Politika

Episkopija kotorsko primorska: Mihailo uspio da sakrije susret sa Prokopjevim od Cetinjana

Foto: Episkopija kotorsko - primorska

Nakon što je Mitropolit Mihailo saopštio da su dokumenta o njegovoj saradnji sa pukovnikom GRU-a Leonidom Prokopjevim lažna i da će ih dostaviti državnim organima na dalji postupak, iz Episkopije kotorsko – primorske uputili su fotografije sa, kako kažu, zvaničnog susreta Mihaila i pukovnika Prokopjeva u Budvi, 24. maja 2022. godine.

<<<Mihailo: Lažna pisma, nijesam potpisao bilo kakav dokument o pristupanju CPC Ruskoj katakombskoj crkvi<<<

“Pa neka ih Mitropolit pošalje nekom državnom staklorescu da ih uokviri”, poručili su iz Episkopije.

Da je prvi put da mitropolit krši devetu božju zapovijest, kako kažu, “bili bismo u čudu”.

“Pošto smo već navikli na to da Mitropolit u kontinuitetu izbjegava istinu, ostaje nam samo da se distanciramo i da argumentima pokažemo ko je u pravu”, poručuju iz episkopije.

Zvanična posjeta pukovnika Prokopjeva Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, kako dodaju, se održala u sklopu turneje pukovnika Prokopjeva, tokom koje je obišao svoje “saveznike” koji se nalaze u Grčkoj, Srbiji i Crnoj Gori.

“Mitropolit Mihailo je pukovniku Prokopjevu otišao na noge, dočekavši ga na tivatskom aerodromu, a sastanak su održali u Budvi koja predstavlja centar pukovnikovih interesovanja, kad je Crna Gora u pitanju. Time je Mitropolit uspio da sakrije ovaj susret od Cetinjana i očiju javnosti, a ujedno je pokazao pokornost Pukovniku, prihvativši ulogu gosta u sopstvenoj državi. Poniženjima Crnogorske pravoslavne crkve od njenog Poglavara nema kraja”, istakli su iz Episkopije kotorsko -primorske.

Pukovnik Prokopjev, dodaju, odavno postavlja svoju “agenturnu mrežu u Budvi, što zaslužuje poseban osvrt”.

“U izvještaju sa srdačnog petočasovnog sastanka dvojice saveznika, koji je objavljen u Rusiji, stoji i ovo: “I njegova Svetost (sic!) i njegovo Blaženstvo došli su do zaključka da u potpunosti dijele svoje poglede na ono što se dešava u svijetu…” Kada to saopšte podržavaoci Vladimira Putina u jeku ruske agresije na Ukrajinu, nije teško donijeti zaključak ko je na čijoj strani. Sama intitulacija „Svetost“ – za Pukovnika i „Blaženstvo“ – za Mitropolita Mihaila ukazuje na pordeđen položaj Mitropolita Mihaila u odnosu na pukovnika”, dodaju iz Episkopije.

Navode da mediji se mogu obratiti i ukrajinskoj strani – patrijarhu Filaretu ili mitropolitu Epifaniju i upitati ih, kažu, “koliko već godina unazad ne sarađuju sa mitropolitom Mihailom”.

“Na fotografijama se, pored Pukovnika GRU-a i Mitropolita Mihaila nalaze i sveštenik Stefan Marković i Nikola Čelebić, koji moguće nijesu bili obaviješteni ko je osoba sa kojom su se sastali”, naveli su oni.

O pripremama za ovaj interesantni budvanski susret, kažu da će imati  više detalja reći drugom prilikom.

“Do tada se nadamo da će Mitropolit Mihailo iznijeti dokaze o tome ko se u Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi bavi finansijskim malverzacijama, jer je njegovo prethodno saopštenje nejasno što se tog dijela tiče. Ne bi bilo dobro da javnost stekne utisak kako je riječ o našoj Eparhiji, u koju od njenog osnivanja, od silnih donacija koje su stizale Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, ništa nije uloženo”, zaključuju iz Episkopije kotorsko primorske.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zagor te nej 12
Gost
Zagor te nej 12

Crnogorci ,micimo više ovog nesposobnog i nepriznatog popa sa čela base svete Crnogorke pravoslavne crkve.25 godina je na čelo naše crkve a samo je uspio da gubimo istinske vjernika svojim (ne) cinjenjenjem

Dado
Gost
Dado

Nece ti druze priznat ni toga drugoga koga dovedete. Nije problem u njima, nego u crkvi. Ona je nepriznata i ona je zavedena samo kao nvo. E tome se ti krstis

Send this to a friend