost
Cedomir

Sve u pravu,gospodine Draskovicu!

Tivat - EU
Gost
Tivat - EU

Boli li te istina ? Naravno da boli jer vise volite laz.

Send this to a friend